Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa zamierzam, zamierzam

troszkę wielkanocnych już mam http://dgas.pl/index.php?id_category=49&controller=category&id_lang=1

a filcu mam całą bele, tzn już mocno uszczuploną, którą zakupiłam w sklepie rycerskim chyba 2 lata temu, niestety nie ma ich już na rynku przynajmniej ja nie mogę odnaleźć ich strony, a szkoda bo mieli też fajny len. Oni szyli z tego coś do strojów rycerskich :lol2:

W tym roku jeśli chodzi o inne kolory niż szary to kupowałam w krainie filcu na allegro, choć rycerski mam wrażenie że jest troche lepszy.

Diana, zapytaj moją córkę. Oni mają non stop rycerskie kontakty i wiedzą gdzie kupować len w dobrych cenach, bo Kaśki narzeczony ma firmę szyjącą namioty historyczne :) Filc, skóry, len – musi mieć z dobrego taniego źródła.

Najlepiej znajdź ją na facebooku https://www.facebook.com/kasia.ozdowska

Lepiej zapytaj Ty, bo wiesz dokładnie co potrzebujesz.

Dziękuję :hug:

Tomkowa zamierzam, zamierzam

troszkę wielkanocnych już mam http://dgas.pl/index.php?id_category=49&controller=category&id_lang=1

a filcu mam całą bele, tzn już mocno uszczuploną, którą zakupiłam w sklepie rycerskim chyba 2 lata temu, niestety nie ma ich już na rynku przynajmniej ja nie mogę odnaleźć ich strony, a szkoda bo mieli też fajny len. Oni szyli z tego coś do strojów rycerskich :lol2:

W tym roku jeśli chodzi o inne kolory niż szary to kupowałam w krainie filcu na allegro, choć rycerski mam wrażenie że jest troche lepszy.

Dziękuję, już się szykuję do zakupów :D

Z krainy filcu jakiej gramatury filc jest najlepszy?

Pestko dziękuję za namiary na pewno napiszę :hug: szczególnie że chodzą mi po głowie też skórzane projekty jak takie fajne notatniki obciągnięte skórą strasznie mi się podobają, no i len który ja kocham bardzo a jeszcze bardziej moja mama bo ona na nim haftuje haftem płaskim, takim wiesz klasycznym dawnym.

Tomkowa zależy na co, jeśli na poduszki to ja kupuję 4mm żeby były porządne

Diana paczka poszła, mogę tu napisać co i jak bo na privka nie umiem fot wkleić

wysłałam dwa materiały, jeden szary w romby i to jest materiał na podnóżek

a drugi szary w takie prostokąty, i z tego bym chciała dodatkowo dwie poszewki na poduszki 40 x 60 ale bez zamka tylko na dwa guziki, guziki sobie dokupię sama, bo chciałam coś kolorowego, a tak ma wygladać ta poszewka, musi mieć te dziurki gdzie wkładam guzik i taki raczej spory guzik, średnica około 3 cm,

http://cdn-scraplogo.pearltrees.com/f6/86/f686f1101af2fa28888d52f9eb20f237-pearlsquare.jpg?v=2

widzisz te szarą poduszkę bo zdjęcie małe, ona ma guziki w połowie ja chcę na dwa

images?q=tbn:ANd9GcT50eNKUiKMDf7u4q2-CFfDTGQMoF_9QS9vIXk0WmcrecaiSbSV-g

jakos tak ale na dwa

potem z tego samego materiału dwie poszewki 40 x 40, na zamek ok? :)

takze jak będziesz gotowa do wysyłki to prosze o kwotę do wpłaty

Śliczna panienka, jak makowa :)

„Moje” literki są przeznaczone dla 3 maluchów z których jeden wczoraj skónczył rok i zaczął chodzić. Dwaj pozostali są starsi. Wszyscy trzej mają wspólny pokój na razie i poduchy powinny znidywidualizować ich łóżka. Właścicielką literki z kotami będzie bardzo żywa i uśmiechnięta dziewuszka.

Diana córeczka rzeczywiście bardzo podobna do ciebie, śliczna

Literki ekstra chyba zamówię u ciebie na dzień dziecka dla dzieciaków mojej siostry, odezwę się wtedy do ciebie.

Planujesz może udział w jakimś kiermaszu wielkanocnym w Warszawie, jest coś takiego organizowane? tak jak przed Bożym Narodzeniem, chętnie bym wpadła:)

Diana córeczka rzeczywiście bardzo podobna do ciebie, śliczna

Literki ekstra chyba zamówię u ciebie na dzień dziecka dla dzieciaków mojej siostry, odezwę się wtedy do ciebie.

Planujesz może udział w jakimś kiermaszu wielkanocnym w Warszawie, jest coś takiego organizowane? tak jak przed Bożym Narodzeniem, chętnie bym wpadła:)

Myślę że bedzie organizowane, jak tylko się dowiem to oczywiście powiadomię :) wiem że Moje Mieszkanie właśnie miało organizować.

A literki są fajne bo bardzo miękkie idealne dla dzieciaków

Diana, pytałaś w jakim kolorze będzie u mnie Wielkanoc :) W tym roku w żadnym :) Wczoraj zamówiliśmy 3 tony materiałów na wykończenie poddasza. W piątek przyjeżdżają i wątpię bym znalazła miejsce i siły na tegoroczną Wielkanoc. Pewnie pojedziemy do mojej córki. Ale gdybym dekorowała dom wielkanocnie to na pewno byłoby w tych kolorach + obowiązkowo żółty, ale nieco w kierunku limonki

Designers Guild-14765.jpg