Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

I ja od rana wpadłam jak śliwka w kompot!!! No takie smakołyki tu serwujesz, że ślinka cieknie:D

Dianko....taki okres, że bardzo łatwo się przeziębić, nic się nie stanie drzewkom jak parę dni postoją w chłodzie a ty się najpierw wykuruj....nie ma żartów!!!

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Część salonowa

Pokażę Wam dziś część salonowo-jadalniano-holową ponieważ jest to jedna spora całość

Salon ma wielkie drzwi tarasowe jest od południa więc jest dość widny

http://imageshack.us/a/img843/1989/qlfy.jpg

kanapy zostają, ukochane ulubione mojego męża, bardzo wygodne i dość praktyczne przy małym dziecku bo przeciera się ścierą więc jeszcze póki co sa z nami

Stolik a może by go przemalować? półki na płyty wywalić? przemalować? obraz wywalić coś innego ciekawego powiesić nad kanapą? może przemalować ściany?

tu na prawo do tego widoku jest jadalnia

druga strona salonu

http://imageshack.us/a/img153/7749/f2n1.jpg

codzinny burdel na kominku przepraszam, kominek zostaje jest to biokominek więc jest na nim sporo miejsca, co na nim postawić? co z tą komodą pod telewizor przemalować zostawić?

Jadalnia która jest w tej samej przestrzeni co salon

http://imageshack.us/a/img96/8638/k1lm.jpg

z jadalni jest widok na kuchnię, kuchnia zostaje no najwyżej lampa do wymiany

http://imageshack.us/a/img189/8220/t5xc.jpg

a z jadalni otwarta przestrzeń na hol z dużą ilością drzwi

http://imageshack.us/a/img593/9318/kqtf.jpg

tu widać komodę i lustro które są naprzeciwko drzwi wejściowych z wiatrołapu

http://imageshack.us/a/img856/4734/t76z.jpg

No i o ile pomysły na łazienkę miałam to z częscią salonową jakoś mi trudno, może jakieś inspiracje? pomysły?

W salonie wywaliłabym ten sawannowy obrazek... lepiej jakąs galerię zrób, albo - jesli tam jest tyle przestrzeni, żeby kanapę z resztą majdanu odsunąc od sciany na pól metra chociaż - to jakies płytkie półeczki. Częsć będzie na filmy, kilka ksiązek, jakieś rameczki ze zdjęciami, drewniane literki, ozdóbki, co lubisz (jeśli lubisz ;)). Kącik jadalniany - ładny. Jakąs lampę nad stól... Usunęłabym podkładki, ale ja nie lubię, więc to moje widzimisię. Ściana pusta... Może ładny duży zegar? Zamiast tego nad TV, który bym wywaliła, a TV powiesiła na scianie. Lustro nad komoda powiesiłąbym nieco wyżej, żeby górna linia byłą na równi z górną linią kinkietów. Albo w ogóle wymieniłabym kienkiety :rolleyes:

Dianko dojrzałam po południu Twój wąteczek :rolleyes:

I dopiero miałam chwilkę żeby poczytać i obejrzeć co nie co .

Dom cudny :jawdrop::jawdrop:

Pokaż te sosenki które posadziłaś :cool:

Co do wnętrz, baza jest dobra i znając Twoje możliwości zmienisz ten dom nie do poznania.

Co do koloru ścian w łazience wiesz że lubię te dwa kolory szary i szaro - beż - paleta jest potężna w tym temacie.....musi to być coś co Cię ruszy za serducho :)

W resztę pomieszczeń muszę się wgryźć żeby coś doradzić :p

Listwy białe - będą pasować do wszystkiego i od razu odmienią każde wnętrze.........

Jak będziesz mieć bazę......dobre kolory na ścianach, listwy będziesz mogła szaleć z resztą :)

Pozdrawiam wieczorową porą :bye: :)

ps aaaaaaaaaaaaale z Ciebie długonoga, śliczna laska :)

Jakbym taką spódnicę zobaczyła w sklepie od razu bym ją kupiła :cool:

Nie zostało Ci materiału? :lol2:

marimag Beata pewnie na moim blogu już mnie widziała a gdzie inspiracje dla mnie? mówiłaś że masz mnóstwo pomysłów

Moje Chmielniki witam i specjalnie dla Ciebie babeczki wstawiam bo obawiam się że tort już się skończył

http://img694.imageshack.us/img694/6254/r547.jpg

Uploaded with ImageShack.us

asiazett no ja się czuje fatalnie dziś gardło mnie boli a przedemną 230 sosen rotundata do posadzenia, wczoraj wieczorem przywiózł kurier, na razie wczoraj posadziłam 15 masakra chyba nigdy się nie wykuruje :(

Dzięki za pyszne babeczki:) mniam-choć zjem tylko jedną;) -jestem na diecie.

Kobietki-śmiało-dzielę się z Wami:yes::D:yes:

Hej Diano,

na inspiracje na razie brak mi czasu, ale jeżeli mówisz, ze sofy muszą zostać (nie są brzydkie, tylko ciężko wyglądają), to koniecznie wyrzuciłabym ten tryptyk ze ściany i kwiatek z rogu. W miejsce obrazków położyłabym jakąś ciekawą pastelową tapetę tapetę- pomieszczenie od razu zyska i zrobi się przytulniej.:) Poza tym na holu czy w jadalni brakuje u Ciebie może ciekawych zdjęć w czarnych ramach? Jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy, to dam Ci znać.

Biorę jedną babeczkę i uciekam.

Buzaiki:bye:

Ja też bym obrazkowi znad wypoczynku zrobiła "pożegnanie z afryką" :yes: i suchym patyczkom z kominka. Może nad tym wypoczynkiem jakąś rodzinną galeryjkę? Jak nie tam to chociaż na kominku fotki bym postawiła.

Niby banalne, ale bardzo fajna i przestonna komunikacja w tym Twoim domku (korytarze w sensie, bo jak tam "między słowami" u Was to przecież nie wiem :p)

I odsunęłabym trochę kanapę od ściany, bo w sumie masz miejsce, a tak się chyba trochę "lżej" zrobi. Trafnie to agawi ujęła "ciężko" wygląda wypoczynek, ale jednocześnie widać, że jest wygodny - o tak!

Półeczki z płytami wywalić :yes: (jak dla mnie na początek to cały ten kącik zresetować, czyli oczyścić z dodatków, wtedy dopiero będzie można coś konkretnego dodawać :p). I może ten dywanik - wycieraczkę pod drzwiami na przeciwko lustra też wymienić na coś mniej wzorzystego? Nieśmiało pytam, bo pewnie do czegoś on służy... A może jakiś jasny dywanik rzucić w okolice wypoczynku? I tak tam masz połacie miejsca. Ławę na razie zostaw jak jest. Jak przearanżujesz coś niecoś w salonie to wtedy najwyżej będziesz coś myśleć. ściany wydają mi się spójne bardzo, mi kolor nie przeszkadza i jest ok. A sufit jaki ma kolor? Taki jak ściany, czy biały?

Diana, ja widzę u Ciebie jadalnię w stylu Darcy :yes: http://www.decoratorium.pl/moj-dom/

Kącik z lustrem na hollu do przerobienia, czyli kinkiety z abażurami (moim zdaniem najpiękniejsze klimatycznie światło dają właśnie takie), lustro np w lustrzanej ramie no i nie wiem czy potrzebujesz koniecznie komody czy może być konsola? :rolleyes:

Podobnie jak Agawi na ścianie z sofą widziałabym pastelową tapetę :yes: Ogólnie z gęsto w tym kącie jest. Kwiatek możesz przenieść do jakiegoś innego pomieszczenia? :rolleyes: a np przy oknie dać ładną donicę z delikatnym fikusem? Ława zdecydowanie za ciężka pod względem koloru :yes:

