Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

Moim założeniem przy urządzaniu było to, żebym meble mogła spokojnie przestawiać: z dziecięcego do sypialni, z salonu do jadalni itd. A drugie było takie, że nie kupuję mebli za "nie wiadomo ile", żeby mi było szkoda za 10 lat się rozstać. Są pewne klasyki, które się nie znudzą - i za to uważam Hemnes, jednak jak za 10 lat będę miała kryzys wieku średniego i chcąc się odmłodzić zechcę wyrzucić meble to mam mieć poczucie, że się zamortyzowały :)

I jeszcze: może znajdę w starych zdjęciach pokoi mojej córki, w którym mieszkała przez prawie dwa lata. Był właśnie b. lekki i każdy, kto wchodził robił "wow".

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to jest jedno - dwustronny koc.

Do chłopięcego tak - ale miałam na myśli salon.

Jjana a co masz w oknie w kuchni? U mnie brak płotu, coś wisieć musi - i ciągle mi nic nie pasuje.

Kuchnia biała na wysoki połysk zaraz może jakieś fotki mam to wkleję.

Męczący to temat dla mnie.

tu jeszcze bez szkła na bokach i z okropieństwem - zdjęcie z fleszem to się okropnie błyszczy ( zaraz po przeprowadzce)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-Pochwalcie-si%C4%99-swoimi-kuchniami&p=5451438#post5451438 post. #15776

Teraz jest kinkiet na wzór spotline light eye - bo takie mam nad stołem, i szary lacobel do wysokości kafelek na ścianach po prawej i lewej od okna - bo niestety bez ściany wyglądały tragicznie.

W sumie zależałoby mi na "ociepleniu" tego co jest.

Najlepiej jakbym wymieniła blat na dębowy - ale to dopiero ewentualnie przy wymianie agd ( jest do wymiany) więc raczej nie w najbliższym pół rok.

Edytowane przez Magda_lena85

Spotkanie miałam

Magda kuchnia fajna (później obejrzę dokładniej). Ta roleta za bardzo się świeci moim zdaniem. Na razie w oknie w kuchni nie mam nic, ale będę miała roletę identyczną jak w oknach w salonie (ew. z ciemną lamówką). Roleta z Dekorii, chyba tkanina Jupiter - mogę sprawdzić - prosta, zwykła, moim zdaniem b. ładna.

widziałam :) zwykła klasyczna - tylko mam jedno "ale" okno ma 2 m więc taka dlugość niestety ale po czasie nie wisi prosto - tylko robi się ala łuk.

Teraz mam inne powieszone ale kupowałam dwa oddzielne po metrze i łączą się na środku - z dworu nie widać, od wew jest ok - i są idealnie prosto.

Magda, Ty masz naprawdę bardzo ładną kuchnię. Lubię takie - proste, bez szaleństw, spójne. Jedyne co mi nie gra to ta roleta. Moim zdaniem taka, jak ja mam pasuje idealnie. Co bym zrobiła? Kupiła taką do sufitu, tylko na tyle szeroką po bokach, żeby zasłonić ewentualne dziury w ścianie po karniszu. Rolety i tak nie ściągasz do samego końca, więc widać nie będzie. dyskutować można na temat koloru - biel lub szarość.

wtedy by musiały haha:)

jak tylko będzie płot - nie będzie nic - ale teraz ludzie patrzą non stop czy zjadłlam żółtko z jajecznicy czy białko :)

Jjana - ale mi dałaś pomysł :lol2: tego moja blond głowa by nie wymyśliła. Przemyślę a owszem:) chociaż jakby dziury zagipsować, nr farby mam - to może by się nie odznaczało ?

hmmm - mąż mnie kiedyś udusi za te pomysły... najpierw umywalka teraz kuchnia.... a on biedny ogródek musi robić

Magda, ja mam tyle koncepcji na zmiany, że dziury już nie raz mąż gipsował. I powiedz swojemu, że Ty to pikuś. Mój Karlstada dwa razy skręcał i rozkręcał, pakował w paczki, bo się zdecydować nie mogłam. Już nawet w busie leżał, żeby go do Ikei odwieźć, tylko jak siedzieliśmy w samochodzie to coś padło, bus nie odpalił, a nasz był za mały, żeby zapakować. Pojechaliśmy do I. - stwierdziłam, że jednak dobry wybór. Moi koledzy z pracy do tej pory polewkę ze mnie mają, a męża świętym obwołali. Może mu nawet imprezę kanonizacyjną zrobią ;)

Jak masz gips i numer farby, a w dodatku zasłonisz roletę, to jaki problem?