Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A nie lepsze będą płyty jeśli chodzi o twardość?

Ja u siebie mam takie płyty na parterze (zielone płyty) - one chyba są twarde bo nigdzie mi się podłoga nie ugina...

Wisz co słyszałem wiele złego o tych tanich zielonych płytach i nie chcę tego doświadczyć u siebie na podłodze.

Wolę jakaś dobrą wygłuszająca piankę pod panele. Poleci ktoś jakąś?

Wisz co słyszałem wiele złego o tych tanich zielonych płytach i nie chcę tego doświadczyć u siebie na podłodze.

Wolę jakaś dobrą wygłuszająca piankę pod panele. Poleci ktoś jakąś?

Ostatnio na innym forum bardzo chwalili sobie ten podkład http://podlogi24.net/g.superfloor-svp-35.5.0-podklad-pod-podlogi,-5mm,-bardzo-twardy-gestosc-350-o_l_1856.html

Wiele osób go polecało kupić nawet w tym sklepie bo podobno maja go w dobrej cenie i przy większych zamówieniach jakieś gratisy dają.

osobiście jeszcze nie korzystałem ale tez mnie czeka remont podłogi

Ja mam od dwóch lat zieloną płytę a gdzie indziej zieloną piankę. Nie zauważam między nimi różnicy jeśli chodzi o tłumienie odgłosów. Różnice są dwie: zielona płyta "pyli" przy przycinaniu i zakładaniu a to przeszkadza w trakcie montażu paneli. I jest droższa. Następnym razem użyję zielonej pianki 50x100cm.

Ja mam od dwóch lat zieloną płytę a gdzie indziej zieloną piankę. Nie zauważam między nimi różnicy jeśli chodzi o tłumienie odgłosów. Różnice są dwie: zielona płyta "pyli" przy przycinaniu i zakładaniu a to przeszkadza w trakcie montażu paneli. I jest droższa. Następnym razem użyję zielonej pianki 50x100cm.

No i zamówiłem z tego sklepu ta piankę :)

Zobaczymy jak z zamówieniem w tym sklepie :)

• 1 month później...