fido2001 29.08.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witajcie. Wczoraj ułożyłem papę na chudziaku. Zgrzałem ją ze sobą, jednak nie zgrzewałem jej do podłoża.Papa jest po prostu luźno ułożona i szczelnie zgrzana ze sobą na wylewce.Zgrzewałem wieczorem, dość późno i nie widziałem tego co zobaczyłem przed momentem.Mianowicie dwa z czterech pasów papy są pofałdowane. Widać to gołym okiem i czuć pod butem.Takie fałdki co parę cm. I teraz pytanie. Jutro mają wylewać finalną wylewkę o grubości 5cm zbrojoną siatką 15x15 z drutu 6mm.Czy takie fałdki na papie mogą być niebezpieczne w późniejszym czasie, np.. czy mogą powodować pęknięcia wylewki ??Jeżeli tak co co zrobić ?? Czy podgrzewać od góry te fałdki żeby od gorąca się delikatnie roztopiły i "siadły",czy zostawić to i nie przejmować się... Proszę o radę. Dziękuję.Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/182360-pofa%C5%82dowana-papa-na-chudziaku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts