ramko 31.08.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Planuje budowę instalacji CO z zaworem czterodrogowym i buforem, ale nie mogę znaleźć schematu, narazie plan jest taki ale obawiam się że po wygaśnięciu pieca pompa będzie ciągnąć wodę z kotła a nie z bufora.... może ktoś mógłby podpowiedzieć jak to zrobić żeby działało to dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys111719511668 06.09.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Zawór 4 drogowy oczywiście można zaraz coś naszkicuje ... kilka sekund i jest tylko że to musi być skorelowane z temperaturą na kotle albo z temperaturą spalin aby nie ciągnąć wody pompą P2 przez kocioł i aby w odpowiednim czasie zamknął się zawór Z1 Oczywiście nalezy zwrócić uwagę na elementy zabezpieczające cały system Radzę aby zaprojektował to ktoś z doswiadczeniem /ale instalacja jest prosta i ciekawie pomyslana ja.. jestem zarobiony ale mogę służyć pomocą Pozdrawiam PS załącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts