bogumil 04.09.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 I ja od rana wpadłam jak śliwka w kompot!!! No takie smakołyki tu serwujesz, że ślinka cieknie:D Dianko....taki okres, że bardzo łatwo się przeziębić, nic się nie stanie drzewkom jak parę dni postoją w chłodzie a ty się najpierw wykuruj....nie ma żartów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.09.2013 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 No to posadziłam 100 sosen, na powietrzu jakoś tak mi się lepiej zrobiło i słoneczko u nas piękne a babeczkami się częstujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 04.09.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Wow, no to zazdroszę, bo ja jednak nie mogę zebrać tyle sił, żeby skosić trawnik i moja frustracja rośnie wraz z trawą od kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.09.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Iw wczoraj wieczorem już kombinowałam jakie chce mieć kwiatki na pogrzebie dziś myślałam jak się zwlec z łóżka ale tak godzinka na świeżym powietrzu sprawiła ze poczułam sie lepiej i działałam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.09.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Gratki! Zuch dziewczyna! No to teraz chuchamy, dmuchamy i zaciskamy kciuki, żeby nie uschło. A Ty podlewaj. Codziennie. Po 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.09.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Jeszcze 130 mam do posadzenia kurcze nie wiedziałam ze codzinnie po 2 razy mam podlewać to pewnie jest powód usychania poprzednich żywopłotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.09.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Jeszcze 130 mam do posadzenia kurcze nie wiedziałam ze codzinnie po 2 razy mam podlewać to pewnie jest powód usychania poprzednich żywopłotów Hihi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.09.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Część salonowaPokażę Wam dziś część salonowo-jadalniano-holową ponieważ jest to jedna spora całośćSalon ma wielkie drzwi tarasowe jest od południa więc jest dość widnyhttp://imageshack.us/a/img843/1989/qlfy.jpgkanapy zostają, ukochane ulubione mojego męża, bardzo wygodne i dość praktyczne przy małym dziecku bo przeciera się ścierą więc jeszcze póki co sa z namiStolik a może by go przemalować? półki na płyty wywalić? przemalować? obraz wywalić coś innego ciekawego powiesić nad kanapą? może przemalować ściany?tu na prawo do tego widoku jest jadalniadruga strona salonuhttp://imageshack.us/a/img153/7749/f2n1.jpgcodzinny burdel na kominku przepraszam, kominek zostaje jest to biokominek więc jest na nim sporo miejsca, co na nim postawić? co z tą komodą pod telewizor przemalować zostawić?Jadalnia która jest w tej samej przestrzeni co salonhttp://imageshack.us/a/img96/8638/k1lm.jpg z jadalni jest widok na kuchnię, kuchnia zostaje no najwyżej lampa do wymianyhttp://imageshack.us/a/img189/8220/t5xc.jpg a z jadalni otwarta przestrzeń na hol z dużą ilością drzwihttp://imageshack.us/a/img593/9318/kqtf.jpg tu widać komodę i lustro które są naprzeciwko drzwi wejściowych z wiatrołapuhttp://imageshack.us/a/img856/4734/t76z.jpg No i o ile pomysły na łazienkę miałam to z częscią salonową jakoś mi trudno, może jakieś inspiracje? pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 04.09.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 W salonie wywaliłabym ten sawannowy obrazek... lepiej jakąs galerię zrób, albo - jesli tam jest tyle przestrzeni, żeby kanapę z resztą majdanu odsunąc od sciany na pól metra chociaż - to jakies płytkie półeczki. Częsć będzie na filmy, kilka ksiązek, jakieś rameczki ze zdjęciami, drewniane literki, ozdóbki, co lubisz (jeśli lubisz ). Kącik jadalniany - ładny. Jakąs lampę nad stól... Usunęłabym podkładki, ale ja nie lubię, więc to moje widzimisię. Ściana pusta... Może ładny duży zegar? Zamiast tego nad TV, który bym wywaliła, a TV powiesiła na scianie. Lustro nad komoda powiesiłąbym nieco wyżej, żeby górna linia byłą na równi z górną linią kinkietów. Albo w ogóle wymieniłabym kienkiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.09.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Dianko dojrzałam po południu Twój wąteczek I dopiero miałam chwilkę żeby poczytać i obejrzeć co nie co . Dom cudny :jawdrop: Pokaż te sosenki które posadziłaś Co do wnętrz, baza jest dobra i znając Twoje możliwości zmienisz ten dom nie do poznania. Co do koloru ścian w łazience wiesz że lubię te dwa kolory szary i szaro - beż - paleta jest potężna w tym temacie.....musi to być coś co Cię ruszy za serducho W resztę pomieszczeń muszę się wgryźć żeby coś doradzić Listwy białe - będą pasować do wszystkiego i od razu odmienią każde wnętrze......... Jak będziesz mieć bazę......dobre kolory na ścianach, listwy będziesz mogła szaleć z resztą Pozdrawiam wieczorową porą ps aaaaaaaaaaaaale z Ciebie długonoga, śliczna laska Jakbym taką spódnicę zobaczyła w sklepie od razu bym ją kupiła Nie zostało Ci materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 04.09.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Podpisuję się pod Panną Z.Zależy Ci na gałązeczkach w wazonach?Jakie lubisz gadżety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 04.09.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 marimag Beata pewnie na moim blogu już mnie widziała a gdzie inspiracje dla mnie? mówiłaś że masz mnóstwo pomysłów Moje Chmielniki witam i specjalnie dla Ciebie babeczki wstawiam bo obawiam się że tort już się skończył http://img694.imageshack.us/img694/6254/r547.jpg Uploaded with ImageShack.us asiazett no ja się czuje fatalnie dziś gardło mnie boli a przedemną 230 sosen rotundata do posadzenia, wczoraj wieczorem przywiózł kurier, na razie wczoraj posadziłam 15 masakra chyba nigdy się nie wykuruje Dzięki za pyszne babeczki:) mniam-choć zjem tylko jedną -jestem na diecie. Kobietki-śmiało-dzielę się z Wami:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.09.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Co z ta lazienka? pisz, przy okazji cos wrzuce. Buziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.09.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Hej Diano, na inspiracje na razie brak mi czasu, ale jeżeli mówisz, ze sofy muszą zostać (nie są brzydkie, tylko ciężko wyglądają), to koniecznie wyrzuciłabym ten tryptyk ze ściany i kwiatek z rogu. W miejsce obrazków położyłabym jakąś ciekawą pastelową tapetę tapetę- pomieszczenie od razu zyska i zrobi się przytulniej. Poza tym na holu czy w jadalni brakuje u Ciebie może ciekawych zdjęć w czarnych ramach? Jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy, to dam Ci znać. Biorę jedną babeczkę i uciekam. Buzaiki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.09.2013 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja też bym obrazkowi znad wypoczynku zrobiła "pożegnanie z afryką" i suchym patyczkom z kominka. Może nad tym wypoczynkiem jakąś rodzinną galeryjkę? Jak nie tam to chociaż na kominku fotki bym postawiła. Niby banalne, ale bardzo fajna i przestonna komunikacja w tym Twoim domku (korytarze w sensie, bo jak tam "między słowami" u Was to przecież nie wiem ) I odsunęłabym trochę kanapę od ściany, bo w sumie masz miejsce, a tak się chyba trochę "lżej" zrobi. Trafnie to agawi ujęła "ciężko" wygląda wypoczynek, ale jednocześnie widać, że jest wygodny - o tak! Półeczki z płytami wywalić (jak dla mnie na początek to cały ten kącik zresetować, czyli oczyścić z dodatków, wtedy dopiero będzie można coś konkretnego dodawać ). I może ten dywanik - wycieraczkę pod drzwiami na przeciwko lustra też wymienić na coś mniej wzorzystego? Nieśmiało pytam, bo pewnie do czegoś on służy... A może jakiś jasny dywanik rzucić w okolice wypoczynku? I tak tam masz połacie miejsca. Ławę na razie zostaw jak jest. Jak przearanżujesz coś niecoś w salonie to wtedy najwyżej będziesz coś myśleć. ściany wydają mi się spójne bardzo, mi kolor nie przeszkadza i jest ok. A sufit jaki ma kolor? Taki jak ściany, czy biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.09.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Diana, ja widzę u Ciebie jadalnię w stylu Darcy http://www.decoratorium.pl/moj-dom/ Kącik z lustrem na hollu do przerobienia, czyli kinkiety z abażurami (moim zdaniem najpiękniejsze klimatycznie światło dają właśnie takie), lustro np w lustrzanej ramie no i nie wiem czy potrzebujesz koniecznie komody czy może być konsola? Podobnie jak Agawi na ścianie z sofą widziałabym pastelową tapetę Ogólnie z gęsto w tym kącie jest. Kwiatek możesz przenieść do jakiegoś innego pomieszczenia? a np przy oknie dać ładną donicę z delikatnym fikusem? Ława zdecydowanie za ciężka pod względem koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 05.09.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 W salonie wywaliłabym ten sawannowy obrazek... lepiej jakąs galerię zrób, albo - jesli tam jest tyle przestrzeni, żeby kanapę z resztą majdanu odsunąc od sciany na pól metra chociaż - to jakies płytkie półeczki. Częsć będzie na filmy, kilka ksiązek, jakieś rameczki ze zdjęciami, drewniane literki, ozdóbki, co lubisz (jeśli lubisz ). Kącik jadalniany - ładny. Jakąs lampę nad stól... Usunęłabym podkładki, ale ja nie lubię, więc to moje widzimisię. Ściana pusta... Może ładny duży zegar? Zamiast tego nad TV, który bym wywaliła, a TV powiesiła na scianie. Lustro nad komoda powiesiłąbym nieco wyżej, żeby górna linia byłą na równi z górną linią kinkietów. Albo w ogóle wymieniłabym kienkiety Tak zdecydowanie zrobię pożegnanie z Afryką przestrzeń tam jest salon jest całkiem spory tylko właśnie nie wiem czy chcę potrzebuję za kanapą jakąś półkę, ja wychodze z założanie że im mniej rzeczy do sprzątania tym lepiej, choć niby ozdoby lubię. Jadalniano nie mamy wyjścia prądowego do lampy nad stół nie ja to planowałam nie ja robiłam ja płaczę nad tym, myślę że moze kiedyś jakos się tam dociągnie ale to przy większym remoncie planowanym za tal 3-5 a ściana faktycznie jest pusta hmmm zegar mówisz tylko jaki? a co do kinkietów to te są okropne i zdecydowanie chciałabym je wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 05.09.2013 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Co z ta lazienka? pisz, przy okazji cos wrzuce. Buziaki. pamiętam podawane przez Ciebie inspiracje łazienki z mugatami w stylu retro takie z różem i błękitem na ścianach zapisałam ale to było dawno i od tej pory to niestety mój laptop utonął w kubku kawy i straciłam wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 05.09.2013 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja też bym obrazkowi znad wypoczynku zrobiła "pożegnanie z afryką" i suchym patyczkom z kominka. Może nad tym wypoczynkiem jakąś rodzinną galeryjkę? Jak nie tam to chociaż na kominku fotki bym postawiła. Niby banalne, ale bardzo fajna i przestonna komunikacja w tym Twoim domku (korytarze w sensie, bo jak tam "między słowami" u Was to przecież nie wiem ) I odsunęłabym trochę kanapę od ściany, bo w sumie masz miejsce, a tak się chyba trochę "lżej" zrobi. Trafnie to agawi ujęła "ciężko" wygląda wypoczynek, ale jednocześnie widać, że jest wygodny - o tak! Półeczki z płytami wywalić (jak dla mnie na początek to cały ten kącik zresetować, czyli oczyścić z dodatków, wtedy dopiero będzie można coś konkretnego dodawać ). I może ten dywanik - wycieraczkę pod drzwiami na przeciwko lustra też wymienić na coś mniej wzorzystego? Nieśmiało pytam, bo pewnie do czegoś on służy... A może jakiś jasny dywanik rzucić w okolice wypoczynku? I tak tam masz połacie miejsca. Ławę na razie zostaw jak jest. Jak przearanżujesz coś niecoś w salonie to wtedy najwyżej będziesz coś myśleć. ściany wydają mi się spójne bardzo, mi kolor nie przeszkadza i jest ok. A sufit jaki ma kolor? Taki jak ściany, czy biały? Sufit jest taki sam jak ściany, dywanik mogę wywalić to nie problem, spełnia on funkcję nie wnoszenia piachu dalej, ale też ponieważ mamy źle zamontowane drzwi kryje że widać miedzy nimi kawałek podłogi wiatrołapowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 05.09.2013 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 I dzień dobry wszystkim i goszczę i ciesze się z rad i powiem Wam że od razu mi sie coś w głowie układa.Odgruzuję dziś salon z dodatków i wstawię zdjecia może bedzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts