dez 31.08.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam Mam zamiar zrobić samodzielną renowację elewacji. Już wcześniej kładłem baranek 2mm na ścianę i mniej więcej ogarniam temat. Chciałem się tylko upewnić co do przygotowania starej ściany do tynkowania warstwą ostateczną. A więc plan jest taki:1. Zagruntowanie starej ściany (jest stara ale nie sypie się jeszcze). 2. Siatka elewacyjna - i tu jest właśnie pytanie jaki klej? Taki zwykły do wtapiania siatki na styropian będzie ok? Gdzieniegdzie są pęknięcia i w tych miejscach na pewno będę siatkował, pytanie czy jest konieczność robienia tego na całości?3. Gruntowanie4. Mineralny baranek 2mm - wersja budżetowa z Praktikera - już zakupiony więc pozamiatane. Proszę o pomoc głównie przy punkcie 2. Pozdrawiamdez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.08.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 dez: po ile płaciliście za baranka?Przy okazji: zanim zagruntujecie sprawdźcie czy sie stary tynk muru trzyma, zanim zagruntujecie stary tynk trzeba wyczyścić. Jak nie pęka - chyba nie ma potrzeby dawać siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 01.09.2013 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 30-32 zł za worek 25kg, dokładnie już nie pamiętam. No właśnie w kilku miejscach delikatnie pęka, domek ponad 100 lat ma, zamiast fundamentów kamienie, do tego stoi przy drodze więc drgania powodują spękania, dlatego siatka w newralgicznych miejscach (w sumie w grę wchodzi siatkowanie całości - sam będę robił więc koszty do przyjęcia). Tynk trzyma się praktycznie na całości, jest jedno miejsce gdzie jest głucho ale tam będzie odbity i na nowo zatynkuję. Głównie chodzi mi o to czym kleić siatkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.09.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 na kleju do siatki, z tym że jak podejrzewam, najpierw będziesz musiał wyrównać strukturę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 01.09.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Oczyść ścianę szczotką, później zagruntuj całość i zatop siatkę na całym budynku. W miejscach ubytków obrobić i uzupełnić przed siatkowaniem.Koszt siatki i kleju nie jest, aż tak duży, żeby szukać tu oszczędności. Klej do siatki najzwyklejszy kup i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts