AnikoPL 16.06.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Prześliczne liski A pomysł na blaszk chyba ukradnie jeśli pozwolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 16.06.2015 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Kradnij, kradnij zupełnie inaczej wizualnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 17.06.2015 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Jjana masz zapchaną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 17.06.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Diana już opróżniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 18.06.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Diana wyczyściłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 18.06.2015 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Chciałam tylko napisac ze wysłałam i w poniedziałek powinno być u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 18.06.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Dziękuję. Będę czekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.06.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dianko Ty pewnie będziesz wiedziała najlepiej roleta rzymska długa na 220cm ile zajmie miejsca jak będzie całkiem ściągnięta??? z materiału jakiegoś zaciemniającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.06.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dianko Ty pewnie będziesz wiedziała najlepiej roleta rzymska długa na 220cm ile zajmie miejsca jak będzie całkiem ściągnięta??? z materiału jakiegoś zaciemniającego Uprzedziłaś mnie:) Diano kochana - a taka roleta o dł.260 cm? Przymierzam się do tej decyzji. Ps. Czy potrafiłabyś uszyć pokrowce na hokery z Ikei?Mogłabym wysłać jeden na wzór. Kupiłam właśnie ostatni element do kuchni - witrynę i jak ją pomaluję, będę upiększać krzesła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 29.06.2015 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Karolina całkowicie ściągnięta to ok 20cm ( można to trochę zmniejszyć dodając dodatkowa fiszbinę) Chloe tak samo co do krzeseł to pokaż ich zdjecie, wydaje mi się że tak ale wolę sie upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.06.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 20cm - idealne, zmieści się nad oknem :) Dianka masz jakiś materiał pasujący do tego pokoju? po prawej widać kawałek okna - roleta będzie więc nachodzić na tapetę to chyba powinna być w miarę gładka? by już nie było za dużo wzorów? kolory w pokoju z tapety: różowy, turkus, żółty zależy mi by materiał był zaciemniający, by po całkowitym zasłonięciu okna w pokoju było ciemno i można było w dzień położyć dziecko spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Diana, ale im grubszy, twardszy materiał np. Zaciemniający, tym więcej miejsca potrzeba na ściągnięcie, bo się zrobi grubo : ( I żeby się dobrze łamał, podziały poziome muszą być szersze niż gdy materiał cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.06.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 no ja najpierw myślałam o takich lekko przejrzystych + zasłonki by zaciemnić gdy potrzeba... ale mam od okna do ściany jakieś 12-15cm to za mało na zasłonkę, chyba byłoby brzydko no i sama nie wiem... rozważałam jeszcze zwykłą roletę zaciemniającą i przed nią rzymską ozdobną, tak że tej zaciemniającej by nie było widać jak nie trzeba... ale czy rzymska odsunięta od ściany by ładnie wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 29.06.2015 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Pestko wiem, ale spokojnie można zrobić fiszbiny co jakies 30cm, nawet w grubym a to podnosi fiszbinę do góry czyli by było ok 15cm (przy cienkim) przy grubym więcej więc ok 20cm, by nie było za grubaśnie, one się tak kaskada ułożą (nie wiem czy wiesz co mam na myśli)Karolina tkanina myślę że jednolita bo sama tapeta robi wow i lepiej nie robić jej konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.06.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Dianko a w który kolor iść najlepiej na roletę?a może po prostu białą? tu realniejsze kolory tapety: http://img.as-creation.com/items/big/856326_c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Wiem, ale ta kaskada...30 na pół to 15 i teraz wszystko zależy o wysokości okna, czyli długości rolety i od grubości materiału. Im grubszy tym więcej miejsca w długości zajmie, bo jak podciągnąć za mocno, to wyjdzie gruba klucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 29.06.2015 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Karolina ładna ta tapeta hmmm mnie by się turkus podobał chyba Pestko no ja wiem, ale tak maksymalnie ściągniętej to chyba aż tak często się nie ma tej rolety, no do wietrzenia domu, bo ogólnie to raczej tak częściowo jest spuszczona, chociaż przez 2 pola. Ale masz racje że przy takiej tkaninie bardzo grubej zaciemniającej to całkowicie ściągnięta będzie gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.06.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Pestko sprawdzę i dam znać mi chodzi o to by gdy zajdzie taka konieczność - można było całkiem okno otworzyć choć na chwilę by wywietrzyć pokój dobrze - tak na co dzień to będzie częściowo opuszczona, więc nie powinna być klucha gruba pomyśl jaki tu dać jej kolor??? czy z lamówką to by była już przesada??? coś jak tu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2F-tn_dWWq7kt8%2FTypv2_Lx6pI%2FAAAAAAAAGTw%2Fdcy1cAm7LRc%2Fs571%2F02%252520aranzacja-ma%2525C5%252582ej-ustawnej-kuchni.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fforum.muratordom.pl%2Fshowthread.php%3F200212-quot-Z-dobrodziejstwem-inwentarza-quot-czyli-domek-Ani-i-Piotra-%29%2Fpage59&docid=uZTdE-ip-9928M&tbnid=TLzw45sRstKUnM&w=571&h=460&ei=1f-QVcjAE-WC7gaOwJzoAw&ved=0CAYQxiAwBA&iact=c lub tu: http://www.presiana-rolety-krakow.pl/wp-content/uploads/2015/01/niebieskie-z-bia%C5%82ymi-lam%C3%B3wkami.jpg http://www.presiana-rolety-krakow.pl/rolety/rolety-rzymskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.06.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 "wizka" - oczywiście nie patrzymy na aktualny zaciemniacz okna chyba nieźle będzie z turkusem... bo różu nie chcę na pewno... zostaje jeszcze żółty - le chyba byłoby niebardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Dałabym białą lub kremową, zbliżoną jak najbardziej do tła tapety. Do tego szerokie obszycie w jednym z kolorów tapety. Na pewno nie robiłabym całej turkusowej, czy jakiejś tam, bo wyjdzie za ciężko. Poza tym światło prześwitujące przez tę roletę może dać dziwne efety przebarwień w pokoju. No, chyba, że chcesz z tkaniny zaciemniającej, to przebarwień nie będzie. Jednak taki plac wielki kolorowy, gładki nie za bardzo bym chciała, gdyby to u mnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts