katarynka1 29.08.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam,poszukuje parkietu debowego lub jesionowego warstwowego o calkowitej grubosci 11-13mm,z jak najgrubsza warstwa uzytkowa.Dodatkowo zalezy mi na wykonczeniu olejowanym na kolor (nie olejem bezbarwnym) i fazowaniu-jesli w ogole mozna zamowic fazowanie? Wiem,wymagan mam sporo:)Dodam,ze parkiet bedzie ukladany na ogrzewaniu podlogowym. Czy mozecie polecic konkretne,sprawdzone firmy?Jakich cen powinnam sie spodziewac z materialami i wykonaniem za m2? Do ulozenia 100 m2 Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.08.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 A czemu akurat 11 mm a nie standardowy 22mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarynka1 29.08.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Z dwóch powodów: podłogówka + konieczność dopasowania wysokości podłogi do ułożonych już płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.08.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 To widzę jeden powód - dopasowanie wysokości. Drugi powód to mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.08.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam, poszukuje parkietu debowego lub jesionowego warstwowego o calkowitej grubosci 11-13mm,z jak najgrubsza warstwa uzytkowa.Dodatkowo zalezy mi na wykonczeniu olejowanym na kolor (nie olejem bezbarwnym) i fazowaniu-jesli w ogole mozna zamowic fazowanie? Wiem,wymagan mam sporo:) Dodam,ze parkiet bedzie ukladany na ogrzewaniu podlogowym. Czy mozecie polecic konkretne,sprawdzone firmy?Jakich cen powinnam sie spodziewac z materialami i wykonaniem za m2? Do ulozenia 100 m2 Dziekuje za pomoc. Ceny zależą od regionu w którym będzie układana podłoga! Skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarynka1 31.08.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Witaj Jarku! lokalizacja: Kraków.Czy możesz polecić któregoś konkretnego producenta, ewentualnie napisać o plusach/ minusach parkietu o takiej grubości?Doczytaliśmy, że Dąbex produkuje Parat Dos - czy to dobry produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 06.09.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Zależy jakie chcesz drewno ale w barlinku znajdziesz spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EURODOMS.C. 23.09.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 witam, mam do zaoferowania parkiet warstwowy 11 mm pod ogrzewanie podłogowe jesteśmy producentami, główny rynek naszej sprzedaży to Szwajcaria i Niemcycena za m2 parkietu jest uzależniona od klasy natur ok 80 zł lakierowanymix ok 75 zł rustic 70 zł miałem na promocji po 55 zł natura, w razie pytań proszę o kontakt zawsze mamy coś na stanie pozdrawiam Karol 693 862 852 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 30.10.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Do cyklinowania to chyba ciężko przy 11mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eąb 31.10.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Przy grubości 11 mm(Parat Dos 11), warstwa użytkowa wynosi ok 4 mm. Pozwala to przeprowadzić ok 3 krotne cyklinowanie ale w przypadku gdy chcemy odświeżyć warstwę lakieru(zlikwidować rysy na lakierze, zabrudzenia itp.) to wystarczy zmatowić lakier które nie umniejsza warstwy drewna. Pozwala to na ponowne polakierowanie powierzchni lakierem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 31.10.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Przy grubości 11 mm(Parat Dos 11), warstwa użytkowa wynosi ok 4 mm. Pozwala to przeprowadzić ok 3 krotne cyklinowanie ale w przypadku gdy chcemy odświeżyć warstwę lakieru(zlikwidować rysy na lakierze, zabrudzenia itp.) to wystarczy zmatowić lakier które nie umniejsza warstwy drewna. Pozwala to na ponowne polakierowanie powierzchni lakierem wodnym. Widział pan w praktyce te 3 szlifowania deski z 4mm warstwa uzytkowa?? czy to tylko takie gadanie zeby wcisnąć klientowi towar?? Bo ja widzialem gotowca z taka warstwa juz po jednym cyklinowaniu i efekt byl opłakany o 3 szlifowaniach można mówić jak się chce podłoge tylko lizać a o darciu już nie ma mowy po większych uszkodzeniach i rysach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 03.11.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Widział pan w praktyce te 3 szlifowania deski z 4mm warstwa uzytkowa?? czy to tylko takie gadanie zeby wcisnąć klientowi towar?? Bo ja widzialem gotowca z taka warstwa juz po jednym cyklinowaniu i efekt byl opłakany o 3 szlifowaniach można mówić jak się chce podłoge tylko lizać a o darciu już nie ma mowy po większych uszkodzeniach i rysach Podczas szlifowania podłogi "zdejmuje się" około 0,8 mm drewna. Widziałem taką podłogę wygląda bardzo ładnie. W przypadku matowienia podłogi idealnie sprawdzaja się diamentowe krążki ścierne o granulacji 240. Chyba Bona takie ma w ofercie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 18.11.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Znam deski warstwowe, które można cyklinować ale nie mają 11mm tylko 14 i zapewniam, że to spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapigeo 22.12.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Znam deski warstwowe, które można cyklinować ale nie mają 11mm tylko 14 i zapewniam, że to spora różnica. Jakie to deski (firma, kolory). Włanie nad takimi myślę... Jaka cena takich desek jeśli można podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts