haldop 29.08.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam na forum. Piszę, bo stoję przed zadaniem, którego spełnienia nie nauczyła mnie żadna szkoła. Otóż do powieszenia mam 5 skrzynek na elewacjach budynków. 2 z nich to stare budownictwo bez ocieplenia, 1 blok z płyty bez ocieplenia, 2 nowe budownictwo z ociepleniem. Zdążyłem dowiedzieć się, że na pewno nie mogę użyć jednego rodzaju mocowania, ale we wszystkich przypadkach będą to kotwy. W 3 pierwszych przypadkach kotwy stalowe, w 2 z ociepleniem kotwy chemiczne ze szpilką gwintowaną. Zgadza się? Jeśli tak, to jakich dokładnie użyć i jakich błędów przy tym nie popełnić? Jakich narzędzi potrzebuję do mocowania obu rodzajów kotwi? Jestem laikiem w takich tematach, ale nie jedną dziurę wywierciłem i nie jednego gwoździa wbiłem. Aha, skrzynki są wymiarów 40x30x30, waga myślę ze 3kg, wsadu będzie niewiele - sporadycznie do 1kg. Każda skrzynka ma 4 otwory montażowe. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haldop 29.08.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Serio nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haldop 30.08.2013 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Super pomocne forum. Naprawdę nie wiem jak bym sobie poradził bez Waszej specjalistycznej wiedzy. Skrzynki wiszą, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 07.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witam w klubie. Na moje pytania też nikt nie odpowiada.Na szczęście ekipy jakoś doradzają. Weryfikuję informacje u znajomego budowlańca. I jakoś to nieźle idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts