Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przerobka konstrukcji dachu

leviatan

Recommended Posts

witam serdecznie i jak w temaci...spytam jak za Gierka???POMOZECIE???

Mieszkam w Norwegii i nie mam w zasadzie dostepu do polskich konstruktorow.Ale mam pomysl na zagospodarowanie strychu.

Budynek sklada sie z dwoch czesci,w pierwszej mam wysokosc 2.70 w drugiej 4.20 .W pierwszej czesci chce podniesc 2 metry biezace sciany po jednej stronie w miejscu przylegajacym do czesci drugiej a w drugiej w jednej polaci wywalic dwie sasiadujace ze soba krowky i zrobic sciane z oknami ok 3,50.W drugiej polaci beda trzy pomieszczenia kazda z nowa scianka i oknem szer.ok.4 metry.Czyli musze wywalic trzy krokwy co druga

W zasdzie mam pomysly (jestem budowlancem samoukiem) jak to zrobic tylko ze szczegolami gorzej.A najgorzej ze nie potrafie tego rozrysowac(szczegolowy rysunek konstrukcji i zmian jest potrzebny w tut.biurze wydajacym zezwolenia na zmiany)

macie jakis pomysl jak to ugryzc???

a drugie pytanie

-mam plyty eternitowe na dachu,pod spodem watpliwej jakosci jakas papa,chce plyty wywalic i polozyc jakas pape nawierzchniowa by za dwa lata dach pokryc przykladowo dachowka

jaka pape mozecie polecic???

dziekuje za uwage i pozdrawiam

Skoro chcesz pokryć dach ciężkim pokryciem i chcesz wprowadzić rewolucyjne zmiany musi to ktoś komnpetentny przeliczyć. Jak na kilka lat bez krycia docelowego to papa termozgrzewalna wiechniego krycia. Pozdrawiam.