Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panasonic czy Atlantic

marcinpab

Recommended Posts

Tak oferta na Samsunga z GHS jest bardzo atrakcyjna, gdyby był bliżej przestałbym szukać alternatywy.

Jeden z kolegów z forum właśnie mnie uświadomił iż Atlantic to dobra pompa to przy -15 poniżej 5kW i mogą się czesto grzałki włączać.

Narazie czekam na ofertę mam nadzieje że będzie atrakcyjna.

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak oferta na Samsunga z GHS jest bardzo atrakcyjna, gdyby był bliżej przestałbym szukać alternatywy.

Jeden z kolegów z forum właśnie mnie uświadomił iż Atlantic to dobra pompa to przy -15 poniżej 5kW i mogą się czesto grzałki włączać.

Też mają Panasonica troszkę droższy ale bardzo zachwalany, ja poczekam i przystąpie do inwestycji w wakacje 2018r. A na chwilę obecną czekam na wizytę przedstawiciel ghs i zobaczymy co mi zaoferuje na moją chatę

Tylko ten Panasonic to tzw lodówka czyli zasobnik wbudowany a czy on jest lepszy czy gorszy od osobnego zbiornika?

200 l wobec 300 l.Mieszkam w bloku i nie wiem ile wody cieplej używam.

Widziałem też ofertę na Atlantica Duo z wbudowanym zasobnikiem w tej samej cenie co Panas, ale sam nie wiem co lepsze.

Wbudowany zasobnik to jakość, porządek w kotlowni, dodatkowy zbiornik to 100 l wiecej wody i pewnie trochę niższa cena.

Doczytałem że Atlantic ma wbudowany bufor 16 l i to raczej jest plus:-).Panas 7kW przy -15 ma 4,8 kW a Atlantic?Nie zmalazlem takich danych, mam tylko przy -7.

Nic nie mam do Panasa ale już 2 instalatorów( montujacych min Panasy) rozradza mi na rzecz innych producentów czyli Atlantic, Samsung lub Buderus.

Tylko.ja jestem handlowcem i sam sprzedaje to na czym mam dobrą marżę lub bonus.Takie życie.

Nie wiem co ma na celu ta strona gdy urzadzenie samo jest 2 tyś droższe niż cała kotlownia z montażem na tej pompie.

Jakbym chciał kupić samą pompę to bym kupił w dobrej cenie ale co dalej?Akurat tu liczy się kompleksowość, wsparcie i serwis.

Andrzeju załóż sobie płatny profil przy sprzedaży pomp to nieduży koszt.

Czy to wazne czy ktoś ma platny profil czy nie?

Zapytać warto, Kraków to 40 pare km odemnie więc w miarę blisko.O firmie internet milczy, strona Facebookowa to w 90% klimatyzacje.

Wróć....Świątniki to....ponad 70 km od mojej budowy:-)

Edytowane przez maciuspala

Zapytać warto, Kraków to 40 pare km odemnie więc w miarę blisko.O firmie internet milczy, strona Facebookowa to w 90% klimatyzacje.

Wysłałem Ci na priv ofertę którą przygotowali dla mnie. Coś pokiełbasili z Vatem ale netto

nie wygląda źle

Dzięki Artur, czy jest jakaś firma w okolicy ktorej nie masz oferty?

Cena oprócz zbiornika CWU dobra....tylko jak z doswiadczeniem??

Jeszcze na kilka ofert czekam ale cudów sie już nie spodziewam;) Teraz bardziej mnie interesuje właściwy dobór jednostki do mojego zapotrzebowania na ciepło i sposobu grzania ( I lub II taryfowo).

Kwestia czy to Atlantic, Panas, Samsung czy LG myślę że jest drugorzędna. To zbliżone konstrukcje. U ciebie dom z silikatów, duża masa akumulacyjna to możnaby się zastanowić nad mocniejszą pompą żeby grzać akumulacyjnie. Ale myślę że co byś nie założył to będzie git.

Pozdrawiam

Tulisko

Tak tylko ten samsung to na pewno monoblock bo to najtańsze z samsunga. zgadza się?

Ważne, bo jeżeli ten człowiek faktycznie reprezentuje tą firmę, powinieneś ją od razu skreślić z listy rozważanych. Chyba, że chcesz PC od kogoś kto wie na jej temat mniej od Ciebie.

Ważne, bo jeżeli ten człowiek faktycznie reprezentuje tą firmę, powinieneś ją od razu skreślić z listy rozważanych. Chyba, że chcesz PC od kogoś kto wie na jej temat mniej od Ciebie.

Uwierz mi rozmawialem z kilkoma miejscowymi istalatorami co twierdzili że codziennie montuja pompy, po 3 minutach rozmowy wychodziła prawda że nigdy na oczy pompy noe widzieli.PC to droga zabawka i bardzo delikatna więc madrze wybiorę wykonawcę i nie do końca ważna będzie cena.

W każdej pompie możeż właczyć grzałki .

To kwestia doboru pompy . -15 C nie jest magiczną wartością . Załaczenie grzałek można ustawić nawet po wielu godzinach deficytu .

Albo dobractak aby grzalki nie załaczały sie np do -20 C.