pestka56 06.07.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Może jakąś tkaninę w typie obiciowej lepiej by było na takiego wielkoluda. Te 80 cm to ja myślę, że z wyprostowaną szyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.07.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Tomkowa, Chloe mam nadzieję że się połapiecie w moim projekcie tego jak to trzeba wyciąć, oczywiście trzeba dodac zapas na zszycie. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c7154ea30e0.jpg Diana, Kochana, dzięki Z tego co ja kumam, to przeszycie w Twojej wersji wychodzi po środku wysokości materaca, tak? Ja wyobrażałam to sobie tak, że jedna część będzie dokładnie taka, jak narysowałaś, tyle, że boki będą w pełnej wysokości (plus zapas). Druga część to będzie tylko prostokąt (czyli dno poduszki). Wtedy zszycie jest z brzegu, tam też wszywam suwak. Nie będzie zupełnie widoczny, jeżeli poducho-materac ułożę szyciem do dołu Dobrze kombinuję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 06.07.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Tomkowa ja jestm laikiem w szyciu ale wlasnie cos uszylam podobnego tylko ze mniejsze... do corki pokoju. Zrobilam to takdwa kwadraty po 42 cm boki (gabka 40 cm - 2 cm to zapas na szew)i dlugi pasek (czyli 42 razy 4- po obwodzie) o szerokosci poduchy plus 2 cm na szewja jeszcze wszylam wypustke na dol i gore ps zakochalam sie w Twoim tarasie.... ja mi do tarasu jeszcze daaaleko:) Edytowane 6 Lipca 2015 przez ANKAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.07.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Anka, czyli zrobiłaś, jak pisała Karolina Ja chcę prościej, podobnie jak proponuje Diana, ale ze szwem na kancie Taras bardzo dziękuje, zapraszam na orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 06.07.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 zrobilam tak bo zalezalo mi na wypustkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.07.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Ale wypustkę można też wszyć na "kanapkę"(materiał, wypustka, materiał), czyli prostokąt górny będzie większy od dolnego, bo dodamy trochę na wszycie wypustki. Na dole byłaby wszyta po Twojemu Zobacz, ile pomysłów na to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANKAg 06.07.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 tak,ok ale jak chcesz zrobic dwie wypustki na dole i na gorze to chyba zostaje tylko tak jak ja zrobilam.... jeszcze zostala mi jedna. potem zabieram sie za pufe i zyrandol, moze do konca wakacji zdaze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 07.07.2015 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Diana, Kochana, dzięki Z tego co ja kumam, to przeszycie w Twojej wersji wychodzi po środku wysokości materaca, tak? Ja wyobrażałam to sobie tak, że jedna część będzie dokładnie taka, jak narysowałaś, tyle, że boki będą w pełnej wysokości (plus zapas). Druga część to będzie tylko prostokąt (czyli dno poduszki). Wtedy zszycie jest z brzegu, tam też wszywam suwak. Nie będzie zupełnie widoczny, jeżeli poducho-materac ułożę szyciem do dołu Dobrze kombinuję?? No jasne że możesz tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 09.07.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Diano, mam problem z wysłaniem wiadomości do Ciebie. Chciałam zamówić rolety. Czy ten materiał "zbiega" się w praniu czy mm mierzyć normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.07.2015 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Jjana to napisz mi na maila [email protected] a tkanine ja piore przed szyciem, więc mierz normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 10.07.2015 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ładna ?http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53402f732c25.jpgza 140zł Jakoś kusi mnie by ją kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.07.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Diana, dla mnie lampa jest śliczna I na dodatek taka, jakiej szukałam na biurko w salonie. Kupuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ładna Ja bym takie 2 chciała, ale montowane do ściany i z dodatkowym kolankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.07.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Bardzo ładna - kupować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 11.07.2015 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Jedyne co mi w niej przeszkadza to że nie ma właśnie tego dodatkowego kolanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.07.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 śliczna!! brać, kupować, pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.07.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Diana, zdecydowałaś się? Ja kupiłam. Dzięki Tobie Mają jeszcze piękną żółtą pufę i gdybym nie miałam swoich biedronek, to na pewno bym się skusiła, mimo, że trochę drogawo, dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.07.2015 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Tomkowa tak kupiłam mojej Alicji bardzo się spodobała a ma być docelowo do niej na biurko (którego jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.07.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Ale fajnie Diana, czy szyjesz tildy, które miałyby zapasowe ubrania, zależne od okazji? Chodzi za mną tajemnicza para, która zimą będzie ubrana bożonarodzeniowo, wiosną wielkanocnie, a latem wypoczynkowo Piszę o tym teraz, bo czas mknie nieubłaganie szybko i zanim się obejrzymy, będziesz obłożona świątecznymi szyciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.07.2015 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Pewnie że szyję tylko musiałabyś dokładniej garderobę oreślić jak miałaby wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts