Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi się marzą frywolitkowe śnieżynki na choinkę, chyba zamówię u jakiejś rękodzielniczki, jak dla mnie to mistrzostwo świata takie delikatne i śliczne (mam dużo szydełkowych i je uwielbiam)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1591404ca7ef.jpg

Polowałam na ptaszki w czapkach u Karoliny ale już nie ma ;/

Chce też uszyć filcowe skarpety na kominek i ozdobić je perełkami (dużo pracy bo to ręczne wszywanie) ale myślę że efekt byłby fajny :)

Diana pieeekny prezent!!! :wave:

a ja sobie dzisiaj po sklepie lazilam i natrafilam na rozne maszyny do szycia...nawet taka co sie steruje przyciskami i na wyswietlaczu wyswietla... ciekawe czy tez sama szyje i material podbiera :D

i sobie pomyslalam, moze sobie kupic i udawac ze sie ucze? :D

co prawda mialam kiedys maszyne do szycia, taka malutka, dziecieca, ale jak dla doroslych akcesoria itp :yes:

tylko jaki pretekst wymyslec mojemu? ze co? ze bokserki bede mu szyla? koszule? :lol2::lol2::lol2:

Diana..zalapalam sie u Ciebie na koniczynke? :eek:

super prezent! ja to podziwiam ogarnianie tych wszystkich pokręteł, stopek itp

ja mam założoną jedną i nic więcej nie ogarniam :lol2: tak więc

A ogólnie to może jakiś kurs szycia wam zorganizuje bo się okazuje że dużo ma maszyny ale żadna nie szyje :D

ja się piszę już!!! bardzo bym chciała by mi ktoś dobrze wyjaśnił wszystko bo byłam kiedyś na kursie, ale tam pani posadziła przed maszyną i poszła na kawkę sobie, przyszła na koniec i tyle z nauki :(

Ja mam zwykłego łucznika z minimum możliwości i trochę szyję. Największy problem to obrzucanie. Ta maszyna nie ma overlocka :(

Kiedyś szyłam więcej. Nawet popełniłam prawdziwe męskie spodnie dla mojego taty. Żeby nie było, że taka świetna jestem, to posłużyłam się ulubionymi spodniami mojego taty do wykonania wykroju.

Szyję zasłony, a nawet pościel potrafię. Ręcznie też różne rzeczy umiem. Mereżki, hafty, uwielbiam dziergać na drutach. Tylko czasu nie miałam dotąd. Do własnego domu nie zrobiłam nic poza zasłonami i roletami rzymskimi. Za to plany mam, ho, ho... :) Chciałabym wszystko sama poszyć.

Jakbyś naprawdę postanowiła zrobić lekcje dla forumek, to ja chętnie nauczę się więcej :)