Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt wykonania pomiarów i dokumentacji do Zakładu Energetycznego.

Recommended Posts

Każdy szanujący się Wykonawca sprzedaje swoją robotę razem z :

- oświadczeniem

- dokumentacją wykonawczą

- gwarancją

Ktoś z zewnątrz musi wziąć dwa razy więcej ze względu na sprawdzenie roboty. Gorzej, jak ten pierwszy nie pozostawił po sobie żadnego śladu.

Teraz i rysowanie, pomiary i protokół trzeba sporządzić.

Ja się pytam, za ile można po kimś poprawić ?

Wycena indywidualna, oszacowana na miejscu, po oględzinach.

Edytowane przez elpapiotr

A możesz podać rząd wielkości?

Pod warunkiem, że robił to normalny elektryk i nie ma się do czego przyczepić, to z mojego doświadczenia:

- (Górny Śląsk) Nie spotkałem ceny większej niż 1000zl za domek jednorodzinny, jest duża konkurencja, średnio robi się to za 500-750zł.

- (Kraków) Tutaj ceny są większe i wysoko ustawiona poprzeczka, 800-1500zł za domek jednorodzinny to standard.

- (Łódź, Wrocław) Tutaj podobnie jak na G.Śląsku, 800-1000zł za domek to był standard

PLUS DOJAZD.

Słowem, zależy od regionu, zależy od wielkości budynku, zależy od rozmiaru instalacji, zależy też od dogadania się z klientem.

Wejdź na serwisy z ogłoszeniami dla wykonawców i poszukaj sobie podobnych zleceń.

Będziesz miał porównanie.