Daru 12.05.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Dziwna sprawa - niby banalny temat a jaka dyskusja (w duzej mierze bezowocna). A moze by tam Panowie i Panie bardziej na temat. Zauważyłem ze temat kotłów CO to sprawa drażliwa dla niektórych - odrobina dystansu co niektórym bardzo by sie przydała.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 12.05.2004 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Dziwna sprawa - niby banalny temat a jaka dyskusja (w duzej mierze bezowocna). A moze by tam Panowie i Panie bardziej na temat. Zauważyłem ze temat kotłów CO to sprawa drażliwa dla niektórych - odrobina dystansu co niektórym bardzo by sie przydała. Pozdrawiam ciekawa sprawa co ludzi denerwuje w tych kotlach????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 12.05.2004 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Dziwna sprawa - niby banalny temat a jaka dyskusja (w duzej mierze bezowocna). A moze by tam Panowie i Panie bardziej na temat. Zauważyłem ze temat kotłów CO to sprawa drażliwa dla niektórych - odrobina dystansu co niektórym bardzo by sie przydała. Pozdrawiam ciekawa sprawa co ludzi denerwuje w tych kotlach????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 12.05.2004 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Dziwna sprawa - niby banalny temat a jaka dyskusja (w duzej mierze bezowocna). A moze by tam Panowie i Panie bardziej na temat. Zauważyłem ze temat kotłów CO to sprawa drażliwa dla niektórych - odrobina dystansu co niektórym bardzo by sie przydała. Pozdrawiam ciekawa sprawa co ludzi denerwuje w tych kotlach????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 14.09.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Mam dobrze docieploną chałupkę: BK24 + powietrze 5 + BK 12 + styropian 10 na stropie 25 cm wełny Chyba jednak skuszę się na TERMETA UNICO 22 + rozsądny zasobnik polskiej firmy.. co wy na to? Użytkowników Termeta proszę o opinie na temat kosztów gazu w sezonie grzewczym / powierzchni domu Czy do tego cuda można dokaptować sterowanie pogodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 14.09.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Acha nie dodałem że w salonie mam "kozę" 14kw i 15m3 drewna w piwnicy ;P A parter domu prawie cały otwarty Przede mną 1-szy sezon grzewczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 14.09.2004 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ja kupie Termeta Unico22 zachęcony postami + "koza" 14KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 26.10.2004 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Acha nie dodałem że w salonie mam "kozę" 14kw i 15m3 drewna w piwnicy ;P A parter domu prawie cały otwarty Przede mną 1-szy sezon grzewczy ALE KOZA TO ZWIERZE????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baal 27.10.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ja mam Viessman Vitopend 100 z polskim zasobnikiem 80 l - poki co jest ok (po 1 sezonie) - c.o. w rehale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 27.10.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ja uzytkuje pierwszy sezon Vaillanta ecocompact Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.10.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 A co sądzicie o kondensacyjnym Ulricha?Czy to jeden z tych przykładów kotłów o niskiej jakości?Planuję sprzęgnięcie go z kominkiem z płaszczem wodnym, słyszałam dość dobre opinie na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 27.10.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 BK kotły kondensacyjne ażeby zachodziło zjawisko kondensacji powinny pracować w instalacjach niskotemperaturowych, natomiast kominek z płaszczem wodnym będzie miał parametry wody znacznie wyższe, takie połączenie nie jest szczęśliwe. Daj sobie spokój z kondensatem zyski z wyższej sprawności nie powalają na kolana. Liczyłem dla domku o pow. 87 m2 i stratach ciepła 4.2 kW. koszt dla kondensata wyniósł 1078 zł a dla zwykłego 1198 zł/ sezon, a koszty inwestycyjne były znacznie wyższe. obliczenia były dla GZ 50 przy ceni 1.01 zł/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts