Skowron33 02.09.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Potrzebuje dobrej, trochę grubszej pianki wygłuszającej od panele. Czy ktoś mógłby coś polecić? Ważne, żeby była trochę grubsza i żeby dobrze wygłuszała bo panele będą na piętrze położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacuuu 02.09.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 A nie lepsze będą płyty jeśli chodzi o twardość? Ja u siebie mam takie płyty na parterze (zielone płyty) - one chyba są twarde bo nigdzie mi się podłoga nie ugina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skowron33 03.09.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 A nie lepsze będą płyty jeśli chodzi o twardość? Ja u siebie mam takie płyty na parterze (zielone płyty) - one chyba są twarde bo nigdzie mi się podłoga nie ugina... Wisz co słyszałem wiele złego o tych tanich zielonych płytach i nie chcę tego doświadczyć u siebie na podłodze. Wolę jakaś dobrą wygłuszająca piankę pod panele. Poleci ktoś jakąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacuuu 03.09.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Wisz co słyszałem wiele złego o tych tanich zielonych płytach i nie chcę tego doświadczyć u siebie na podłodze. Wolę jakaś dobrą wygłuszająca piankę pod panele. Poleci ktoś jakąś? Ostatnio na innym forum bardzo chwalili sobie ten podkład http://podlogi24.net/g.superfloor-svp-35.5.0-podklad-pod-podlogi,-5mm,-bardzo-twardy-gestosc-350-o_l_1856.html Wiele osób go polecało kupić nawet w tym sklepie bo podobno maja go w dobrej cenie i przy większych zamówieniach jakieś gratisy dają. osobiście jeszcze nie korzystałem ale tez mnie czeka remont podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 03.09.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja mam od dwóch lat zieloną płytę a gdzie indziej zieloną piankę. Nie zauważam między nimi różnicy jeśli chodzi o tłumienie odgłosów. Różnice są dwie: zielona płyta "pyli" przy przycinaniu i zakładaniu a to przeszkadza w trakcie montażu paneli. I jest droższa. Następnym razem użyję zielonej pianki 50x100cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skowron33 04.09.2013 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Ja mam od dwóch lat zieloną płytę a gdzie indziej zieloną piankę. Nie zauważam między nimi różnicy jeśli chodzi o tłumienie odgłosów. Różnice są dwie: zielona płyta "pyli" przy przycinaniu i zakładaniu a to przeszkadza w trakcie montażu paneli. I jest droższa. Następnym razem użyję zielonej pianki 50x100cm. No i zamówiłem z tego sklepu ta piankę Zobaczymy jak z zamówieniem w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 06.09.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Pianka w zupełności powinna wystarczyć żeby wygłuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skowron33 11.09.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 No chwile mnie tu nie było Ale podkład doszedł - wszystko ok Dokładnie zapakowane. Wczoraj skończyliśmy układać panele - o taki dokładnie efekt mi chodziło - idealne wygłuszenie Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 30.10.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 No to świetnie. Dobrze zamawiać wszystko razem z podłogą to przynajmniej jednym transportem jest dowiezione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts