coolar 31.08.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam, jestem nowym na forum dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość. Jestem na etapie budowy domu jednorodzinnego (stan surowy). 1. Czy na tym etapie jest możliwa instalacja wentylacji mechanicznej? Czy jest to już za późno? Czy kanały wentylacyjne powinny być umieszczone w ścianach nośnych? Zaznaczam, że nie mam żadnych wylewek i tynków porobionych. 2. Chciałem zapytać, czy możecie polecić mi jakąś firmę zajmującą się wentylacją mechaniczną w okolicach małopolski. Jeśli jest jeszcze taka możliwość to chciałbym zapytać o projekt i o cene takiego przedsięwzięcia. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 31.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Tak naprawdę, to najwięcej wentylacji robi się w domach zamieszkałych. Dopiero wtedy, sporo osób dowiaduje się, czego brakowało w "projekcie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 01.09.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Mam inne doświadczenia, 99% instalacji robię właśnie w domach w stanie surowym lub projektowanym. W domach istniejących unikam robót, ponieważ robi się bardzo trudno, koszty wysokie, a zwykle ze względów konstrukcyjnych nie da się wykonać instalacji idealnie, trzeba iść na różne kompromisy, które obniżają parametry instalacji.Najlepiej już na etapie projektu skonsultować się z firmą od montażu wentylacji, aby wykonać projekt, zaplanować miejsce na szacht, zostawić potrzebne otwory w płycie itp.Koszt zależy od wielkości domu i skomplikowania instalacji, ale wynosi nieco tylko więcej niż koszt budowy kominów WG i ich obróbki na dachu (choć ten etap u Ciebie jest już pewnie zakończony...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolar 01.09.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Zgadza się, kominy już stoją. Po prostu trochę za późno zacząłem się interesować WM. Nie mam jeszcze tynków i wylewek dlatego myślę. że jeszcze na tym etapie dałoby się co nieco poukrywać.Ponawiam pytanie: czy moglibyście mi polecić jakąś firmę która zajmuje się projektowaniem i wykonawstwem WM? Najlepiej z okolic Krakowa:)Pozdrawiam serdecznie i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertS44 09.12.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Najlepsza hurtownia do wentylacji "ANG Wentylacja" z Modlnicy koło Krakowa. Konkurencyjne ceny i dobrej jakości urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts