Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha ha ha uwielbiam was ale fakt że jak zawsze mam oblężenie świąteczne tak w tym roku mam oblężenie letnie, może dlatego że zaczynam powoli wysyłac nie tylko do Polski ale za granicę ;)

Na razie oprócz rolet szyję też mnóstwo poduch liter

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b01f2140b55.jpg

I worków na kapcie z aplikacją i imieniem

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f0ab6b4734f.jpg

Ale to takie miłe przerywniki roletowe

Karolina Twoje rolety mam zamiar w tym tygodniu uszyć :)

Wiecie Dziewczyny co to jest palindrom – o takie zdanko np.: INO GNAM JAK KAJMAN GONI Przeczytajcie je od tyłu :D

Pytam, bo te literki nasunęły mi pomysł na zabawę z literkowymi poduszkami. Choć to raczej zabawa dla dorosłych. Istnieje masę słów, zdań, wierszy, a nawet cała książka napisane jako palindrom.

Poduchy literkowe w zestawie tworzącym słowo, albo krótkie zdanie mogłyby być fajnym prezentem do nowego domu, albo z jakiejś szzególnej okazji.

Np. z liter tworzących „SŁOWO” można ułożyć aż 3 anagramy :wiggle: Spróbujcie ułożyć :)

Edytowane przez pestka56

Właśnie mam zamiar szyć zestawy np dla nowożeńców jako prezent litery imienia i &

Ale ogólnie to te litery są takie gigantyczne do układania słów to raczej mniejsze byłyby lepsze, a potem zorganizuje zjazd wszystkich którzy zakupili litery i będzie wielka zabawa w palindrom. A dla dzieciaków to układania zwykłych słów to już jest zabawa

SŁOWA (zrobiłam błąd pisząc :( )

włosa

w osła

sławo

Takie cudeńka wymyśla największy polski palindromista prof. Morawski:

to kłamał kot?

a to kłamał koń, okłamał kota!

Te poniżej znacznie prostsze, innych autorów

a tu mam mamuta

i karibu lubi raki

a to kiwi zdziwi kota

cukier żaba żre i kuc

a tu mam od żab aż do mamuta

Naszło mnie na zabawy słowem :)

Diano przepiękna przemiana garażu chyba muszę też pomyśleć o czymś takim u nas ( wprawdzie garaż nie stoi blisko domu ale szpeci jednak:()

I chyba uśmiechnę się po literki do pokoju córki ( jest trochę smutno u niej) tylko nie wiem czy brać całe imię Gosia czy tylko pierwszą literkę? chciałabym kolorystycznie dopasować się do tapety...prześlę Ci zdjęcie taptety

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Dianka jakie masz materiały roletowe kolorowe? :D

Ł kazał mi zamówić roletę do bawialni - tam ogólnie są wszystkie kolory :D bo domek różowy, pudełka żółte, niebieskie, szafka zielono-czerwono-niebieska :lol2: cygański targ normalnie :D

jedno dziewcze chce zielono-różową, drugie czerwoną... więc sama nie wiem :cool: