franekF 09.10.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Deski przybite są z innej strony niż myślisz. Patrząc od dołu masz:1. krokwie2. deski3. folia4. dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2002 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 teraz kapuję, dzięki, takie częściowe deskowanie, widoczne od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.10.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Do Zielonej: Ja kupiłem podbitkę drewnianą w firmie DREWNOLAM koło Słomnik po 20,10 zł za m2. Przywieźli pod dom za 50 zł. Bardzo ładne drewno, czyste i proste, bez dziur po sękach. Mają też wiele innych drewnianych wyrobów. Jedź do nich koniecznie! Telefon do nich 012/3881284. Sorry za tą kryptoreklamę, ale gdzie Twój adres na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.10.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Dzięki kgadzina.Mój szybki mąż już zamówił w Wieliczce po 19,z groszami.I poprawiam się - mail zamieszczony.Pozdrawiam [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-10-10 11:40 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.10.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Ja też mam taki dach, czyli z obu szczytów widoczne są dwie krokwie. Pomiędzy nimi planuję dać podbitkę, ale tak żeby krokwie były widoczne, czyli blisko folii. Podbitka z deseczek o długości równej odległości pomiędzy krokwiami.Ale czy to oznacza, że te dwie krokwie nie były impregnowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.10.2002 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 jak napisałem wszystkie wystajace części krokwi zostały pomalowane i jednocześnie zaimpregnowane Drewnochronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.10.2002 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Sorry, ale jeżeli możesz jeszcze raz. Najpierw impregnacja i potem malowanie na zielono, czy tak? Co znaczy jednocześnie?Nie pamiętam, czym jest impregnowana więźba. Wiem tylko, że ciśnieniowo i jest wkolorze zgniłej zieleni. Czy zatem się maluje ostatecznie krokwie i inne elementy drewniane, aby były ładne i w wybranym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.10.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Drewnochron to jest cos takiego jak szampon 2 w 1 wash and go Inaczej mówiąc drewnochron i inne tego typu specyfiki załatwiają i impregnację i kolor. Oczywiście jest cała paleta kolorów nie tylko zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 17.10.2002 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2002 Jeszcze wracając do tematu, oto moja nadbitka...http://www.republika.pl/franekfo/image/nadbitka.jpgWystające części krokwi, które widać, oraz deski były malowane lakierobejcą impregnującą Duluxa. Reszta konstrukcji drewnianej dachu - impregnatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.10.2002 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 FranekJak ty to robisz, że wklejasz tu zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.10.2002 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Zielona - mam zliżony nick, więc w zastępswie Kliknij prawym klawiszem na zdjęcie i wybierz Właściwości. Zobaczysz, gdzie tak na prawdę jest to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 18.10.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Franek, twoja podbitka jest ekstra, nie musisz juz nic więcej na niej rzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 18.10.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 On 2002-10-18 11:00, Zielona wrote: Franek Jak ty to robisz, że wklejasz tu zdjęcia? Sposób jest opisany w FAQach, a ostatnio Ged dawał szczegółową instrukcję w dziale o domach forumowiczów w wątku "Dom Ewy i Ryszarda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 18.10.2002 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2002 Mam prawie identyczna podbitke jak ty Franek. Pomalowana jedynie na ciemny braz (dach tez mam braz). To jest chyba najprostszy i jednoczesnie najlepszy sposob mocowania podbitki. Co to tych rzezbien - to ja nie mam zadnych bo zona by mnie pogonila jakbym zaczal uprawiac folklor.. Mam normalne proste krokwie (tez pomalowane na braz) i bardzo ladnie to wyglada. Druga zaleta jest to ze deski nie maja szans sie oderwac i zrobic szczeliny. Acha - mam takze taka podbitje nad zadaszonym balkonem - wyglada to rewelacyjnie ! D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Jestem zainteresowana pcv dekenig, tylko chciałabym ją zobaczyć.Czy jest strona na której można zobaczyć tą boazerię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Wygrzebałem coś tak starego bo wczoraj miałem intensywny przebieg/przewód myślowy na temat podbitki. Zmieniłem dach z kopertowego na dwuspadowy. Tak sobie myślałem jak wykonać podbitkę przed ułożeniem dachówki i żeby ładnie było i wymyśliłem coś takiego:1) na krokwie folia i na folii dystans z kontrłaty (tu tradycyjnie),2) na to łaty i tu wszystkie łaty, które wystają już pomalowane.3) w dolnych pasach między łatami pomalowane deski na pióro i wpust do krokwi,4) na wystających częściach dachu podobnie jak w pkt 3 tylko, że dla stabilności rozwiązania przybite do co najmniej dwóch krokwi. Coś jakby fragmentaryczne deskowanie dachu przed ułożeniem dachówki. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Nikt mnie tego wynalazku nie oceni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 24.07.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 myślę ze z drewna będzie zarówno tanio i estetycznie oraz co najważniejsze naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts