Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm to sobie poszalałam ha ha ha

Iw tapeta akurat mi się podoba i jeśli już zrezygnuje z tych srebrnych stoliczków nocnych, które myślałam że by ją rozświetlały i np z lustra nad łóżkiem, bo ja mam tam giga lustro w szafie takie giga giga ewentualnie dałabym taką jaśniejszą bo też mi się podoba

http://imageshack.us/a/img545/4646/mdnn.jpg

Chloe i Magdo ja to mam ciągłe dylematy, problem polega na tym że kocham zmiany i to co jednego dnia kocham za tydzien nienawidzę w związku z czym mam puste ściany bo obawy że jak coś kupię to za tydzień będę zdejmować

Hihi,nie Ty jedna;) W takim razie lepiej zrobić sobie bezpieczną "BAZĘ" i często zmieniać dodatki.

Ps. tapeta, którą wstawiłaś wisi teraz u mnie w sypialni i bardzo, bardzo ją lubię. Jedno, co mogę Ci podpowiedzieć - trzeba się dobrze zastanowić, na której ma być ścianie - u mnie jest przy oknie,w związku z czym nie odbija światła i trochę traci na walorze estetycznym;)

O, ta jaśniejsza tapeta jest lepsza. Zwłaszcza jeśli jednego dnia podoba ci się to, drugiego tamto, na Twoim miejscu wybierałabym w miarę neutralne bazy. Łatwiej jest szaleć z dodatkami i je potem wymieniać.

Jeśli bogata tapeta, to stonowana rama lustra (w zdjęciu z lustrami najbardziej podobają mi się ci dwaj panowie :lol2: )

Ta jasna inspiracja, którą wkleiłaś, jest fajna :)

Tak Was sobie tu po cichutku podgladam iiiii zauroczyłam sie konsolka co to w MG juz nie ma ,ale Diana znalazła gdzieś tam....

Ja też ja znalazłam i zadzwoniłam radosnie do sklepu żeby dowiedziec się po czemu.....

Po temu....jedyne 5,500 tysia.

POWARIOWALI ?????

Diano jako, że ja w temacie zmian na bieżąco :rotfl:

podpowiem jedną rzecz, też kiedyś podobał mi się styl glamour, ale przeszło mi w kilka miesięcy :lol2: mój mąż tapetę we wzór glamour (jak to on nazywa psychodeliczny od którego chciałby dać sobie w łeb) też uważał za zło i nie mam żadnej takiej :no: Moim marzeniem była w miejscu konsoli z hollu komoda z wizerunkiem MM z kryształowymi gałkami ;) :cool:

W każdym razie w pewnym momencie zauważyłam, że glamour nie jest eleganckie (co innego kilka delikatnych akcentów jak żyrandol) ale lustra i meble w tym stylu są po prostu kiczowate :sick:

Ja bym doradziła tapetę w pasy :yes: lub ścianę we wzór z szablonu (zdolna jesteś to dasz radę). Roletę rzymską z szeroką kontrastową lamówką boki + dół :yes: do tego łóżko z lekkim pikowaniem, asymetria w stolikach nocnych (czyli 2 z różnej parafii lub jeden metalowy a po drugiej stronie zamiast szafki lampa podłogowa z abażurem).

Szafie może udałoby się dodać jakieś pilastry i pomalować ją na biało? :rolleyes:

puk, puk.... dobry wieczór :)

przyznam się, że podglądam twój wątek Diano

na forum jestem od niedawna, potrzebowałam pewnego kopa i teraz jestem świeżo po małej demolce moich wnętrz

jeszcze wciąż w fazie "niedokończone" ;)

wiem jak to jest.... sama o mało tego remontu nie przypłaciłam załamaniem nerwowym :rolleyes:

mnóstwo rzeczy mi się podoba i każdego następnego dnia, albo w kolejnym odkrytym wątku znajdowałam coś wow!!

ale.... no właśnie :D

piszę, bo sypialnię masz mniej, więcej w takich wymiarach jak moja...

u mnie też łóżko na tej ścianie, obok stoliki nocne.... i identyczne miałam jak ty dylematy, bo za łóżkiem wymyśliłam sobie tapetę ;)

i mam :)

o taką: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/582/1296582/product/tapeta-gobelin,big.jpg

jest naprawdę piękna i bardzo elegancka, wygląda na ścianie jakby była z materiału....

a twoje łóżko pasowałoby idealnie, bo ma czarny zagłówek.... ;)

a tapeta ładnie odbijałaby się w lustrze szafy ;)

i mogłabyś wtedy dobrać czarną konsolkę ;)

http://imageshack.us/a/img34/3204/x8w2.jpg

pozostałe ściany mam pomalowane na odcień lekko jaśniejszy jak wzór na tapecie.... "beżowy kaszmir" z Dekorala

wyszło super, jestem bardzo zadowolona....

a początkowo też tak jak ty chciałam iść w srebro.... suma sumarum cieszę się, że poszłam w "ciepło" ;)

pozdrawiam cię serdecznie i gratuluję talentu

a małżem się nie przejmuj..... z czasem to z nim prześpisz ;)

wszystkie tak mamy :rolleyes:

:bye::bye:

Qurczę, ale Venus zamieszała:eek:

Z częścią się zgadzam, ale z większością nie:) Moim zdaniem żadnych asymetrycznych stolików- nie w tym miejscu. Pokój ma tylko 14 m2- wyjdzie z tego niepotrzebny bajzel i tyle. Pokój jest za mały na takie pomysły, a przy łóżku brak miejsca, żeby wszystko dobrze wyeksponować. Poza tym zakładam, ze stolik nocny potrzebuje i Diana i mąż, więc duża stojąca lampa chyba odpada.

