daniell 06.05.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Mieszkamy w centrum miasta w nowym domku. Działka ma nie całe 500m2. To miejskiego potoku jest 20m.To nasza pierwsza wiosna a już pojawiają się olbrzymie grupy komarów. Obawiam się, że moze być gorzej :/ Jak z nimi walczyć? JAkie rośliny (kwiaty, krzewy, dzrewa...) posadzić? Czy są jakieś skuteczne sposoby odstraszenia tych owadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 07.05.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Coś mi świta o pelargoniach i bazylii ale nie jestem pewna czy nie chodziło o muchy Też mnie czeka walka z nimi - już się pojawiły te wielgachne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 07.05.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 To nie komary. To komarzyce - jak wszystkie kobitki lubią od czasu do czasu coś pokąsać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 07.05.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Jest taka roślinka, jasno zielone liście z białymi obrzeżami - rosnie sobie np w Warszawie na Polach Mokotowskkich - nad obszarem zajmowanym, przez te roslinke komary nie latają Ale nie wiem jak sie to-to nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 29.01.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a może ktoś wie, jakich roślin unikają komary u mnie jest podobnie, obok strumyk i będą ich chmary.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Jak obok strumyk i rybki, i żabki, to "kormoranów" nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 29.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Komary - koszmar , ale cóż też chcą żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 30.01.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 za "plecami" mojej działki też jest nieduży stawik rybny i tez mam obawy że w lecie zeżrą nas stada "komarzyc". dodatkowo jako, że jest na górce to zapewnia mi jeszcze podmokła końcówkę działki.jedyny plus to widok z okna sypialni na trzciny i sitowie ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 04.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 podbijam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Do najbliższej rzeki (stawu) mam ponad 8 km. Mieszkam dokładnie na wododziale. I co z tego. Komarów zatrzęsienie. W ub roku mniej, ale 2 lata temu miliony.To nie lęgnie się w zarybionych zbiornikach. W dłużej stojącej kałuży, w starej oponie za komórką, beczce czy garnku. I lata. Daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts