Zielony ogród 18.09.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 cześć Lui, dawno nie zaglądałam. piękne wakacje, piękna porcelana. zarażasz mnie swoja energią...... ale zgadzam się z barbe-cue - robi się za dużo wszystkiego. każda rzecz piękna, ale wystarczyłoby tego na wystylizowanie pewnie z trzech salonów, i wszystkie byłyby piękne wycięłam górę twojego kredensu: http://i1.fmix.pl/fmi749/d7e64497002964aa541ad61f/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi1064/f2e4693b0009a13e541ad79b/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.09.2014 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Cześć Ogrodzie Super zabieg! Zrobię to! Będę miała dobry powód, żeby wywalić pierdolnik, który mam w kredensie I wstawię w to miejsce białą porcelanę. Dzięki! A co z malowaniem i naklejanymi ramkami? Jest sens? Wyjdzie przy tych zaokrąglonych narożnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.09.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 no i proszę.... kredens odzyskał proporcje! świetny pomysł Ogródku, super wymyśliłaś zaczynam się łamać i myśleć o pomalowaniu... co ci szkodzi? podrzucam ci Manię, która wiecznie coś maluje i przemalowywuje i w dodatku robi to świetnie! ostatnio zrobiła szafkę pod telewizor z ciemnego na biało http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181294-Domek-z-dziecinstwa/page154jestem a co do siedziska to na allegro jest mnóstwo takich kutych taboretów.... coś znajdziesz na pewno... i też jestem za fajną konsolką i jak zwykle świetne inspiracje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 18.09.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Lui, ja znam dobrze te kredensy - u mnie w rodzinie w dawnych czasach stały po domach. to taka matowa okleina dębowa, prawdziwa drewniana. wyczyściłabym to jakąś wełną metalową czy papierem ściernym i przemalowałabym jakimś szlachetnym odcieniem bejcy czy politury czy czymś takim, aby nabrała ciepłej barwy i aksamitnego połysku, i tyle, jak te meble w twoich inspiracjach. taki ciepły kolor drewna jest potrzebny w twoim salonie, jak pomalujesz to na biało to będzie mdło i płasko. tym bardziej, że z bliska to nie będzie dobrze wyglądało. http://homewelove.blogspot.com/2013/05/renowacja-mebli-art-deco-art-deco.html http://starychmebliczar.pl/tag/politurowanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.09.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Lui - słuchaj Ogródka, bo dobrze prawi:yes: I przeróbkę kredensu zrobiła świetną. Malowanie na biało wcale temu meblowi nie jest potrzebne. Ten styl (tak samo jak midcentury) żle znosi malowanie - widziałam kilka przykładów na gazecie i nie wyglądały dobrze:no:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 19.09.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Luiza wyczyść skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Wyczyściłam, zanim poprosiłaś :lol2: Murator od razu mi doniósł, że chcesz mi coś wysłać. Pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 19.09.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 19.09.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Aniiita89 witam u mnie i pokazuję efekty Kolekcjonowanie biało-niebieskiej ceramiki wciąga strasznie! Zaczęłam od Delft, ale chińska porcelana jest jednak ładniejsza, szlachetniejsza i delikatniejsza. Mam jeszcze ochotę na upatrzoną średniej wielkości amforę, która jest kolorystycznym negatywem - niebieska z białymi wzorami, ale na komodzie robi się ciasno... Hortensje i koralowiec na nóżce są z MG. Czekam jeszcze na przesyłkę z ogromną muszlą. Ach jest cudownie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Diana! Wiesz, że się o Ciebie martwiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 19.09.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Luiza tu dziękuję, bo skrzynkę znowu masz zapchaną. A ta niebieska porcelana bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 19.09.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Luizo, śliczna ta figurka kobiety, skąd ja masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 19.09.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 A dziękuję bardzo Kiedyś zauważyłam ją na Allegro. Był sprzedawca, który sprzedawał w bardzo dobrych cenach towary importowane z Indii, ale potem się, niestety, zlikwidował. Ale tak konkretnie to kupiła mi ją moja mama Przy okazji: odnowione kredensy z Twoich linków robią niesamowite wrażenie. Ja jednak nie podejmę się aż tak poważnych zabiegów, dlatego wracam do opcji wyprowadzenia kredensu na spacer i zacznę od nadstawki, co zresztą proponowałaś mi już dawno Jjana - nie mam zapchanej skrzynki, może tym razem to Twoja I cała przyjemność po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 19.09.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Diana! Wiesz, że się o Ciebie martwiłam Wiem wiem, odpisałam ci nie dostałaś mojej wiadomości? Zaszyłam się troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.09.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Diana, dostałam Twoją odpowiedź Dobrze, że to tylko zabieganie. To straszne, znowu mam ochotę złożyć zamówienie u niezrównoważonego stolarza, który robił mi stoliki nocne. On jest wariat, ale artysta. Nie wiem, co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkowa 20.09.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 20.09.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witaj Iw, pomysł z biało niebieską porcelaną oryginalny, gratuluję! Podrzucam, co znalazłam przy okazji moich poszukiwań, może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 21.09.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Iw pamiętam jak było ze stolikami i ileż było nerwów ale z drugiej strony kto cię zrozumie lepiej niż szalony stolarz artysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.09.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Myślę że skoro wiesz na co się piszesz to nie będzie tyle nerwów. Załóż dłuuuuuuugi termin realizacji i ze stoickim spokojem przypominaj się co róż. A może cię pozytywnie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 22.09.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 z tym stolarzem to ryzyk fizyk:)chociaż często mówię,żę kto nie ryzykuję ten szampana nie pije:)ceramika sliczna,kredens aż się prosi o nowego właściciela,jeszcze trochę i wyprosisz go na kopach:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts