barbe-cue 09.10.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Lui, rozważasz jednak klamki mosiężne czy po prostu pokazujesz, bo Ci się podobają? Jeśli będziesz brała mosiężne, to najładniejsze są chyba z mosiądzu polerowanego, ale bez lakieru. Pokrywane lakierem są straszliwie złote i właściwie nadają się idealnie do cygańskiego (względnie noworuskiego) pałacu. Poza tym lakier sprawia, że są takie jakby plastikowe w dotyku. Surowy mosiądz pięknie się patynuje i nabiera szlachetnego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.10.2014 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Barbe, słuszna uwaga. Moje obecne to właśnie mosiądz polerowany (a były tak śmiesznie tanie!) po 7 latach nic się z nimi nie stało, pomimo ciągłych remontów i prac wykończeniowych trwających w domu. Muszę w końcu zabrać się za klamki. Ciekawe, jak tam moje drzwi Tymczasem... Informuję, że wstąpiłam do Klubu Posiadaczy Dywanu Essenza :lol2: Czekam na dostawę. http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=4063988&_CheckSum=12498610 Miejsce docelowe: przedpokój. Mam już na oku konsoleczkę do przedpokoju, ale na razie nic nie zdradzę. A tak poza tym to nadzoruję prace budowane Stawiamy domek narzędziowy. Murowany. Moje inspiracje (a co tam! jak marzyć, to na całego ) http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/9e/06/43/9e0643516865e85ce97165e0fabe18b1.jpg http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/53/b0/44/53b044cd6c6bae281522092009e7c7c3.jpg http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/81/bf/f0/81bff0cf3cd03f4ef7bae6e17bf76bd5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.10.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 inspiracje imponujące......chciałabym mieć domek narzę.....nie, nie narzędziowy, dla siebie do mieszkania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.10.2014 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ogrodzie, ale Ty masz domek do mieszkania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.10.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 mam, ale taki zwyczajny, a te są śliczne! nie żebym narzekała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 16.10.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Wow dywan cudowny Domki fajne my tez będziemy stawiać chyba w przyszłym roku a w tym własnymi rękoma zbudowaliśmy domek na śmieci drewniany co prawda ale duma rozpiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Arta 16.10.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Luiza kolor przepiekny Kanapa jak na taką z funkcją spania bardzo delikatna Lubię zdecydowane kolory, ale zasłony granatowe? taupe (w innym nasyceniu niż masz lampę i sofę) i np odcięcie 20 cm od dołu emerald? Co to jest odcięcie emerald? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.10.2014 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dzień dobry, Marta! Ściągnęłam Cię. Taki nasz zakodowany język, chodzi o odcięcie czyli doszyty dołem do zasłon pas w innym kolorze, w tym przypadku "emerald", czyli szmaragdowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.10.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 ja też musiałam zrobić "odcięcie" - z przymusu, bo mi się zasłony skurczyły w praniu o dobre 15 cm. do koloru lnu doszyłam staro-jasno-złoty aksamit. powiesiłam, łądnie to nawet wygląda, ale zasłony pod ciężarem aksamitu zaczęły się znowu wydłużać...... i teraz są za długie. szlag by to.... w temacie budowy domków - też zbudowaliśmy....kurnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.10.2014 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Gratuluję Wam dziewczyny nowych budynków! Ogrodzie, ja bym się nie martwiła za długimi zasłonami, lubię, gdy leżą na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.10.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dywan cudny, ja też taki chcę Inspiracje domków narzędziowych zapisane już w moim folderze z inspiracjami ogrodowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.10.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 O rany, właśnie wróciłam od Nihiru i przez krótką chwilę myślałam, że bierzecie się za hodowlę drobiu Ale odetchnęłam, bo styl jakby nie ten, no i woliery brak. Wracając do mosiężnych klamek - jeśli o nich myślisz, to mogę podrzucić Ci linka do pięknych i porządnych. W razie czego musiałabym poszperać, więc daj znać, czy chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.10.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Ale Zielony Ogród daje znać, ze zbudowała kurnik. Ciekawe czy podobny do moich inspiracji:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 20.10.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 nihiru, poleciałam sprawdzić twoją inspirację - a tam ciekawy temat: kury w USA:) muszę ci powiedzieć, że ta moda w Polsce już jest od jakiegoś czasu - mój mąż "ocipiał" na punkcie kur. handel rasowymi kurami kwitnie, kurnikami gotowymi też. znajomy (młody 20-paro letni chłopak) zbudował sobie kurnik, więc mój mąż nie mógł przeżyć i też.....lata co chwile do tych kur i nie może się napatrzyć. ja na początku się o te kury kłóciłam, ale dałam spokój - skoro ma zamiar sam wszystko robić i jaja dostarczać kurnik jeszcze nie jest zupełnie skończony - nie omieszkam zamieścić zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.10.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 No proszę Nie wiedziałam, że kury już i u nas zrobiły się popularne - tzn. poza wsiami, bo tam wiadomo, ale miejskie działki są jakby trochę innych rozmiarów niż w USA. Osobiście na kury się nie piszę, za to mój mąż okrutnie jest napalony na zrobienie przydomowej wędzarni - ględzi o niej już drugi rok:D. A z kolei moja mama, która ma dużą działkę, mówi, że gdyby wyhodowano krowy w wersji mini, to chętnie by taką przygarnęła. Taką wielkości kozy, żeby dawały ze 2 litry mleka dziennie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 20.10.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 właśnie, poza wsiami - kurniki robi się małe i estetyczne, a kury obowiązkowo muszą być szczęśliwe, aby jajka były zdrowe.taka mała krówka hmmmm dobre:) najlepiej, żeby zamiast zwykłego mleka dawała spienione do kawy albo smietankę, i aby stała na blacie w kuchni.mamy wędzarnię, ale trochę nam już się znudziła. za to jadłam ostatnio domowa polędwicę dojrzewającą - nie jest potrzebna wędzarnia, to odpowiednio zamarynowane surowe mięso, smakuje jak jakieś prosciutto albo szynka parmeńska - jeśli ktoś lubiLui - wybacz jajeczno-wiejskie tematy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.10.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 taka mała krówka hmmmm dobre:) najlepiej, żeby zamiast zwykłego mleka dawała spienione do kawy albo smietankę, i aby stała na blacie w kuchni. Abrakadabra: http://static2.flaker.pl/static/images/flaker/user_submitted/m_729_1280053956_0_495.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.10.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 padłam :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.10.2014 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ale się rozgdakałyście Jak tak dalej pójdzie, przebiję poczytnością wątek Venuski Moja koleżanka jakiś czas temu hodowała kury. Muszę ją zapytać, dlaczego już ich nie ma. W każdym razie kurnik miała raczej zwyczajny. Co do Bialettiego to zaczynam z nim każdy dzień Co prawda mój nie jest łaciaty, tylko czerwony. Może marzenie o małej krówce nie jest pojedynczą fanaberią tylko marzeniem zbiorowym i Bialetti to wie. Ach! Vesi, ale zmiany w avatarze! O zmianach u Ciebie już nie wspomnę, bo zazdroszczę po prostu. Ja tymczasem czekam na dywan z Komfortu. Ścianki domku narzędziowego stoją. Czas na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 21.10.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 (edytowane) Luiza a dywan z westa dostałaś? Jak pamiętasz chciałam go zamówić. Początkowo były wyprzedane, ale po kilku dniach znów dostępne i kliknęłam. Dzisiaj moje zamówienie ma status " wysłane". Edytowane 21 Października 2014 przez jjana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts