Marcin_n 25.08.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam, Potrzebuję porady w kwestii pielęgnacji podłogi a konkretnie co zrobić z niewłaściwie wykonaną pielęgnacją. Dwa tygodnie temu nałożyłem na podłogę lakierowaną wosk Bona Polish Matt. Przed aplikacją dość długo wstrząsałem butelką. Po nałożeniu i wyschnięciu wosku okazało się że są widoczne smugi, kropki (jakby chlapnięcia wosku) oraz małe plamy bez matu...Poradzono mi by nałożyć kolejną warstwę a ta przykryje niedociągnięcia. Drugą warstwę nakładałem już bardzo uważnie by nie rozchlapywać wosku i przeciągając mopem wzdłuż desek. Co prawda smug już nie ma, ale plamy (różnice w połysku) nadal są widoczne... Mam w związku z tym kilka pytań: Czy możliwe ze plamy powstały z powodu złego wymieszania preparatu?Czy kolejne naniesienie preparatu ma szanse pokryć te plamy i różnice w połysku? Czy nakładanie wosku w wersji połysk jest łatwiejsze? Jeśli jednak zdecydowałbym się na podłogę połysk to czy można nałożyć wosk połysk na obecnie położony na podłodze mat i czy da to efekt połysku? Jeśli nie, to czy jest możliwe zmycie wosku matowego i czym to zrobić (Bona Remover)? Czy Bona Remover jest na tyle silnym specyfikiem ze może zagrozić lakierowi? Pytam bo mam wrażenie ze za chwile kolejnym specyfikiem zniszczę podłogę i zostanie mi już tylko cyklinowanie...Będę wdzięczny za podpowiedzi. Dziękuje i pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts