Wojtek M. 13.06.2002 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 Osadzałem drzwi w ścianie i wiatr zarzucił mi wtryskiwaną piankę na futrynę. Nie bardzo wiem w jaki sposób to zabrudzenie usunąć. Większość pianki ściąłem delikatnie nożem, ale zabrudzenie jest nadal. Próbowałem benzyną, ale prędzej zejdzie lakier z drzwi niż pianka. Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 13.06.2002 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 Jest coś takiego jak czyścik do pianek (raczej do czyszczenia "pistoletów" do pianek) dość dobrze rozpuszcza świeżą piankę ale nie wiem jak sobie radzi z zaschniętą. Oczywiście nie mam tez pojęcia co stanie się z drzwiami po potraktowaniu ich tym czyścikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 13.06.2002 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 Pianka PU to poliuretan.Powinien ją ruszyć:- aceton lub zmywacz do paznokci [jak Ci właściciel zmywacza zezwoli],- rozpuszczalnik nitro,- eter lub inny rozpuszczalnik tego typuSpróbuj ale uważaj na lakier drzwi - najlepiej przeprowadzić próby w mało widocznym miejscu.A najlepiej idź do sklepu chemicznego - tam Ci wszytko doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 13.06.2002 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 Jeśli liczysz na aceton w zmywaczu do paznokci, to uwaga - lepsze zmywacze są bezacetonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts