neuron 10.05.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Jesli masz wybor miedzy mniej oszczednym i niezawodnym z jednejstrony, a bardziej oszczednym lecz drozszym z drugiej to tak:1. warto zainwestowac jesli masz duze zuzycia (patrz aktualny watek o POMPACH CIEPLA)2. jesli jestes niemajetny i boisz sie drogiej obslugi innymi slowynie stac cie na ryzyko kosztownych napraw etc kupujesz prostszerozwiazanie. Bo gdy brak kasy to lepiej mieszkac w troche niedogrzanymdomu z dzialajacym kotlem niz w zimnym domu z zepsutym3. w bogatych krajach inwestycje drogie dla ludnosci acz uzyteczne np pompy ciepla w Szwecji mozna ubezpieczyc minimalizujac ryzykofiaska (patrz p. 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.05.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Buderus gazowy, żeliwny, 28kw + zasobnik 160l - o numer sie nie pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 10.05.2004 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Jesli masz wybor miedzy mniej oszczednym i niezawodnym z jednej strony, a bardziej oszczednym lecz drozszym z drugiej to tak: 1. warto zainwestowac jesli masz duze zuzycia (patrz aktualny watek o POMPACH CIEPLA) 2. jesli jestes niemajetny i boisz sie drogiej obslugi innymi slowy nie stac cie na ryzyko kosztownych napraw etc kupujesz prostsze rozwiazanie. Bo gdy brak kasy to lepiej mieszkac w troche niedogrzanym domu z dzialajacym kotlem niz w zimnym domu z zepsutym 3. w bogatych krajach inwestycje drogie dla ludnosci acz uzyteczne np pompy ciepla w Szwecji mozna ubezpieczyc minimalizujac ryzyko fiaska (patrz p. 2) to nie jest tak że czym droższy kocioł to tym bardziej dogrzane mieszkanie!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 10.05.2004 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Buderus gazowy, żeliwny, 28kw + zasobnik 160l - o numer sie nie pytaj proszę powiedzieć bo taki ostatnio zginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.05.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Zginął czy zaginął Cos dlugo go szukacie lub opłakujecie, bo u nas pracuje 1,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 10.05.2004 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Zginął czy zaginął Cos dlugo go szukacie lub opłakujecie, bo u nas pracuje 1,5 roku majka ale go ukryłaś!!!! a tak z ciekawości spytam nie chciala byś wymienić kotła na lepszy model????????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 10.05.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 AQUAJAC Chyba sie nie rozumiemy. Jezeli nie masz pieniedzy i zepsuje sie droga zabawka to masz problem Jezeli wybrales mniej oszczedny kociol to najwyzej wiecej zaplacisz za gaz lub gdy cie nie stac bedziesz ograniczal zuzycie -> chlodniej. A jesli sie zepsuje to latwiej bedzie to przelknac. Mam dla ciebie cwiczenie: Jesli mialbys zaoferowac swojemu klientowi w ramach jednej umowy wiazacej na np. 6 lat kotlownie wraz z jej serwisowaniem to: - jaki kociol bys wybral? - ile policzybys rocznie za serwisowanie (czesci i robocizne) w ryczalcie, by na tym zarobic? - czy bylbys zainteresowany udzialem w zyskach z oszczednosci i proponowal kociol kondensacyjny z bajerami, czy uznalbys to za zbyt ryzykowne w takim przedziale czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 10.05.2004 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 AQUAJAC Chyba sie nie rozumiemy. Jezeli nie masz pieniedzy i zepsuje sie droga zabawka to masz problem Jezeli wybrales mniej oszczedny kociol to najwyzej wiecej zaplacisz za gaz lub gdy cie nie stac bedziesz ograniczal zuzycie -> chlodniej. A jesli sie zepsuje to latwiej bedzie to przelknac. Mam dla ciebie cwiczenie: Jesli mialbys zaoferowac swojemu klientowi w ramach jednej umowy wiazacej na np. 6 lat kotlownie wraz z jej serwisowaniem to: - jaki kociol bys wybral? - ile policzybys rocznie za serwisowanie (czesci i robocizne) w ryczalcie, by na tym zarobic? - czy bylbys zainteresowany udzialem w zyskach z oszczednosci i proponowal kociol kondensacyjny z bajerami, czy uznalbys to za zbyt ryzykowne w takim przedziale czasu? wybrał bym wtedy ognisko z patyków a tak serio to nie jest tak dokońca jak z samochodami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 10.05.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 To nie zart, tak samo zrobily miliony ubogich mieszkancow Trzeciego Swiata.Nie rozumiem co maja do tego tematu samochody. Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 10.05.2004 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 To nie zart, tak samo zrobily miliony ubogich mieszkancow Trzeciego Swiata. Nie rozumiem co maja do tego tematu samochody. Bez odbioru KAZDY KOCIOŁ MA SWOJEGO KLIENTA inaczej by się tylko te najtańsze sprzedawały a tak niejest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 10.05.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 kondensat Vaillant ecoTec 196/2 + zasobnik VIH R120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 10.05.2004 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 kondensat Vaillant ecoTec 196/2 + zasobnik VIH R120 fajny zestawik za dobrą cene , jak masz komin rozwiązany??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 11.05.2004 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 nikt się jakoś nie chwali???? swoimi zdobyczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 11.05.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Vaillant ecoTEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 11.05.2004 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Vaillant ecoTEC NO PROSZE KAŻDY MA KONDENSATA!!!!!!!!!!!! CO ZA OBGACTWO NARODOWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 11.05.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Vaillant ecoTEC NO PROSZE KAŻDY MA KONDENSATA!!!!!!!!!!!! CO ZA OBGACTWO NARODOWE OBGACTWO jest ogromne. no a poza tym zaciął ci się CAPS LOCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.05.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 AQUAJAC - widzę kolego ,że masz duże poczucie humoru oraz skłonności do upartego reklamowania się tam gdzie nie trzeba.Odpowiadam na pytanie z priva : nie mam ani lasu ani tartaku i jakoś sobie radzę. TY MASZ CHYBA OBSESJE ,RADZE CI IDŻ DO PSYCHOANALITYKA- TO CI DOBRZE ZROBI. WSZYSTKO PODCIĄGASZ POD REKLAME Oj kolego kolego, widzę że starasz się sprawić wrażenie wszechwiedzącego - jeśli wszystko faktycznie wiesz (a z postów to jakby wynika) to chwała Ci za to.Cenię mądre rady .Co do psychoanalityka - mi on nie potrzebny ,za to Ty jakiś taki nerwowy.Ja nie mam żadnej obsesji ,tylko czytałem Twoje poprzednie posty i je podsumowałem.Ale skoro się tak denerwujesz to daję sobie spokój a Tobie zalecam ziółka na uspokojenie lub nerwosol.Dajesz dobre rady - super ,ale pamiętaj że ludziska czekają na spokojne oceny a nie fajerwerki opisów,chwilami przeradzające się w nerwową "przepychankę ". Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 11.05.2004 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 AQUAJAC - widzę kolego ,że masz duże poczucie humoru oraz skłonności do upartego reklamowania się tam gdzie nie trzeba.Odpowiadam na pytanie z priva : nie mam ani lasu ani tartaku i jakoś sobie radzę. TY MASZ CHYBA OBSESJE ,RADZE CI IDŻ DO PSYCHOANALITYKA- TO CI DOBRZE ZROBI. WSZYSTKO PODCIĄGASZ POD REKLAME Oj kolego kolego, widzę że starasz się sprawić wrażenie wszechwiedzącego - jeśli wszystko faktycznie wiesz (a z postów to jakby wynika) to chwała Ci za to.Cenię mądre rady .Co do psychoanalityka - mi on nie potrzebny ,za to Ty jakiś taki nerwowy.Ja nie mam żadnej obsesji ,tylko czytałem Twoje poprzednie posty i je podsumowałem.Ale skoro się tak denerwujesz to daję sobie spokój a Tobie zalecam ziółka na uspokojenie lub nerwosol.Dajesz dobre rady - super ,ale pamiętaj że ludziska czekają na spokojne oceny a nie fajerwerki opisów,chwilami przeradzające się w nerwową "przepychankę ". Powodzenia. dobra spoko jest dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 12.05.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 kondensat Vaillant ecoTec 196/2 + zasobnik VIH R120 fajny zestawik za dobrą cene , jak masz komin rozwiązany??????? Wstępnie myślałem o wyprowadzeniu spalin przez ścianę lub przez strop i dach za pomocą współosiowej rury powietrzno-spalinowej np. Vaillanta. Jednak sprzedawca kotła (przedstawiciel Vaillanta) poinformował mnie, że od dnia wejścia do Unii zamiasta drogiego przewodu ze stali nierdzewnej można zastować przewód tworzywowy ze względu na niską temp spalin oraz unijne przepisy (nie pamiętam dokładnie ale chyba PE lub PP) - podobno jest to sposób dobry i tani. Podobno juz takie montuje. Mam jeszce kilka miesięcy czasu ale chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 12.05.2004 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 kondensat Vaillant ecoTec 196/2 + zasobnik VIH R120 fajny zestawik za dobrą cene , jak masz komin rozwiązany??????? Wstępnie myślałem o wyprowadzeniu spalin przez ścianę lub przez strop i dach za pomocą współosiowej rury powietrzno-spalinowej np. Vaillanta. Jednak sprzedawca kotła (przedstawiciel Vaillanta) poinformował mnie, że od dnia wejścia do Unii zamiasta drogiego przewodu ze stali nierdzewnej można zastować przewód tworzywowy ze względu na niską temp spalin oraz unijne przepisy (nie pamiętam dokładnie ale chyba PE lub PP) - podobno jest to sposób dobry i tani. Podobno juz takie montuje. Mam jeszce kilka miesięcy czasu ale chyba tak zrobię. to prawda można to srobić nawet z rury kanalizacyjnej,co prawda ja już to robiłem przed przystąpieniem do ue.sam komin w kotle jest przecież z tworzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts