Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z marzeń utkany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa, elegant z tego zająca. :)

Ostatnio 2 dni pod rząd jeździłam do W-wy i spotkałam zająca :)

Od pociągu wraca się do nas 5 km szosą częściowo między nasypem kolejowym, lasem i dużą łąką. No, i jadę sobie na długich światłach powolutku, a tu najpierw zbiega mi z nasypu tuż przed maskę sarna. Popatrzyła i poszła w las. Ledwie ryszyłam, szarak uszasty wbiegł na szosę. Ten to całkiem zgłupiał i ze 100 m zygzakował przede mną. Wreszcie skoczył w bok i wtedy pojawiło się 5 saren na poboczu. Dobrze, że późno było i nikt poza mną nie jechał. Na koniec już prawie koło domu przez 3 spłoszone światłami sarny mało w rów nie wjechałam.

Wiosna... A dziś przy stacji skrobałam samochód z 3mm warstwy lodu i pomykałam 20 na godznę po lodowisku.

Szociku skrzynka wyczyszczona :) A kursantów przyjmuję, ale chciałybyście coś w stolicy zorganizować czy np udać się do mnie w maleńkim gronie? W tym miesiącu prowadzę warsztaty dla gimnazjalistów z szycia filcu :)

Pestka wie już co robić jak skrzynka zapchana :) Musisz swoją drogą mieszkać w cudownej okolicy, u moich rodziców tak jest że na drodze trzeba strasznie uważać no ale oni na Suwalszczyżnie mieszkają, mi się zdarzyło spotykać zające, sarny, dziki a nawet żubra ;)

Tomkowa zając jest super :)

Okolica rzeczywiście zazwierzęcona :) Ostatnio podczas spaceru w lesie po sąsiedzku 3 dziki widzieliśmy.

A zająca to bym chętnie za uszy wytargała :( tego paskudnika, który w zeszłym tygodniu pożywił się korą moich 2 ozdobnych jabłonek. Nie będzie chmury różowych kwiatów :(

Edytowane przez pestka56

Cudowne te Twoje zające :yes:

Diana, a nie wstawiłabyś czegoś na aukcję dla Julki i Karoliny ?

Wklejam linki do galerii fantów i aukcji, gdybyś miała ochotę :)

Galeria fantów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235946-Galeria-fant%C3%B3w

Licytacja http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235947-Tu-licytujemy-Aukcja-dla-Julki-i-Karoliny

Dianus-kochana :hug:

gdyby ktos chcial wiecej info, to w linku nizej jest tresc listu Rodzicow dziewczynek...

no nie da sie takiej kwoty przecietnemu Polakowi samemu nazbierac bez pomocy :(

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235937-CEL-AKCJI-Julka-i-Karolina-chc%C4%85-biega%C4%87-z-nami-pom%C3%B3%C5%BCmy-im-w-tym

Widzę, że włocławki Cię zainteresowały. Mają swoje lata, ale w ogóle nie były używane. Po prostu stały w kredensie.

Mam tego sporo, bo tuż po maturze pracowałam w Muzeum Archeologicznym. Kilka razy do roku jeździliśmy (Nysą na pace siedząc na deskach opartych na burtach paki i pod plandeką) do Biskupina. Po drodze zawsze zachaczaliśmy o firmowy sklep Włocławka, gdzie za marne grosze można było kupić przeróżne cuda. Wtedy cuda, bo one bywały tylko w jednym sklepie w Warszawie. Pewnie go znasz, bo istnieje nadal, choć nieco mniejszy i sprzedaje szkło i porcelanę – Piękna tuż przy pl. Konstytucji. Te wieki temu, gdy pojawiały się włocławskie fajanse, albo te z Bolesławca, ustawiała się niesamowita kolejka i każdy łapał co mógł.

Muz. Archeologiczne, jakoś nie miało pretensji, że samochód wracając do Warszawy był zawsze wyładowany kartonami z fajansem. Kupowali wszyscy, kupowałam i ja, choć chyba najmniej. No i mam. Trochę wzięła moja Kaśka do siebie, ale sporo zostało, a mnie to nie pasuje do niczego.

Świetnie, że jest ta aukcja, to choć trochę pójdzie do ludzi i na dodatek w dobrym celu.