Styl glamour to kicz? Zależy- rzecz gustu. Osobiście nigdy nie urządziłabym w tym stylu całego domu:sick: ale jeden pokój bardzo subtelnie już tak:yes:

Zresztą o czym my mówimy- u Diany w grę wchodzi raptem tapeta i konsolka oraz istniejące już delikatne oświetlenie- to naprawdę niewiele...

Pisząc glamour miałam na myśli modern glamour.

Pasy za łóżkiem- mogą być- są bezpieczne, ale pasują do wielu stylów, tapeta w stylu glamour nadałaby sypialni tak bardzo potrzebnego charteru, może buduaru.

Diano niekoniecznie widzę lustro nad łóżkiem, skoro ma być przy toaletce- za dużo grzybów w barszczu.

Nie zrozumiałam tylko, czy Ty chcesz też wymienić łóżko:eek: czy pracujemy z tym co mamy?

A może kwiaty na ścianie? Na zdjęciu również stolik nocny w stylu jakim chciałaś:) Sama mam podobne:eek:

http://blog.netrobe.com/wp-content/uploads/2011/04/Glamour-Bedroom-Modern-Floral-Wallpaper.jpg

Dzięki dziewczyny :hug:

Sypialnia jest miejsce w którym przebywam bardzo mało i rzadko jednak wiec miałam nadzieje że mi się nie znudzi i się nie opatrzy

Venus łóżko zostaje to ono jest tapicerowane całe, dzięki tenu nie obijam się kolanami i nie mam sińców, jak pisałam w sypialni przebywam mało więc chodze tam baaardzo późno a wstaję baardzo wcześnie. Ornamentowy wzór do mnie przemawia ale zapewne gdyby mój mąż usłyszał o malowaniu z szablonem powiedziałby a maluj kobieto bylebym nic na tych ścianach nie musiał kleić, muszę to przemyśleć bo być może to właśnie będzie ulgowym rozwiązaniem, w dodatku po 20 na 3 dni przyjeżdża do mnie mamaktóra mogłaby popilnować małego wredniaka. Stoliki hmmm własnie nie wiem czy nie byłoby za dużo i różnorodnie jeśli byłyby różne, a co do szafy to jednak bbałabym się jej ruszać.

Iw dziękuję :hug:

Catti po pierwsze witaj u mnie cieszę się że się odezwałaś, no i powiem że jestem niezwykle ciekawa Twojej sypialni więc o zdjęcia proszę

Agawi dzęki za inspirację, no mi właśnie chodzi o taki buduarowy klimat w sypialni dzięki tapecie, jeśli bym wybierała wybrałabym ornamenty, jeśli nie to właśnie malowanie z szablonem, kwiatki jakoś nie moja bajka a mojego męża to już zupełnie nie. Co do tego co nad łóżkiem, teraz wisi nasz portret ślubny prezent od rodziców ale ma tak słabą jakość wykonania że biel mojej sukni ślubnej zlewa się z bielą mego ciała czyli jestem jedną wielką świecącą plamą :sick: też pomyślałam że lustro to bedzie za wiele dobrego i już pisałam że to akurat byłoby do odrzucenia, tylko jeszcze nie wiem co innego bym tam dała, bo bez może być pusto szczególnie jak z szablonem bedę malować. A łóżka nie chce wymieniać lubię je, to był jeden z pierwszych zakupionych mebli i mi się podoba, a do tego jest bardzo wygodny

Vesila :hug: i dziękuję że zaglądasz

A dziś śniła mi się sypialnia była ogromna i miała gigantyczne amarantowe okrągłe łóżko (nigdy takiego nie widziałam jeszcze bo było wstawione rogowo czyli miało kształt takiej łezki jakby) chyba za dużo o sypialni myślałam ostatnio:D

A dziś będę piekła sernik i mufiny z wiśniami bo jutro przyjeżdża mój brat i robimy grilla na zakończenie sezonu :cool:

Agawi pisałam, że glamour w akcentach może być eleganckie, natomiast meble typowo glamour :sick: te stoliki ze skórą dla mnie :no:

Asymetrię ma lub miała (nie wiem jak jest aktualnie) Aricia w sypialni, wyglądało zajefajnie a pokój mniejszy niż u Diany przynajmniej na szerokość ;) Jeżeli oboje potrzebujecie szafek nocnych to nie ma co dizajnować na siłę, musi być też wygodnie :yes:

Jeżeli to łóżko zostaje, to tapeta glamour jak najbardziej pasuje :yes: Oświetlenie wybrałabym bardziej subtelne :)

Dianko...zaglądam i kibicuję również....i jeśli mogę....tylko jasna tapeta....wiesz, że ja mam ciemne meble (podobne do twoich) w sypialni 18m i ciemną tapetę, kładłam ją kiedy meble były jasne a potem po wymianie łóżka i szaf, już została, i powiem ci, że nie mogę się doczekać kiedy ją zmienię, niby nie jest ciemno , ale........

pozdrawiam:D

Bogumil hmm a ja myślałam o ciemnoszarej ścianie ze srebrnymi ornamentami a reszta ścian jasnoszara, kurcze kojarzę Twoją syialnię ale tapety nie kojarzę, szafę kojarzę taką gdzie mozna zmieścić wszystko

Catti dziękuję piękna tapeta ale jeśli można to jeszcze zdjecie dzienne poproszę tapety i koloru ścian bo ściany kawałek widać ale nie wiem do końca czy ma faktycznie taki kolor