hmepg 29.08.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Jaki jest koszt wykonania pomiarów i dokumentacji do Zakładu Energetycznego oraz odbiór instalacji dla domku jednorodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 29.08.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Na dzień dzisiejszy do ZE (zależy od Rejonu) wystarczy oświadczenie o stanie technicznym instalacji (druk)Dla starostwa do zgody na zasiedlenie to już dokumentacja jako załącznik do dziennika budowy.Trzeba rozgraniczyć te pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hmepg 29.08.2013 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ok.To proszę o podanie kosztów jakie muszę ponieść jeżeli chcę odebrać budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 29.08.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 To powinno być ujęte w ramach zapłaty za wykonaną robotę u Wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hmepg 29.08.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja wiem, że powinno. Ale nie każdy ma możliwość, żeby to zrobić. Więc zakładając, że zlecam to komuś obcemu, to jaki byłby koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 29.08.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Każdy szanujący się Wykonawca sprzedaje swoją robotę razem z :- oświadczeniem- dokumentacją wykonawczą- gwarancją Ktoś z zewnątrz musi wziąć dwa razy więcej ze względu na sprawdzenie roboty. Gorzej, jak ten pierwszy nie pozostawił po sobie żadnego śladu.Teraz i rysowanie, pomiary i protokół trzeba sporządzić.Ja się pytam, za ile można po kimś poprawić ? Wycena indywidualna, oszacowana na miejscu, po oględzinach. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hmepg 29.08.2013 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 A możesz podać rząd wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 02.09.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 A możesz podać rząd wielkości? Pod warunkiem, że robił to normalny elektryk i nie ma się do czego przyczepić, to z mojego doświadczenia: - (Górny Śląsk) Nie spotkałem ceny większej niż 1000zl za domek jednorodzinny, jest duża konkurencja, średnio robi się to za 500-750zł. - (Kraków) Tutaj ceny są większe i wysoko ustawiona poprzeczka, 800-1500zł za domek jednorodzinny to standard. - (Łódź, Wrocław) Tutaj podobnie jak na G.Śląsku, 800-1000zł za domek to był standard PLUS DOJAZD. Słowem, zależy od regionu, zależy od wielkości budynku, zależy od rozmiaru instalacji, zależy też od dogadania się z klientem. Wejdź na serwisy z ogłoszeniami dla wykonawców i poszukaj sobie podobnych zleceń. Będziesz miał porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts