Lisidora 28.08.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam wszystkich ! Niedawno kupiłem mieszkanie w bloku gdzie kanalizacja jest wykonana w żeliwie. Planuję remont łazienki gdzie obecnie znajduje się wanna i jest zrobione prowizoryczne 'połączenie' z żeliwnym syfonem i nie jest ono zbyt dobre ponieważ przy większej ilości wody syfon nie nadąża odprowadzać wody i wylewa ją na łazienkę. Próbowałem przetykać syfon ale to nic nie dało. Poniżej zamieszczam zdjęcie wiec może ktoś pomoże mi coś wymyślić Do czego jest ta śruba w tym syfonie ? można ją wykręcić i poprowadzić odpływ przez nią ? Jak przetkać taki syfon ? polepszyć przepływ ? Będę wdzięczy za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 02.09.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Weż bardzo cienki stalowy elastyczny węzyk z haczykiem na końcu i spróbuj złapać włosy ( prawie 100% pewne że to włosy) zatykające rurę, trzeba zmiejszyć średnicę odpływu wody z wanny gdyż takie syfony nawet lekko przytkane zawsze rozlewają wodę na posadzkę jak woda za szybko spływa. Przy okazji remontu , ja tak zrobiłem w mieszkaniu u rodziców, zalej go szczelnie betonem a wannę podłącz do odpływu z umywalki który jest dostępny po rozkuciu kawałka podłogi( jak masz taki układ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts