Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przedluzacz ogrodowy, a komputer

Recommended Posts

witam

Chciał bym się dowiedzieć czy do przedłużacza ogrodowego 10 metrów, 10A 250V~, 2x1mm po wcześniejszym podłączeniu do niego listwy zasilającej mogę bezpiecznie podłączyć komputer wraz z monitorem. Czy nie spowoduje to żadnej szkody na sprzęcie i czy w ogóle jest to bezpieczne?

Z góry przepraszam jeśli napisałem w złym dziale ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Z góry dzię3kuje.

Edytowane przez resto

monitor pobiera 34W natomiast komputer jest na zasilaczu 350 chociaż wątpię zęby tyle pobierał.

Co do zasilania 3 żyłowego jak się nie myle jest to przewód z uziemieniem? Jeśli tak to w moim bloku wszystkie gniazdka są tego pozbawione

Witam.

Będzie robiło problem, i to wielki.

Instalacja 2-żyłowa. Gniazda 2-zaciskowe. Przedłużacz 2-żyłowy, a listwa 3-żyłowa.

Masło-maślane. I nie ma tu nic do rzeczy moc zestawu, kolego Pawlo111

Edytowane przez elpapiotr
Adwersarz nie zrozumiał wyrażenia "będzie"

• 1 year później...
Oooo, nie wiedziałem, że przedłużacze ogrodowe nie mogę być stosowane do urządzeń w mieszkaniu. Dobrze wiedzieć. Przynajmniej nie popełnię żadnej głupoty w przyszłości.

Nie wydaje mi się, że zrozumiałeś o co chodzi, więc o popełnienie głupoty wcale nie trudno. Zwróć uwagę, że w linku który zaprezentowałeś, są dwa rodzaje przedłużaczy jeżeli chodzi o ilość żył w przewodzie.

Jeżeli podłączasz urządzenia w I-szej klasie ochronności, nie wolno Tobie użyć przedłużacza bez styku ochronnego, druga sprawa jeżeli nawet taki styk przedłużacz posiada, jest 3-żyłowy - nie możesz podłączać go do gniazda bez "bolca".

Kolego resto, zrób zdjęcie gniazda pod które chcesz podłączyć przedłużacz.

Edytowane przez Elfir

Kolego resto, zrób zdjęcie gniazda pod które chcesz podłączyć przedłużacz.

Kasprzyk, miło że się zainteresowałeś, ale spójrz na autora wpisu. Na dziś trzy wpisy, każdy w odgrzebanym sprzed kilku lat wątku. Kolega w sobie wiadomym celu nabija posty. Cynicznie podejrzewam, że jak przestanie być "jednopostowcem" wrzuci mniej lub bardziej subtelną reklamę :no: