maciek123 02.09.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Proszę o pomoc lub wyjaśnienie. Dom zasilam wodą z własnej studni (badania wody nie wykazują odstępstw od wymagań) na połączeniach (złączkach) mosiężnych pokazały się po dłuższym użytkowaniu białe naloty jakby solne. Znajdują się na połączeniach mosiężnych i tylko na ciepłej wodzie w okolicach podgrzewacza. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym.Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.09.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 stawiam na drobne nieszczelności, jakbyna zimnej przy hydroforze to mangan, ale jak na ciepłej przy podgrzewaczu to w/g mnie nic innego jak małe nieszczelności icoś z wody, ale bez tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek123 08.09.2013 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Dziękuję za sugestję ale to nie może być nieszczelność gdyż u sąsiada po sąsiędzku przez płot , który czerpie wodę też z własnej studni jest to samo . Podobną sytuację ma drugi Kolega ale w zupełnie innej dzielnicy miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.09.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 możesz wkleić jakieś zdjęcie - warte tysiąc słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek123 08.09.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 próbuję wkleić zdjęcie ale nie iwem czy dobrze robięhttp://imageshack.us/photo/my-images/266/def6.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.09.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Nic nie przychodzi mi do głowy, ale ewidentnie największe naloty masz przy połączeniach. Może kto pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 09.09.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Zainwestuj w porządny materiał,w którym zawartość mosiądzu będzie odpowiednia,lub stal nierdzewna. Wymieniam dziesiątki takich wrzodów miesięcznie,tanie mięso psy jedzą. Lub instalator dupa-nawinął byle jak i posmarował byle czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek123 09.09.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Do cieszko : zaraz przerobię tę instalację wg Twoich uwag tylko podpowiedz mi jak znaleść złączki z odpowiedniego mosiądzu lub z nierdzewki (nie wiedziałem , że w ogóle są takie złączki). Czego należy użyć jako uszczelnienia złącza? Bardzo liczę na Twoją pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 09.09.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Podejdź do hurtowni,zapytaj co kupić,lub organoleptycznie sprawdź-weź do reki kształtki np italy,valvex,zawory np kraków i zobaczysz różnicę a nawijać i smarować tradycyjnie,konopie i pasta,dokładnie i nie żałować. Nic nie reklamuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek123 09.09.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 OK ! Dziękuję za poradę . Mam nadzieję , ze po wymianie instalacji problew zniknie.Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts