resto 24.08.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) witam Chciał bym się dowiedzieć czy do przedłużacza ogrodowego 10 metrów, 10A 250V~, 2x1mm po wcześniejszym podłączeniu do niego listwy zasilającej mogę bezpiecznie podłączyć komputer wraz z monitorem. Czy nie spowoduje to żadnej szkody na sprzęcie i czy w ogóle jest to bezpieczne? Z góry przepraszam jeśli napisałem w złym dziale ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Z góry dzię3kuje. Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez resto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 24.08.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Jesli to komputer stacjonarny to powinien mieć instalację trzy żyłową. Ile Wat pobiera cały zestaw? [podane w instrukcjach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resto 25.08.2013 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 monitor pobiera 34W natomiast komputer jest na zasilaczu 350 chociaż wątpię zęby tyle pobierał.Co do zasilania 3 żyłowego jak się nie myle jest to przewód z uziemieniem? Jeśli tak to w moim bloku wszystkie gniazdka są tego pozbawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 25.08.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Działać będzie. Ale jeśli tylko istnieje taka możliwość wszystkie urządzenia wyposażone we wtyczkę z ochronnym powinne być do takiej instalacji podpięte.Przekrój przedłużacza wystarczający przy 384W i 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resto 25.08.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 do tego przedłużacza chciałem podłączyć jeszcze listwę zasilającą 3 metrowa nie będzie to robiło problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 25.08.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Będzie robiło problem, i to wielki.Instalacja 2-żyłowa. Gniazda 2-zaciskowe. Przedłużacz 2-żyłowy, a listwa 3-żyłowa.Masło-maślane. I nie ma tu nic do rzeczy moc zestawu, kolego Pawlo111 Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez elpapiotr Adwersarz nie zrozumiał wyrażenia "będzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resto 25.08.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Czyli co bylo by najlepszym rozwiazaniem w tej sytuacji? Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez resto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.08.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Rozwiązanie na szybko to założenie gniazdka z bolcem i podpięcie bolca do "zera".Rozwiązanie poprawne to wymiana instalacji w mieszkaniu, do czego będzie zmierzać ta dyskusja. Od strony obciążenia przedłużacz o którym piszesz wytrzyma 1000W na miętko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.08.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) [proszę zmienić tonację wypowiedzi! - moderator] Uuu, zostało mi pogrożone palcem. No, no. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez elpapiotr Skasowanie miętkiej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 26.08.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Rozwiązanie na szybko to założenie gniazdka z bolcem i podpięcie bolca do "zera". A jeśli sieć jest w układzie TT... Co wtedy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 01.06.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Oooo, nie wiedziałem, że przedłużacze ogrodowe nie mogę być stosowane do urządzeń w mieszkaniu. Dobrze wiedzieć. Przynajmniej nie popełnię żadnej głupoty w przyszłości. Nie wydaje mi się, że zrozumiałeś o co chodzi, więc o popełnienie głupoty wcale nie trudno. Zwróć uwagę, że w linku który zaprezentowałeś, są dwa rodzaje przedłużaczy jeżeli chodzi o ilość żył w przewodzie. Jeżeli podłączasz urządzenia w I-szej klasie ochronności, nie wolno Tobie użyć przedłużacza bez styku ochronnego, druga sprawa jeżeli nawet taki styk przedłużacz posiada, jest 3-żyłowy - nie możesz podłączać go do gniazda bez "bolca". Kolego resto, zrób zdjęcie gniazda pod które chcesz podłączyć przedłużacz. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 01.06.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Ktoś kogoś tutaj w coś wkręca, potrzebuje przedłużacza...? Nie dawać się wkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 02.06.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Kolego resto, zrób zdjęcie gniazda pod które chcesz podłączyć przedłużacz. Kasprzyk, miło że się zainteresowałeś, ale spójrz na autora wpisu. Na dziś trzy wpisy, każdy w odgrzebanym sprzed kilku lat wątku. Kolega w sobie wiadomym celu nabija posty. Cynicznie podejrzewam, że jak przestanie być "jednopostowcem" wrzuci mniej lub bardziej subtelną reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts