arekpro 27.08.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witammam pytanie czy istnieja normy ktore mowia ze skrzydla okienne musze otwierac sie pod katem 90 ? pytam poniewaz mam odbior mieszkania od dev a w oknach sa zamontowane wywietrzniki ktore uniemozliwiaja otwarcia okna pod katem 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 27.08.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam mam pytanie czy istnieja normy ktore mowia ze skrzydla okienne musze otwierac sie pod katem 90 ? pytam poniewaz mam odbior mieszkania od dev a w oknach sa zamontowane wywietrzniki ktore uniemozliwiaja otwarcia okna pod katem 90. Dla drzwi takie wytyczne owszem istnieją, dla okien nie spotkałem, choć wydaje się to oczywiste, że ograniczenie otwarcia skrzydła zmniejsza światło całego okna. Poproś developera o deklarację zgodności wydaną przez producenta tego okna na to okno z nawiewnikiem. Tylko taka deklaracja jest świadectwem, że to okno wraz z nawiewnikiem może być zastosowane w budynku. Drugi dokument obowiązkowy, to instrukcja montażu takiego okna z nawiewnikiem, wydana przez producenta okna. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 27.08.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam mam pytanie czy istnieja normy ktore mowia ze skrzydla okienne musze otwierac sie pod katem 90 ? pytam poniewaz mam odbior mieszkania od dev a w oknach sa zamontowane wywietrzniki ktore uniemozliwiaja otwarcia okna pod katem 90. Nawet gdyby istniały, to ich stosowanie nie jest obowiązkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 27.08.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Rozumiem, że wywietrznik blokuje pełne otwarcie skrzydła o ościeże.Niestety,ale to częsty błąd ludzi,którzy biorą obmiary i ustalają z Klientem detale takie jak np. wywietrznik w górnej ramie skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekpro 01.09.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 dzieki juz cos mi sie udalo wywalczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts