blacho 25.08.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam wszystkich,temat ten był już wielokrotnie poruszany jednak do tej pory nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na mój problem, ponieważ ilu fachowców tyle opinii. Posiadam domek drewniany którego podłoga (deski drewniane gr. 2cm) ułożone będą na legarach o gr. 7 cm. Mój problem polega na wybraniu ocieplenia podłogi pomiędzy wełną mineralną a styropianem. Domek stoi na bloczkach ok 10 cm na ziemią. Proszę o rady który materiał jest lepszy w takim budownictwie, czym osłonić tą izolację od ziemi (zaimpregnowana płyta osb, deski szalunkowe??).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 10.09.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam W opisanym przez Ciebie rozwiązaniu możesz zastosować wełnę mineralną np. TOPROCK SUPER czy MEGAROCK PLUS bądź produkty w płytach SUPERROCK albo ROCKMIN PLUS. Należy jednak pamiętać, aby zastosować hydroizolację od dołu belek stropowych (np. papę lub folie polietylenową 0,3mm, którą należałoby skleić na zakładach) oraz listwy w poprzek belek dla podtrzymania produktu, bądź też twarde bitumizowane płyty pilśniowe. Rozwiązanie pokazuje zeszyt katalogowy http://pobierz.rockwool.pl/media/42488/zeszyt32_e-book.pdf Rozwiązanie, o którym napisałem znajduje się na stronie 10 zeszytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts