bldy 01.09.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam, za pare dni wchodzi fachowiec na robienie gipsowki, wzialem sie za przygotowanie pokoju ,lecz po zerwaniu tapet mym ocza ukazal sie taki widok(zalacznik), wiem ze musze zeskrobac farbe ale da sie to zrobic tylko tak jak na foto , i pytanko skrobac tak calosc czy to dobre podloze pod gips?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halek 01.09.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Pytanko, czy ta żółta farba trzyma się mocno? Bo jeśli tak, ja bym ją unigruntem wzmocnił. W przeciwnym wypadku czeka Cię sporo skrobania. Ciekaw jestem, jakie będą opinie innych, ponieważ nie jestem fachowcem, a jedynie majsterkowiczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bldy 01.09.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 wlasnie w niektorych miejcach trzyma sie mocnie tak to odpada jak na foto i niewiem czy skrobac do takiego tynku calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 09.09.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Tak jak pisze halek; jeśli ta żółta farba nie jest olejną) i trzyma się mocno to też ograniczyłbym się do gruntu. Tyle, że poszedłbym w stronę nie gruntu standardowego tylko głęboko penetrującego. W marketach do 10 PLN/litr. Jeżeli nie to kiedyż znalazłem lepszą metodę niż pracochłonne skrobanie. Użyłem do tego mianowicie szlifierki oscylacyjnej podłączonej do odkurzacza. W tarczy ściernej są otwory, przez które powietrze jest zasysane i kierowane do rurki wyrzutowej. Podłączony do niej dodatkowo odkurzacz powoduje, że już na bank nic nie będzie pylić na zewnątrz. Zrobiłem tak całą kuchnię bez zasłaniania mebli żadną folią. Rurę odkurzacza można po prostu dostawić do wylotu ze szlifierki i obandażować połączenie szarą, zbrojoną taśmą klejącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_W 03.12.2013 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 FlashBackA cóż Cię tak ubawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts