Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Oczywiście jak tylko będzie się czym chwalić, póki co jestem lekko przerażona bo się okazało, że fachowcy których chcialiśmy zatrudnić mogą albo zacząć od poniedziałku albo za 3 miesiące, więc zdacydowaliśmy że od poniedziałku a ja nie lubię tak na szybko, ponaddto przeraża mnie ten kurz budowlany ;/

:wiggle: super że będziesz mieć pracownie :)

Postaraj się tylko odgrodzić jakąś folią miejsce głównych walk żeby troszeczkę ograniczyć rozprzestrzenianie. Kusz budowlany trzeba zaakceptować i nie za bardzo z nim walczyć bo wygrać się nie da. Jak odpuścisz na czas rozpierduchy to będziesz miała więcej siły i zapału żeby posprzątać to później.

Wiadomo kurzu się nie uniknie, natomiast stres związany ze współpracą z tymi fachowcami już mi spać po nocach nie daje. O ile szef firmy jest ok to tak jego pracownicy nie koniecznie, wiem bo robili nam ogrodzenie i z oka spuścić nie można bo zrobią źle, myślę że na złość.

Skoro nie byłaś z nich zadowolona to czemu bierzesz ich znowu?

W efekcie końcowym byłam zadowolona, po tym jak ich przypilnowałam było ok. Z drugiej strony chodzi też o kasę, ja wiem że oni nie oszczędzają na materiałach bo to widziałam, w porównaniu do innych firm tu, nie są najdrożsi. A że facet ma pracowników, którzy ewidentnie chcą mu zrobić na złość, to się odbija na klientach. Po prostu trzeba pilnować, a to jest coś czego nie znoszę, myślę też, że niezależnie od firmy to i tak trzeba pilnować.

To jesteś 3-cia, gdy chodzi o bliskie spotkanie z łosiem.

Ja wyganiałam z ogrodu klempę, bo bez poroża. Zasłoniła cała wysokość okna tarasowego.

Mari weszła na łosia w lesie, albo na nią :)

Teraz Ty masz kontakt widokowy

Póki co projekt schodów, tam przy schodach to nie okno to lustro ma tam wisieć ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3726ea7b516f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a8556719100.jpg

Schody będą w tym miejscu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8354ab09c75.jpg

wchodzić się będzie przy samych drzwiach tarasowych, niestety ale była to jedyna realna opcja zrobienia schodow na górę.

A w tym momencie mamy już dziurę w suficie.

Teraz szukamy odpowiednich schodów i chyba będą ażurowe, by były delikatniejsze i nie zabierały tak dużo powierzchni wizualnie.