Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus to mnie pocieszyłaś czyli po prostu sobie na spokojnie będę szukać, a Twoja konsola jest świetna

slonko i Asiu mi sie podoba pomysł z krzesłami przy kominku, ogólnie mam wiklinowe fotele ale one są małe i nie wiem też czy by tam pasowały. A kominek jest narożny nie wiem czy to widac dlatego zastanawiam się czy może własnie nie lepiej jeden fotel przy kominku (jakiś jasny np z podnóżkiem) obok jakaś mała konsolka czy coś a na górze lustro. A na ścianie afrykańskiej TV na przeciwko wtedy kanapa. Ogólnie pomysł mi się bardzo podoba ciekawe co na to mąż. A no i jak TV to już bym nie dawała półek z ksiazkami bo ten mój wypoczynek jest bardzo ciężki ale tego nie widać jest też ogromniasty, ja zwinięta w kulkę leżę na fotelu jak na kanapie.

A i byłam u lekarza i żyję jeszcze mimo dwóch dni wymiotów, nie wiem czy się strułam czy wirusówka ogólnie lekarz kazał mi przyjść jeszcze dziś bo powiedział ze nie wie co mi jest, dał mi skierowania na różne badania i chyba chce zobaczyć czy dożyje dziś. No ale czuję się już o wiele lepiej, więc dziękuję za życzenia zdrowia.

kominek jest narożny nie wiem czy to widac dlatego zastanawiam się czy może własnie nie lepiej jeden fotel przy kominku (jakiś jasny np z podnóżkiem) obok jakaś mała konsolka czy coś a na górze lustro.

Brzmi swietnie :) zreszta spojrz :)

http://st.houzz.com/fimgs/88913ea70f0b079a_0128-w422-h634-b0-p0--traditional-patio.jpg

jesli chodzi o polki przy tv to sugerowalam sie poprzednimi postami, bo widzialam, ze byla o nich mowa

ale faktycznie one nie musza tam byc, ale cos na sciane by sie prosilo, ale takie by dodac lekkosci, moze komoda i na niej sliczna lampa z krysztalkami nawiazujaca do sufitowej ??

wazne, ze czujesz sie lepiej i ze lekarz badania zlecil !!!

jeden fotel przy kominku (jakiś jasny np z podnóżkiem) obok jakaś mała konsolka czy coś a na górze lustro. A na ścianie afrykańskiej TV na przeciwko wtedy kanapa.

...

A no i jak TV to już bym nie dawała półek z ksiazkami bo ten mój wypoczynek jest bardzo ciężki ale tego nie widać jest też ogromniasty, ja zwinięta w kulkę leżę na fotelu jak na kanapie.

To przy kominku już bez konsolki. Kominek, fotel, gazetownik i lustro - wystarczy za świat :yes:

Kuruj się. Życzenia zdrowotności powielam :hug:

No to jeśli ma być z mocnym przytupem, to spróbuje biało-czarne pasy, np. pled z IKEA

http://lanstol.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_eacdf8447cef5c3258899a4d029a3132.jpg

Chyba, że wolisz delikatnie i kwiatowo.

EDIT: ale najpierw, to się wykuruj kobieto. Mówiłam Ci już, jak poleciałaś sosny plantować :)

Edytowane przez **lw**

Dianka!

http://imageshack.us/a/img585/4595/dk6m.jpg

Gratuluję!

Jeśli chodzi o poduchy to chyba nie śmiem Ci doradzać, bo widząc jakie cuda spod Twojej igły wychodzą, nie powinnaś mieć problemu ze stworzeniem czegoś gustownego :no: Wierzę w Ciebie :yes: Tylko koniecznie się pochwal... :popcorn:

A może jeszcze zechciało by Ci się dla moich dziewczyn coś na miętowo - żółto do pokoiku sklecić? Może takie serducho? A może masz inny pomysł? Żeby już Cię do cna przy tym zamówieniu wykorzystać :p Tylko oczywiście jak wyzdrowiejesz i jeśli to nie kłopot (np. dostępność materiałów, etc) no i oczywiście za kasę ;)

Iw no ja czasem lubie z przytupem a czasem sielsko anielsko zależy od dnia i nastroju

Asia serducho jest już w planach ale jako gratis do zamówienia a wczoraj uszyłam kostkę muszę tylko wypchać.

Co do poduch to ja uszyć mogę wiele byle tylko pasowało, na razie w planach beżowa poducha z białym reniferem, głowa renifera już naaplikowana, teraz muszę białę nić dokupić bo chce by była białą lamówką wokoło. Tylko właśnie jak ja robię pojedyńczą pracę to u mnie nie ma problemu ale żeby tak całość ładnie zgrać w normalnym pokoju którty nie jest dziecięcy to już gorzej.

A i dziekuję wow to już 1000 post nawet nie zauważyłam :)

Venus no chyba najpierw fotel chyba tak

Iw manite znam już od dawna (z forum o szyciu) i jej bloga wiec podpytam ją ze szczegółami jak to wszystko malowała, na razie urabiam mężą który ma trudny okres w pracy (od jakiegoś pół roku ale ostatnio jego frystracja jest tak duża że codziennie rzuca prace i mieszka pod mostem, tudzież rzuca się z mostu, lub pod pociąg bądź każe siebie zastrzelić) on niestety też trochę chory więc wiadomo na razie zawieszenie broni w wierceniu dziury w brzuchu i chwila odsapnięcia dla niego od moich pomysłów w malowaniu

Romawiałam z mężemi niestety przeniesienie telewizora nie bedzie tak proste jak mi się wydawało a wiąże się ze zrywaniem podłogi bo tam są kable :( narazie więc nici ale jak pamiętacie wisi wizja zmiany podłogi kiedyś tam więc wtedy zakupię piękny fotel i ustawię obok kominka bo ta wizja podoba mi się niesamowicie.

Ponieważ to przestawianie nie wypaliło myślę teraz nad jadalnią.

Póki co wymyśliłam, że uszyję białe sukienki na krzesła i zawieszę jakieś obrazki na ścianie nad stołem oraz jakoś udekoruję parapet.

Póki co moja jadalnia wygląda tak, ustawienie przedmiotów na parapecie przypadkowe chciałam by coś tam stało i nie było pusto

http://imageshack.us/a/img703/851/5eqp.jpg

myślę że białe sukienki na krzesła rozświetlą całość

Nad stołem chciałabym jakieś 4 obrazki, mój mąż nie lubi galerii, ale jakies pasujące obrazki byłyby ok

http://imageshack.us/a/img9/8509/mx6v.jpg

jednak też myślę, że dobrze byłoby powiesić coś po drugiej stronie wejścia do kuchni bo tamta ściana też jest pusta

http://imageshack.us/a/img543/2430/yuky.jpg

Diana,

Idziesz do przodu, fajnie! :)

Jeszcze tu napiszę, że lampę kupiłaś świetną (ja zmieniłabym jej abażur na prościutki, ale i tak jest ładna).

Pomysł z sukienkami na krzesła bardzo dobry: staną się lżejsze, i tak jak pisałaś, dadzą światło.

Chcesz porozmawiać ze mną o galerii??? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Mój mąż też nie lubi galerii, a w niedzielę powiesił 11 obrazków!!! :rotfl:

Ja inspirowałabym się tym zdjęciem:

http://imageshack.us/a/img28/1328/ln0h.jpg

Masz dużo ciemnych plam i linii w mieszkaniu (gruby blat stołu, nogi krzeseł, wypoczynek, listwy wokół drzwi. Wg mnie galeria w ciemnych ramach będzie kolejnym ciężkim akcentem, a ja bym dała tam trochę chmurek, właśnie w postaci galerii z jasnymi ramkami.

Wiesz, co ja na przykład zrobiłam w ramach wdrażania planu galeria?

Zaczęłam ustawiać w pokoju przygotowane do powieszenia obrazki. Stały tam sobie, leżały. Rodzina się oswajała. Na koniec położyłam na stole wydrukowane zdjęcie z wizką galerii (dzieci były znowu zachwycone - "Mamo! Jak to zrobiłaś???"). A potem było wieszanie ;)

Masz ślicznie dzielone okna! Docelowo nie stawiałabym niczego na parapecie.