Andrzej Wilhelmi 11.09.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Twój dekarz jak widać miał miałkie pojęcie o montażu okien a co dopiero o tych materiałach. Teraz Fakro ma w ofercie kołnierze z gotową izolacją powyżej łaty. Daje to możliwiwość izolowania całej szerokości ramy. Jak widać o tym też Twój dekarz ani sprzedawca nie wiedzieli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papi240 11.09.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 ja ze swoimi dekarzami się już rozstałem, nie dali się przekonać co do złego montażu i chcieli uszczelnić piankąrozliczyłem się z nimi dosyć korzystnie - oczywiście dla mnie, mam nadzieję że nic nie będzie ciekło itp, kołnierz będę chciał zrobić sam tak jak koledzy podpowiadają z folii, tylko nie wiem czy zrobić go z folii wstępnego krycia czy ze zwykłej nie przepuszczalnej folii np takiej grubej żółtej ? oprócz tego chcę je jak najlepiej docieplić wełną. powiedzcie czy dobrze kombinuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.09.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Żle! Ten kołnierz musi być z folii wysokoparoprzepuszczalnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 12.09.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 A można to samemu zrobić? Bo szczerze to tych swoich budowlańców to ja nie mam ochoty sprowadzać na poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.09.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Bez większego problemu. Instrukcję montażu znajdziesz na stronie producenta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 12.09.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Ok. Chciałbym jednak spróbować wyciąć ten fartuch z folii dachowej (skoro mówisz, że będzie dużo taniej). A ta wełna to jakaś konkretna musi być? Przepraszam za takie pytania ale wolę się 100 razy zapytać niż zrobić źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.09.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Wełna normalna szklana. Wydzierasz z niej "strzępy" i utykasz od krycia wstępnego do wysokości łat oraz pomiędzy skrzydlo a łatę. Z folii tniesz paski szerokości 20~25 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 22.10.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Odgrzewam kotlecika, ja planuje pokrycie z Papy termozgrzewalnej na deskowaniu ... Panuje użyć kołnierzy dachowych FAKRO - kołnierz z dodatkową termoizolacją EHV-AT Thermohttp://www.fakro.pl/kolnierze/specjalne/z_termoizolacja.php Tylko zastanawia mnie co użyć poniżej tego kołnierza czy wysatrczy jak przestrzeń między ramką a kontrłatą docieple: warkoczem z wełny owczej XWWhttp://www.fakro.pl/akcesoria_montazowe/warkocz_docieplajacy.php A Może by tak zrobić inaczej że z boku rameczki okna papę nie wywijać tylko na kontrłatę od strony okna tylko dokręcić pionowe odcinki łat na kontrłaty i wywinąć bardziej tą papę wyżej właśnie na te łaty ??? i wtedy upchać wełnę owczą wyżej aż do samego kołnierza ??? U góry i nadole nie ma tego problemu bo i tak papę wywija się na łaty ... Jak już powiedziałemnie chciał bym uniknąc tej foliji na dachu może, ale w dalszym ciągu mam nie zabezpieczoną tą izolację w owiecki, więc może by tak na tych łatach dokręcić usczelkę rozprężna taką co puchnie na 1cm ??? Edytowane 22 Października 2013 przez hokejgk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts