forestit 25.08.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam.Chciałbym odnowić stara wanne w mieszkaniu poniewaz jest lekko pożółkła i ma mikro rysy. Wanna jest metalowa emaliowana. Czy sa jakies preparaty do całośćiowego malowania wanien i jak to wykonac aby efekt byl zadowalajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 27.08.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 .... Czy sa jakies preparaty do całośćiowego malowania wanien... Są .... i jak to wykonac aby efekt byl zadowalajacy. Wymienić wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 27.08.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, są takie specjalne zestawy naprawcze z Hydro Jet do wanien i brodzików, cena ok 19 zł . Ale poszukaj czy popytaj w sklepach o takie nakładki z akrylu bodajże na wanny . Taka druga "skóra " na starą wannę . Widziałam w jakimś czasopiśmie ostatnio. Musisz przekalkulować czy taka renowacja jest opłacalna , bo nowe wanny możesz kupić w marketach budowlanych już za niewielie ponad 300 zł. Znalazłam w googlach jakąś firmę , ale nie wiem jak cenowo to wychodzi. Pozdrawiam dodaję jeszcze link z montażem takiej wanny http://www.wannawwannie.pl/?gclid=CImr7LrZt64CFQMYzQodIEju_A Lub możesz po prostu pomalować taką wannę, z tym że do akrylu i do żeliwnej są inne farby tu link jaki znalazłam http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/odnawiamy-stara-wanne_139864.html Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.08.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 O wszelkich próbach malowania starej wanny zapomnij. Szkoda czasu, pieniędzy i zdrowia (opary farby). Kup sobie nową wannę akrylową z panelem osłaniającym. Nawet przebolej ew. rozwalenie płytek jeśli stara jest "obudowana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdal1500 05.09.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Też mierzę się z problemem starej wanny - zależy mi na niej. Idealnie pasuje do pomieszczenia i wystroju całości mieszkania, dlatego nie chcę jej wymieniać na nową. Spróbuję chyba tych nakładek akrylowych. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii? Jakieś opinie na temat funkcjonalności takiego rozwiązania? Wytrzymałości? Będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nosal 10.09.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Można próbować odnowić, dwie dychy na środek do czyszczenia to nie majątek. Czy sobie poradzi i jak długo będzie się utrzymywał efekt- osobna sprawa. Wymiana wanny, wiadomo lepsza, ale też niesie ze sobą większe koszty i w ogóle mały remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffael 16.09.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 wydawało mi się, że pomalować wannę to chyba nie taki głupi pomysł? a te nakładki akrylowe? może ktoś coś więcej powie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 11.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 pomalować to najgorsza rzecz. rysy i odpryski zółty nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts