vertical 28.08.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam:) Trafiła mi się okazja aby wyremontować boczną ściane kamienicy z cegły na której praktycznie odpadł juz tynk... Nie mam żadnego problemu jesli chodzi o wykonanie tego. Lecz cały szkopuł polega na tym, ze zleceniodawca zażyczył sobie kosztorys w którym uwzględnić wszystkie KNR-y i wykonac to najlepiej w programie NORMA PRO...Moje pytanie brzmi Czy soba osobne KNR-y dla skuwania resztki starego tynku, czyszczenia (zlania np. wodą aby oczyscic z kurzu), polożenia siatki i ostatecznie nałozenia nowego tynku wraz z zatarciem... Jesli takie soba to bardzo prosze o pomoc w znalezieniu ich.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 28.08.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 vertical: dowcipny jesteś A tak bardziej na poważnie, KNR-y to jedno, życie to drugie. KNR-y mają za zadanie dać ogólne pojęcie o tym co trzeba tam władować. Kiedyś KNR-y mówiły o tym, że na 1 m2 tynku c/w grubości 2 mm wychodzi circa 4 kg, dziś - ja podaję max 3,5 w zależności od metody. Ty to musisz ocenić, ty i tylko ty. Podobnie jak ty musisz ocenić w jakim stanie jest cegła i jak ją uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts