Michal28 28.08.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Wieszam sufit podwieszany z k-g a w rogu idzie instalacja CO, Jak to wykończyć ? Myślałem, żeby to zabudować osobno k-g ale nie wiem czy będzie mi się to podobało albo drugi wariant to dociąć płyty pod wymiar zostawiając 5 mm odstępu i to wykończyć szpachlą a potem akrylem ? Tylko boje się, że mimo to będzie pękało w tym miejscu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 28.08.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ja bym zabudował rury od sufitu do podłogi GK i potem zrobił sufit podwieszony. Mam tak rury zabudowane w dwóch miejscach i wygląda wg mnie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascom 28.08.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Akryl będzie strzelał przy tych rurach, przerabiałem taki temat nie raz. Zabudowa na pewno będzie ładniej wyglądała niżeli gole rury z popękanym akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 30.08.2013 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam. Robiłem "cuś takego" a zostało zabudowane: jedną płytą g-k od podłogi do wys. poziomu sufitu podwieszanego (w rogu na skos) z tym że przy podłodze umieściłem mini-kratkę wentylacyjną ok. 5x12 cm i rura oddawała ciepło nad nowy sufit wymuszając cyrkulację powietrza w zabudowie (ociepliłem jedynie zwrotną CO ) a dopiero potem wiszący sufit, w drugim rogu ekran był atrapą i tak powstał salon bez kantów. Trzyma się ze cztery okresy grzewcze bo nerwowy inwestor nie zgłosił do teraz uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 30.08.2013 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) usunięto kopię Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez jm.yarec przypadkowa kopia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal28 31.08.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 płyta kg to dobry pomysł, można takie coś jeszcze zrobić w ten sposób : rura ma 43 mm, nagładam an to rurke z pcv 45 mm, ucinam jej tylk kilka cm i ją obrabiam na suficie, Ta pcv bedzie miała luz i spoina nie bedzie mi pękała a tez z płytą kg nie musze się bawić. rurka z sufitu nie bedzie mi wystawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts