Zielony ogród 27.10.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 w swoim starym mieszkaniu w holu miałam dwie pary drzwi z lustrami zamiast szybek - bardzo je lubiłam. podobają mi się bardzo te z lustrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 27.10.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 a powiedzcie dziewczyny, te "lustrzane drzwi" mają te ustra dwustronnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 27.10.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Krótko: osobiście dałabym pełne drzwi do łazienki i garażu, a przeszklone wszystkie pozostałe. Tylko czy ta dyskusja w ogóle ma sens? Czy jest możliwość zmiany zamówienia? Dokładnie tak samo bym zrobiła i chyba nie kombinowałabym z lustrami. U siebie też mam mieszane drzwi - do pokoi przeszklone 2x4 (z matowym szkłem), do łazienki - z przeszklonym okienkiem 2x2 (teraz dałabym takie, jak w pokojach, z dużym przeszkleniem - bez sensu to okienko, ale trudno), do sypialni - pełne. Szczerze mówiąc, nie przeszkadza mi taka mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 28.10.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 (edytowane) Czekam na odpowiedź (finansową) wykonawcy, bo jeśli chodzi o terminy, zmiana jest wykonalna. Chyba żadna z Was nie dała takiej samej odpowiedzi, jak którakolwiek inna, tzn. każda z Was sugeruje coś innego. Zapytam więc tak: Które rozwiązanie wydaje się Wam sensowniejsze? 1. Troje drzwi w kratkę 15 łazienka (lustro), kuchnia (szybki), pokój (szybki) - Układ w C - i wiatrołap i garaż drzwi pełne. 2. Czworo drzwi w kratkę 15, w tym 2 z lustrami na jednej ścianie (wiatrołap i łazienka) i 2 z szybkami (kuchnia i pokój) i tylko 1 pełne do garażu. fafulja u mojej znajomej w Rzymie większość drzwi miała lustra po obu stronach, ale w pokoju dzieci na pewno były od strony pokoju białe. Reszty sobie nie przypominam. Strasznie dużo lat upłynęło... a ona sama zmieniła dom. Musiałabym ją zapytać Edytowane 28 Października 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 28.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Jesli miałabym wybierac to opcję nr 2, chociaź ja zamiast pełnych drzwi do garażu dałabym też lustro... wiem, że nie pomogłam, tylko namieszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 28.10.2014 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Głosujcie, plisss Opcja 1 - 0 punktów Opcja 2 - 1 punkt bo potem będę miała do Was jeszcze jedno pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.10.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 28.10.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Jeśli już tak uparłaś się na te lustra to chyba lepsza byłaby opcja 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 28.10.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Ja też na nr 2 głosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 28.10.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.10.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 widzę, że już raczej przegłosowane i po ptokach, ale co mi tam.... napiszę zazwyczaj pierwsza myśl jest najlepsza..... i twoja chyba też taka była.... jak najbardziej drzwi do kuchni i dużego pokoju z przeszkleniami, dzielone na 15 .... tym bardziej, że znając życie, w większości będą otwarte i tak naprawdę będą zdobić ściany, a zamknięte wyglądać pięknie do wiatrołapu nie wiem.... te będą w większości zamknięte i jeśli widok z korytarza na wiatrołap jest fajny, to takie z szybami mogłyby być ozdobą i powiększyć przestrzeń dając wrażenie głębi (ale wszystko zależy od tego, co za tymi drzwiami do garażu vel graciarni .... pełne a do łazienki już nie dawałabym szprosów tylko po prostu lustro (ale nie dzielone), które i tak odbije siłą rzeczy dzielenie z drzwi z dużego pokoju... i coś tam jeszcze poodbija z naprzeciwka... jak to lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.10.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Już nie chciałam dalej mącić, ale post Catti mnie zmotywował. Podtrzymuję to, co napisałam wcześniej i zgadzam się z Barbe-cue, że te lustra to . A już w wersji poszatkowanej zupełnie mi się nie widzą. Drzwi do wiatrołapu dałabym przeszklone, żeby światło mogło swobodnie przepływać, drzwi do garażu IMO powinny być "wizualnie podrzędne":lol2:, czyli jak najprostsze. Jeśli bardzo Ci zależy na lustrze, to ewentualnie na drzwiach do łazienki, ale takie jak Catti zalinkowała - pełne. Wybacz, że się tak upieram - nie robiłabym tego, gdybym nie była bardzo przekonana, że idziesz w złym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.10.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) Dziewczyny, ponieważ bardzo się liczę z Waszym zdaniem, muszę jeszcze dopytać: widziałyście kiedyś drzwi lustrzane dzielone na 15? Ja o nich piszę i o nich myślę, dlatego, że przez rok mieszkałam w mieszkaniu z takimi drzwiami. to było prawie 20 lat temu, a ręczę Wam, że dzisiaj to mieszkanie wciąż byłoby piękne, nieobciachowe i bez elementów passe'. Nie było mieszkaniem "pałacowym" tylko lekkim połączeniem prostej klasyki z kilkoma mocnymi akcentami retro w postaci antyków i kilkoma akcentami design, jak choćby szklany stolik. Piszę to, żeby lepiej wyjaśnić Wam skąd pomysł. Po raz kolejny będę uparciuchem, i jeśli tylko wykonawca nie uśmierci mnie korektą finansową, to zrobię te drzwi na własną odpowiedzialność. Chciałam tylko porady, czy na ścianie po lewej stronie zrobić dwoje jednakowych drzwi. Wynik głosowania wskazuje ten wariant. Teraz sobie też uzmysłowiłam, że ta ściana to jedna z nielicznych, prawie symetrycznych rzeczy w tym domu, więc choćby dlatego postaram się tę symetrię ocalić. I niech nie będzie tak, że Was pytam, a i tak swoje robię. Chodzi o to, że w trakcie dyskusji z Wami łatwiej mnie samej uporządkować sobie idee. Jestem teraz niemal pewna, że efekt będzie ok. Właściwie to już nie mogę się doczekać! Najgorsze jest to, że jako kolejny etap rewolucji mam ochotę dobudować garaż i przenieść wejście do obecnego garażu, w którym zamierzam urządzić hall, ale nie wiem, czy mój mąż uniesie to psychicznie Wspominałam, że mam kolejne pytanie i tu nie mam żadnych typów, więc nie będę bombardować Waszych pomysłów http://www.illustrationsof.com/royalty-free-smiley-clipart-illustration-1098825.jpg Pytanie: od dłuższego czasu zastanawiam się, co zrobić z tym zaułkiem przy boku szafy: Plan jest taki: gdy zamontują drzwi, chciałabym zrobić w przedpokoju angielską boazerię, która zachodziłaby również na bok ściany, w ten sposób wykończyłabym go i nie byłoby widać typowego meblowego łączenia modułów. Głębokość zaułeczka jest minimalna, nie da się tam nic wstawić. Ustawienie latarenki (lampionu) wydaje mi się banalnym rozwiązaniem. Zostawić po prostu pustą białą plamę? Spróbować powiesić jakiś obrazek? Żałuję, bo mam piękny parasolnik, ale jest zbyt duży i się tam nie mieści. Kolejne elementy do zrobienia w przedpokoju: - listwy przysufitowe z połączeniem szafy z sufitem - wymiana włączników, które mam jeszcze po poprzednim właścicielu :bleh:! - klamki (na zdjęciu widać obecne) - uchwyty do szafy (na razie do przymiarki kupiłam dwa rodzaje w ikea) - chyba powinnam zmienić ramki moich grafik, które teraz są bardzo rustykalne, a prawdopodobnie będę musiała uspokoić przedpokój optycznie (kolorem i formą) - naklejona na rogu listwa w kolorze dębu bedzie zmieniona na białą - jutro przychodzi konsolka, zobaczymy, czy jest tak dobra, jak się spodziewam. Jej zalety to 1) dobre gabaryty - płytka i dość wąska, ale na tyle duża, że można coś na niej postawić; 2) jest do zawieszenia, więc nie zagraca podłogi - myślę nad zydelkiem do zmiany obuwia; prawdopodobnie będzie zebra, bo udało mi się kupić coś super zebrzastego, ale nie mam do tego stelaża (nóżek lub metalowej ramy?) Tymczasem: Robi się dach nad domkiem narzędziowym. Mam zamiar w końcu wymienić listwy przypodłogowe w sypialni. Czekają już ponad rok! Wywalam dębowe, wstawiam białe i zamierzam to zrobić sama. Edytowane 29 Października 2014 przez **lw** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.10.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Lw - nic się nie martw, bardzo dobrze Cię rozumiem i upierania się przy swoim zdaniu nie zamierzam traktować jako lekceważenia mej persony:lol2: Czasami po prostu tak jest, że "widzimy" coś oczyma wyobraźni i wiemy że pomysł wypali - nawet jeśli wszyscy dookoła mówią nie. I trzeba wtedy iść za własnym rozumem a nie za cudzymi radami. A kwestii szafy - nie rozumiem problemu. Jak dla mnie to tam nie ma żadnego zaułka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.10.2014 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Nihiru, Do list "to do" dopisałam jeszcze uchwyty do szafy. Na razie mam do przymiarki te: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/varde-gaka__20420_PE042915_S4.JPG Jeśli je znacie, to wiecie, że nie są takie ciemne. I te: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/faglavik-gaka__0208434_PE362299_S4.JPG I te w rzeczywistości są dużo jaśniejsze, maja kolor bardzo lekkiego złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 29.10.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Lui czy chodzi o fragment ściany między szafą a drzwiami do kuchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.10.2014 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 29.10.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Luiza, jeszcze w sprawie drzwi. Pytanie zasadnicze - czy drzwi lustrzane, podobnie jak drzwi przeszklone przezroczyste, też będą się składały z osobnych, fazowanych lusterek? Moim zdaniem tylko wtedy będzie to dobrze wyglądało. Jeśli dasz jedną taflę lustra z nałożonymi na to szprosami, a pozostałe drzwi przeszklone zrobisz fazowane, to efekt może być taki sobie. http://www.newyorksocialdiary.com/legacy/i/nysdhouse/lois/P1240377.jpg i taką jeszcze piękną szafę znalazłam - fazy robią tu 80% efektuhttp://www.newyorksocialdiary.com/legacy/i/nysdhouse/lois/P1240084.jpg obie fotki stąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.10.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Barbe, zasadniczo tak , chcę drzwi lustrzane w tej samej technologii co szklane. Powiem więcej: uważam, że u mnie efekt docelowy będzie o niebo lepszy niż na pierwszym Twoim zdjęciu, gdzie wg mnie jest za dużo szczęścia. U mnie, na ścianie po lewej stronie, będą dwa skrzydła, oddzielone białym światłem w postaci ściany (ok. 65 cm), a pól będzie 2 x po 15 a nie 32+24+24. Nie jest również moim celem osiągnięcie total look i wstawianie na konsolce kryształowego wazonika, żeby fazki miały oparcie w kryształowych cięciach Na marginesie, tu nikt się nie martwił i do tego wszystkiego dał cienkie drzwi z podziałem z innej bajki. Na pewno całe pomieszczenie broni sę i wygląda oszałamiająco, no ale to jest jakiś pałac, więc znowu: nie moje klimaty, bo i nie mój świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 29.10.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Nie, no kryształowy rżnięty wazonik to koniecznie! Nie chodzi mi o idealną mimikrę, ale o to, że drzwi lustrzane z płaską taflą nie dadzą takiego super-wow efektu. Na pierwszej fotce to chyba drzwi do szafy. Te czarne drzwi z innej bajki są chyba właśnie dlatego czarne, bo są z innej bajki i jako takie mają zniknąć. Przynajmniej ja to tak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts