agawee 27.08.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 WitamBardzo proszę o radę fachowców obecnych tu na forum. Dom ocieplony styropianem 5 + siatka + klej. Nie wiem jakich materiałów użyto i kiedy to było, ale co najmniej 5 lat temu. Na warstwie kleju widoczne spękania. Chcę wykończyć tą elewację i zrobić to dobrze tzn. na lata. Problem polega na tym, że każdy ewentualny wykonawca ma inna opinię na ten temat .Radzą: 1- zagruntować i położyć akryl. 2-osiatkować na nowo i położyć silikat. 3- dokleic 5 lub 10 styropianu, osiatkować i silikat. Każdy jest przekonujący i ma swoje argumenty.Wszyscy racji mieć nie mogą a ja chcę mieć dobrze zrobioną elewacje. Nie stać mnie na poprawki. Dodam, że miejsce bardzo słoneczne, latem "patelnia" być może to też istotne przy wyborze tynku. Mam mentlik w głowie. Proszę o rady.pozdrawiamagawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolekk 28.08.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 a możesz zrobić zdjęcie i umieścić na forum?może wtedy jakoś się Tobie lepiej pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 01.09.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Z opisu wnoszę, że powinno wystarczyć wzmocnienie tego kolejną warstwą siatki.Chociaż osobiście zaproponowałbym Ci położenie styropianu 8. Robiłbym tak również dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts