Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy zagląda tu Parkietkomplex

f.5

Recommended Posts

Jestem, jestem bez komplex - ów. Pozdrawiam.

Pytanie mam takie.

na Waszej stronie w zakladce realizacje na 1 stronie jest podłoga dębowa o wymiarach 90x122x300-1200

czy mogę sie dowiedziec czy było poddane obrobce termicznej ?

warstwowka to jest ? jaka grubosc deski i cena jesli mozna.

Na fotkach bardzo przypomina podłogę tekową jej kolor taki złotawy, wiadomo ze fotki przekłamują a naturalny dąb wydaje mi sie ze jest jasniejszy.

Edytowane przez f.5

to może tu się*przeniosę z moim pytaniem bo tam mnie ignorują

mam olejowany parkiet dębowy , ostatnio (dawno ) olejowałam Bona 25 coś tam , ale jest problem , parkiet jest śliski , nam to nie przeszkadza ... chociaż trochę czasem może ... ale niestety bardzo przeszkadza kotu . Nie chce się bawić bo mu się łapy uślizgują na zakrętach no i w ogóle brak przyczepności . Martwię się tym bo to mały kotek i potrzebuje dużo zabawy . Czy jest jakiś taki antypoślizgowy preparat ? kiedyś coś takiego na necie widziałam ale teraz znaleźć nie mogę ...

czy mozna wyprodukowac taką warstwowkę ?

rozumiem ze na deskę nanoszony jest jakis specyfik ktory barwi ja na odpowiedni kolor ?

zadrapanie odsłoni jasniejszą cześc deski ???????

mycie wypłukuje barwnik ???

cenę materiału jesli mogę prosic na priv ???

czy tę podłogę znajdę na stronie w zakładce podłogi barwione ?

Edytowane przez f.5

to może tu się*przeniosę z moim pytaniem bo tam mnie ignorują

mam olejowany parkiet dębowy , ostatnio (dawno ) olejowałam Bona 25 coś tam , ale jest problem , parkiet jest śliski , nam to nie przeszkadza ... chociaż trochę czasem może ... ale niestety bardzo przeszkadza kotu . Nie chce się bawić bo mu się łapy uślizgują na zakrętach no i w ogóle brak przyczepności . Martwię się tym bo to mały kotek i potrzebuje dużo zabawy . Czy jest jakiś taki antypoślizgowy preparat ? kiedyś coś takiego na necie widziałam ale teraz znaleźć nie mogę ...

Takimi preparatami przeprowadza się pielęgnację posadzek drewnianych sportowych. Musisz szukać w sklepach parkieciarskich środków zgodnie z normą DIN 18302/2 do pielęgnacji podłóg sportowych.

czy mozna wyprodukowac taką warstwowkę ?

rozumiem ze na deskę nanoszony jest jakis specyfik ktory barwi ja na odpowiedni kolor ?

zadrapanie odsłoni jasniejszą cześc deski ???????

mycie wypłukuje barwnik ???

cenę materiału jesli mogę prosic na priv ???

czy tę podłogę znajdę na stronie w zakładce podłogi barwione ?

Witam.

Tak - warstwówkę też możemy wykonać w każdym z prezentowanych kolorach i ich odcieniach.

Tak - zadrapanie może odsłonić jaśniejszą część drewna, ale przy podłogach olejowanych nie stanowi to problemu.

Nie - mycie nie wypłukuje barwnika.

Kolor i jego odcienie to bardzo subtelny temat. Ta sama prezentacja różnie wygląda w różnie oświetlonych pomieszczeniach, ponadto na odbiór odcienia barwy istotnie wpływa kierunek ułożenia podłogi oraz struktura drewna jak również stopień odbicia światła (od matu do połysku).

Moi klienci kilkakrotnie "podchodzą" do wyboru koloru i dzieje się to po pozostawieniu w ich budynku kilku prezentacji bez podawania różnicy cenowej co pozwala na najlepszy wybór względem całego wystroju wnętrza.

Ceny podłóg barwionych są droższe od klasycznych od kilku do kilkunastu procent.

Proponuję bezpośredni kontakt z bezpośrednim obrazem moich podłóg. Pozdrawiam.

Witam i przepraszam, że wcinam się w wątek f.5.

Jaką ilość desek muszę zamówić aby przysłał mi pan próbki?

Czy w ogóle jest możliwa taka usługa.

Próbka to kilka desek o różnym usłojeniu aby dać pełniejszy obraz przyszłej podłogi. Jeżeli jest Pani zainteresowana wykonaniem podłogi to proszę o kontakt telefoniczny. Pozdrawiam Tadeusz Wożniak tel. 503 046 143.