Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O, to napisz potem, jak to wygląda od strony technicznej, bo właśnie mnie oświeciło, że mam mebel do oklejenia i wszystkie potrzebne składniki! :)

Wiesz co ja miałam taką drewnianą herbaciarkę taką zwyczają jaką można kupić do decoupage, zwyczajnie pędzlem naniosłam klej i przykleiłam w tym wypadku kanwę z haftem, dookoła okleiłam tasiemką, trzymało naprawdę świetnie i wyglądało ładnie, w końcu przecież w tego kleju i sznurka nawet lampy można robić.

A taki był efekt

http://imageshack.us/a/img545/5968/j5ew.jpg

http://imageshack.us/a/img407/1904/i7ad.jpg

Herbaciarkę dałam w prezencie znajomym zapytam ich jak się sprawuje, ja u siebie też mam herbaciarkę ale decoupage dostałam w prezencie i uwielbiam ją niezmiennie

Dziewczyny, mnie tylko jedna sprawa zastanawia.

Jak z utrzymaniem czystości tak oklejonego mebla?

Sama kończę szafkę, gdzie przyklejałam tkaninę, ale nie odważyłam się tego zrobić na poziome powierzchnie. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić wycieranie z kurzu :rolleyes:

A może przesadzam?

Pomysł z szybą (bądź pleksą) na wierzchu dobry :yes:

I ja bym wybrała materiał nie zbyt jasny i najlepiej pstrokaty, jakiś kwiatowy może, względnie struktura lnu, może nawet materiały tapicerskie (przecież mebli tapicerowanych się nie ściera z kurzu ;)), wtedy ewentualne drobne przybrudzenia od tarć nie będą widoczne.

Dziewczyny, mnie tylko jedna sprawa zastanawia.

Jak z utrzymaniem czystości tak oklejonego mebla?

Sama kończę szafkę, gdzie przyklejałam tkaninę, ale nie odważyłam się tego zrobić na poziome powierzchnie. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić wycieranie z kurzu :rolleyes:

A może przesadzam?

Ciekawa jestem Twego mebla, ja właśnie się zastanawiam i materiałem pokryłabym chyba jednak tylko drzwiczki a wierch pomalowała farbą

Diana jakich farb do tkanin używasz ? polecisz coś ?

Ja mam zestaw farb firmy Fevicryl i jestem zadowolona sprawdziłam w pralce nic się z nimi nie dzieje, maluje się znakomicie mają idealną gęstość, a ponieważ można je mieszać uzyskując różne kolory są naprawdę świetne, ja akurat kupowałam już dawno temu ale pamiętam ze cena też była całkiem przystępna

Asia dostałaś mego maila, bo czekam na info odnośnie koloru oczu