W salonie wywaliłabym ten sawannowy obrazek... lepiej jakąs galerię zrób, albo - jesli tam jest tyle przestrzeni, żeby kanapę z resztą majdanu odsunąc od sciany na pól metra chociaż - to jakies płytkie półeczki. Częsć będzie na filmy, kilka ksiązek, jakieś rameczki ze zdjęciami, drewniane literki, ozdóbki, co lubisz (jeśli lubisz ;)). Kącik jadalniany - ładny. Jakąs lampę nad stól... Usunęłabym podkładki, ale ja nie lubię, więc to moje widzimisię. Ściana pusta... Może ładny duży zegar? Zamiast tego nad TV, który bym wywaliła, a TV powiesiła na scianie. Lustro nad komoda powiesiłąbym nieco wyżej, żeby górna linia byłą na równi z górną linią kinkietów. Albo w ogóle wymieniłabym kienkiety :rolleyes:

Tak zdecydowanie zrobię pożegnanie z Afryką ;) przestrzeń tam jest salon jest całkiem spory tylko właśnie nie wiem czy chcę potrzebuję za kanapą jakąś półkę, ja wychodze z założanie że im mniej rzeczy do sprzątania tym lepiej, choć niby ozdoby lubię.

Jadalniano nie mamy wyjścia prądowego do lampy nad stół :bash: nie ja to planowałam nie ja robiłam ja płaczę nad tym, myślę że moze kiedyś jakos się tam dociągnie ale to przy większym remoncie planowanym za tal 3-5 a ściana faktycznie jest pusta hmmm zegar mówisz tylko jaki?

a co do kinkietów to te są okropne i zdecydowanie chciałabym je wymienić

Co z ta lazienka? :) pisz, przy okazji cos wrzuce. Buziaki.

pamiętam podawane przez Ciebie inspiracje łazienki z mugatami w stylu retro takie z różem i błękitem na ścianach zapisałam ale to było dawno i od tej pory to niestety mój laptop utonął w kubku kawy i straciłam wszystko :(

Ja też bym obrazkowi znad wypoczynku zrobiła "pożegnanie z afryką" :yes: i suchym patyczkom z kominka. Może nad tym wypoczynkiem jakąś rodzinną galeryjkę? Jak nie tam to chociaż na kominku fotki bym postawiła.

Niby banalne, ale bardzo fajna i przestonna komunikacja w tym Twoim domku (korytarze w sensie, bo jak tam "między słowami" u Was to przecież nie wiem :p)

I odsunęłabym trochę kanapę od ściany, bo w sumie masz miejsce, a tak się chyba trochę "lżej" zrobi. Trafnie to agawi ujęła "ciężko" wygląda wypoczynek, ale jednocześnie widać, że jest wygodny - o tak!

Półeczki z płytami wywalić :yes: (jak dla mnie na początek to cały ten kącik zresetować, czyli oczyścić z dodatków, wtedy dopiero będzie można coś konkretnego dodawać :p). I może ten dywanik - wycieraczkę pod drzwiami na przeciwko lustra też wymienić na coś mniej wzorzystego? Nieśmiało pytam, bo pewnie do czegoś on służy... A może jakiś jasny dywanik rzucić w okolice wypoczynku? I tak tam masz połacie miejsca. Ławę na razie zostaw jak jest. Jak przearanżujesz coś niecoś w salonie to wtedy najwyżej będziesz coś myśleć. ściany wydają mi się spójne bardzo, mi kolor nie przeszkadza i jest ok. A sufit jaki ma kolor? Taki jak ściany, czy biały?

Sufit jest taki sam jak ściany, dywanik mogę wywalić to nie problem, spełnia on funkcję nie wnoszenia piachu dalej, ale też ponieważ mamy źle zamontowane drzwi kryje że widać miedzy nimi kawałek podłogi wiatrołapowej :mad: