Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozgałęźnik do gniazda EURO w telewizorze

Gutek  Fredek

Recommended Posts

Muszę kupić nowy telewizor. Wszystkie nowe mają tylko 1 gniazdo EURO, a ja chcę podłączyć do telewizora 2 urządzenia, które ze starym telewizorem łączyły się przez EURO ( i nie mają w ogóle HDMI) - tj. nagrywarka i odtwarzacz DVD. Sprzedawca zasugerował dokupienie rozgałęźnika do EURO. Tylko czy wtedy jakość przekazu z tych 2 urządzeń nie pogorszy się?

a nagrywarka nie ma przypadkiem dwóch złącz euro i nie może robić za "przelotkę" ?

uściślę jeszcze, że potrzebujesz nie rozgałęziacz a sumator.

Wszystko zależy do czego potrzebujesz takiego zestawu... może opcją będzie kupienie używanego kineskopa z dwoma Euro...

Nagrywarka ma 2 EURO: jedno jest obecnie wykorzystane na połączenie jej z telewizorem, a drugie z dekoderem. Będzie mi zatem brakować jeszcze jednego EURO na wpięcie do telewizora DVD. Kupowanie używanego kineskopu z 2 EURO raczej nie jest rozwiązaniem, bo ten telewizor chcę wykorzystywać też jako telewizor i mieć coś bardziej współczesnego niż kineskop. Dziś w kolejnym sklepie mnie podłamali, bo powiedzieli, ze jak chce mieć nowy telewizor, to starych sprzętów już do niego nie podłączę, jak nie mają HDMI. Zalecili kupienie nowych sprzętów. Oszaleć można.

Oczywiście że Ci tak powiedzieli... Czego się spodziewałeś...

Swoją drogą - w większości nowych paneli jest minimum jedno EURO więc:

- kupić sumator na min. 2 EURO

lub

- kupując nowy telewizor - wydatek rzędu 150 - 250 na DVD lub Bluray z HDMI nie jest już chyba dramatem - i zobaczyć na nowo pewne rzeczy w tym co masz nagrane na płytach DVD a dodatkowo mieć Bluray.

• 11 months później...