Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oswajanie domku czyli poprawianie wszystkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piękna ta szafa :eek:

super wyszło!

to fronty besty? bardzo fajne :)

o wymiarach sypialni nie wspomnę.... zazdraszczam ;)

No spadła, spadła, bo była na taśmę dwustronna przyklejona. :bash::bash::bash:

no ja nie mogę :D

a jeszcze niedawno radziłaś Annie w jej wątku, że można przyklejać, ale na krótko... nie na stałe (wprawdzie chodziło o ciężkie talerze ;) ) ale, że taka lekka spadła.... to pech!

coś u ciebie ostatnio na popsute :D

albo klucz, albo ramka :rolleyes:

Właśnie, Lilutek, co jest w środku? Bo ja w mojej szafie zamierzam zrobić coś, na czym będą wisiały ubrania. Nawet już się zaopatrzyłam na okoliczność.

PROSZĘ SZANOWNE KOLEŻANKI O DALSZE WYPOWIADANIE SIĘ NA TEMAT UCHWYTÓW.

Dużo ich nie potrzebuję, więc można zaszaleć ;)

albo niekompletna lampa z Hing-Kongu

Puknięty stolik nocny

rozcięte obicie na sofie

okrągły stół, który okazał się owalny

za mały abażur...

omatko!

faktycznie :cool:

uchwyty, uchwyty.... może czarne gałki?

ja bym chyba widziała gałki....

albo białe porcelanowe.... http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/42/99/63/97/4299639747

albo z numerkami http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/42/95/58/40/4295584075

albo twarzowe :D http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/42/97/21/39/4297213903

wpisz w allegro "uchwyty gałki" i coś ci się rozjaśni.... trochę tego jest :cool:

Witaj Lui :hug:

Wiesz, że też mam takie literki wplecione w galerię? I ostatnio spadła mi kropeczka znad "j", ale nic jej się nie stało :no: Twoja literka bardziej fikuśna, ale faktycznie - skoro się połamała - to pech :/

Kolejna sprawa to gałki. Polecam Ci ceramiczne. Powymieniałam moim dziewczynom wszystkie gałki w komodach i szafach. Może zresztą pamiętasz jak się bujałam z tematem? :p Zrobiłam misz masz z różnych wzorów. Najlepszym źródłem pięknych gałek okazała się Zara Home. Polecam Ci tylko poczekać na sierpniową wyprzedaż, bo wtedy ceny dużo atrakcyjniejsze niż gdzie indziej :yes: (mi się udało przypadkiem, bo się kręciłam wokół tych gałek jak pies na posłaniu, czas leciał, leciał... aż w końcu pewnego dnia podjęłam męską decyzję - "ZAMAWIAM!", wchodzę na stronę, a tu taka niespodzianka :D To zamówiłam więcej. Opłacało się wydać minimum 200 zł, bo poniżej naliczali koszt przesyłki - 70 zł to by mi wyszło blisko na to samo :bash: Potem sprzedałam nadwyżkę na all - bez kłopotu i chyba nawet z zarobkiem ;) :p)

Ja u Ciebie widzę wyłącznie ceramiczne! :yes: Coś z czarnym (całkiem czarnych w Zarze nie ma :( ale 1) są gdzie indziej, 2) wystarczą takie białe w czarne wzorki :yes:

Się nagadałam :rolleyes:

:hug:

Melduję, że szafa skręcona.

Umęczyłam się okrutnie.

Uchwytów jeszcze nie ma

Witaj Lui :hug:

Cześć :hug:

Wiesz, że też mam takie literki wplecione w galerię?

O! chętnie obejrzę... Kurcze, u Ciebie na wątku dziewczyny tyle gadają, że ... już straciłam wątek :rotfl:

Kolejna sprawa to gałki. (...) Może zresztą pamiętasz jak się bujałam z tematem? :p

Oczywiście, że pamiętam! I chyba sama podpowiadałam Ci Zarę, bo znam gałki stamtąd. Uważam, że mimo wszystko mają dobrą cenę i są przede wszystkim ładne. Nawet do jednych się przymierzam...

Luizo, mam szafę w przedpokoju do zrobienia. Może wkleję zdjęcie i pomożecie zaplanować? Wkurza mnie ten cały bajzel, który jest tam na co dzień. A galerię właśnie tworzę. Wczoraj kupiłam ramki :)

O! Jak fajnie! Pokazuj koniecznie!! :)

Ja może jutro wkleję już pierwsze zdjęcia szafy. Besta jest tylko trochę wredna z dokręcaniem różnych dodatków (zawiasy, inne dodatkowe elementy), ale poza tym uważam, że to bardzo wdzięczne klocki do komponowania bardzo różnych rzeczy.

Jest zbyt płytka, żeby wieszać w niej coś na wieszakach równolegle do ścian bocznych, ale trochę pokombinowałam przy pomocy wyposażenia wewnętrznego z innych serii ikei i zadziałało. Pokażę wkrótce.

Mam też pomysł na zamaskowanie/ osłonięcie boku. Myślę o frontach z szafek kuchennych o szerokości 40 cm (tyle, ile wynosi głębokość Besty).

Wracając (po weekendzie i awarii netu) do mojego szafiszcza - właśnie Besta jest zbyt płytka więc my trochę pokombinowaliśmy i korpus zrobił stolarz na normalną głębokość ok 60 cm - więc mam tam wszystko co chciałam - czyli normalne drążki i półki. jedyny minus to musiałam zrezygnować z wysuwanych szuflad na najniższych piętrach - bo ich mocowania kolidowałyby z zawiasami drzwi. To biało - różowe maleństwo to Joda - biały devon rex (ale z nieprawidłowym ofutrzeniem). Niezły gagatek - to tak na marginesie

sypialnia.JPG

No i lipa. Do Ikei pojechałam m.in. po ramkę Ribba 50 x 50 - do koralowca. I jaką kupiłam? 40 x50. Dzisiaj rano to sobie uświadomiłam :)

Z Besty chciałam szafę w przedpokoju, ale nie wiem czy się da - wnęka w jednym miejscu ma 30 cm,a w innym 34. Tylko szafa na zamówienie mnie czeka?