Gość 13.06.2002 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 Mam pytanie dotyczące fundamentów.Nadzorca budowlany powiedział, że po zalaniu fundamentów muszą stać tylko trzy dni i stawia się ściany. Wynika to z nowych technologii, dobrego betonu itd., ale czy trzy dni wystarczą, czy jest to bezpiezne? Kiedyś fundamenty musiały stać trzy tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 13.06.2002 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 też słyszałam takie stwierdzenia, ale mój kierownik budowy oświadczył mi, że to jeszcze nie jest sprawdzone, więc jak chcę mieć dobrze przygotowane fundamenty, to przynajmniej tydzień powinny odstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 Te 3 dni to prawda ale gdy zastpsuje się odpowiednie domieszki do mieszanki betonowej. A to wymaga odpowiedniej betonowni i nie jest tanie. Proszę się również spytać jak pielęgnować taki beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 13.06.2002 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 przy obecnych temperaturach można spokojnie prowadzić po 3 dniach dalsze prace(oczywiście nie stawiaj tam `słonia`)HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 17.06.2002 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 My oczekaliśmy tydzień. Wykonawca upierał się przy trzech dniach, kierowniczka absolutnie się na to nie zgodziła. Beton schnie 28 dni, skrócenie tego czasu do 7 wydaje się absolutnym minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts