Gutek Fredek 29.08.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Muszę kupić nowy telewizor. Wszystkie nowe mają tylko 1 gniazdo EURO, a ja chcę podłączyć do telewizora 2 urządzenia, które ze starym telewizorem łączyły się przez EURO ( i nie mają w ogóle HDMI) - tj. nagrywarka i odtwarzacz DVD. Sprzedawca zasugerował dokupienie rozgałęźnika do EURO. Tylko czy wtedy jakość przekazu z tych 2 urządzeń nie pogorszy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 30.08.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 a nagrywarka nie ma przypadkiem dwóch złącz euro i nie może robić za "przelotkę" ? uściślę jeszcze, że potrzebujesz nie rozgałęziacz a sumator. Wszystko zależy do czego potrzebujesz takiego zestawu... może opcją będzie kupienie używanego kineskopa z dwoma Euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek Fredek 30.08.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Nagrywarka ma 2 EURO: jedno jest obecnie wykorzystane na połączenie jej z telewizorem, a drugie z dekoderem. Będzie mi zatem brakować jeszcze jednego EURO na wpięcie do telewizora DVD. Kupowanie używanego kineskopu z 2 EURO raczej nie jest rozwiązaniem, bo ten telewizor chcę wykorzystywać też jako telewizor i mieć coś bardziej współczesnego niż kineskop. Dziś w kolejnym sklepie mnie podłamali, bo powiedzieli, ze jak chce mieć nowy telewizor, to starych sprzętów już do niego nie podłączę, jak nie mają HDMI. Zalecili kupienie nowych sprzętów. Oszaleć można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.09.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Oczywiście że Ci tak powiedzieli... Czego się spodziewałeś...Swoją drogą - w większości nowych paneli jest minimum jedno EURO więc: - kupić sumator na min. 2 EUROlub- kupując nowy telewizor - wydatek rzędu 150 - 250 na DVD lub Bluray z HDMI nie jest już chyba dramatem - i zobaczyć na nowo pewne rzeczy w tym co masz nagrane na płytach DVD a dodatkowo mieć Bluray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczekg 06.09.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Popieram poprzednika - kupiłbym jakieś tanie DVD z HDMI i po problemie. W sumie niewiele drożej, niż sumatory/rozgałęźniki lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Nie są rozgałęźniki które się ręcznie przełącza jeżeli chcesz żeby te dwa urządzenie ze sobą współpracowały to musisz je połączyć bezpośrednio razem ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts