leviatan 30.08.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 witam serdecznie i jak w temaci...spytam jak za Gierka???POMOZECIE??? Mieszkam w Norwegii i nie mam w zasadzie dostepu do polskich konstruktorow.Ale mam pomysl na zagospodarowanie strychu.Budynek sklada sie z dwoch czesci,w pierwszej mam wysokosc 2.70 w drugiej 4.20 .W pierwszej czesci chce podniesc 2 metry biezace sciany po jednej stronie w miejscu przylegajacym do czesci drugiej a w drugiej w jednej polaci wywalic dwie sasiadujace ze soba krowky i zrobic sciane z oknami ok 3,50.W drugiej polaci beda trzy pomieszczenia kazda z nowa scianka i oknem szer.ok.4 metry.Czyli musze wywalic trzy krokwy co drugaW zasdzie mam pomysly (jestem budowlancem samoukiem) jak to zrobic tylko ze szczegolami gorzej.A najgorzej ze nie potrafie tego rozrysowac(szczegolowy rysunek konstrukcji i zmian jest potrzebny w tut.biurze wydajacym zezwolenia na zmiany)macie jakis pomysl jak to ugryzc??? a drugie pytanie -mam plyty eternitowe na dachu,pod spodem watpliwej jakosci jakas papa,chce plyty wywalic i polozyc jakas pape nawierzchniowa by za dwa lata dach pokryc przykladowo dachowkajaka pape mozecie polecic??? dziekuje za uwage i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/182402-przerobka-konstrukcji-dachu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.09.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Skoro chcesz pokryć dach ciężkim pokryciem i chcesz wprowadzić rewolucyjne zmiany musi to ktoś komnpetentny przeliczyć. Jak na kilka lat bez krycia docelowego to papa termozgrzewalna wiechniego krycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/182402-przerobka-konstrukcji-dachu/#findComment-6072224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts