Agata i Darek 07.06.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 RADA JEST !!! Nasz sąsiad zbudował dość duży basen ,do którego wlewa środki do uzdatniania wody. Komary widocznie nie cierpią tego zapachu ,ponieważ zniknęły jak ręką odjął a było ich całe mnóstwo .Niestey chyba przeniosły się do nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 07.06.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Świeczki są dobre, ale tylko niektóre. Byłem we włoszech na wczasach. Pierwszego wieczoru chcemy zrobić grila na tarasie, a tu roje komarów , musieliśmy się biegiem ewakuować. Przez okno przyglądaliśmy się jak przed innymi bungalowami turyści siedzą na tarasie do puźnej nocy. Dzieci sprawdziły że mają jakieś znicze. Faktycznie ! po zakupie tych zniczy całe 2 rodziny 8os. siedzieliśmy cały wieczór i część nocy zapalając tylko 2 niewielkie znicze. Komarów było multum ale trzymały się pod zadaszeniem i wcale niegryzły. Niestety H... po przyjeżdzie kupiłem podobne znicze w markecie i przy paru komarkach zaliczyłem 8 bąbli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 07.06.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Ja jeszcze do tej "wojny totalnej". Zdaje sobie sprawe, ze sa takie preparaty jak off, jakis znicze, jakies brzeczyki, czy inne pachnidla, co sie je podlacza do kontaktu, ale to nie rozwiazuje sprawy "na codzien", "na zewnatrz". Mozna, owszem, pryskac dzieciaki, jak beda sie chcialy bawic na dworzu, albo wieczorem siedziec wylacznie na tarasie w poblizu znicza, ale chyba daniellom oto nie chodzilo. Moze faktycznie ten eukaliptus, albo slonecznice (rybki) albo kijanki (zażabić row? ale co z kumkaniem?). Powodzenia. Jak rozwiazecie problem, to koniecznie dajcie znac!Pieczara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 08.06.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 A może ten Mosquito Magnet rzeczywiście działa? Chętnie bym spróbowała. Może ktoś z forumowiczów wybiera się na wycieczkę do USA. Zawsze mi się wydawało, że odstraszacze dla bardzo zdeterminowanej komarzycy nie wystarczą ale jeśli gdzieś obok postawić coś co jest dużo bardziej atrakcyjne dla takiej komarzycy niż my to może tam poleci i zginie..... właśnie pogryziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 08.06.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 A może ten Mosquito Magnet rzeczywiście działa? Chętnie bym spróbowała. Może ktoś z forumowiczów wybiera się na wycieczkę do USA. Zawsze mi się wydawało, że odstraszacze dla bardzo zdeterminowanej komarzycy nie wystarczą ale jeśli gdzieś obok postawić coś co jest dużo bardziej atrakcyjne dla takiej komarzycy niż my to może tam poleci i zginie..... właśnie pogryziona Tylko, zeby ten Magnet nie byl za bardzo atrakcyjny, bo wtedy wszystkie komary z okolicy beda przesiadywac u danielli i Szpulki Pieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 08.06.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Niezły dowcip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.06.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 KOMARY !!!Stara metoda to palenie lampy naftowej.Czy zauważyliście że przy wietrze komary i meszki są mniej dokuczliwe ?Może spróbować wentylatorów ?PozdrawiamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.06.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Gdzieś czytałem,że komary nienawidzą zapachu pelargonii.Rodzice mają je na tarasie i faktycznie nic nie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 14.06.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Zerknij na strone http://www.mosquitomagnet.com .Armia amerykanska uzywa mosquitomagnet do zwalczania komarow w swoich bazach wojskowych. Bardzo przystępna cena tego urządzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 15.06.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Przekazuję sposób mojego przyszłego sąsiada - na moje pytanie, czy go nie gryzą - powiedział, że nie, a napytanie o sposób odpowiedział: "Trzeba czapkę posmarować benzyną i nic nie gryzie" . Może spróbujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 15.06.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Zerknij na strone http://www.mosquitomagnet.com .Armia amerykanska uzywa mosquitomagnet do zwalczania komarow w swoich bazach wojskowych. Bardzo przystępna cena tego urządzonka Oceny dzialania tego urzadzenia na amazon.com , sa bardzo rozne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.06.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Prawie zapomniałem o roślinkach.Przez pelargonie się niestety skurkojady przebiją, ale skuteczniejsza była tzw. komarzyca. Ziele zbliżone do porzywy dostepne na giełdach kwiatowych w przystępnej cenie. Nie było toto w 100% skuteczne, ale w znaczący sposób obniżyło liczbę agresorów. Stosowałiśmy jaki doniczka na zewnętrznym papapecie sypiałni przy uchylonym oknie bez siatki. Liczba trafień znikoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 07.07.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Właśnie miałem przed chwilą ostatnie, lipcowe wydanie "Wiedzy i Życia". Jest tam artykulik o komarach i meszkach i do tego wielka reklama jakiś środków przeciwko, a nawet nazwy preparatów (lub raczej składników takich preparatów) niszczących larwy komarów i szkodliwych bądź nie dla ryb. Może komuś jeszcze się ta wiadomość przyda. Pozdrawiam Pieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts