Qazimodo 04.09.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam.Jak w temacie. Postawiłem dom, ocieplili mi go z zewnątrz 20cm styropian + wtopiona siatka na klej i kolejna warstwa kleju.Teraz straszą że jak nie zagruntuję elewacji na zimę to klej się "osypie". Rzeczywiście wystarczy dotknąć ręką by sypał się jak piasek. (klej) I teraz pytanie: Czy to konieczne - gruntowanie? A jeśli tak to czy mogę to zrobić metodą natryskową czy koniecznie pędzlem? Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajezier 16.10.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam,mam ten sam problem co i Ty... czy jest szansa na poradę/wskazówkę u mnie na wiosne będzie tynk silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kieratos 16.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Witam Gruntowanie przed zimą jest konieczne widać jak zachowuje się niezabezpieczony klej pod wpływem wilgoci ( ciemne plamy) przychodzi mróz i mamy spore koszta. Widziałem już kilkakrotnie efekty tak pozostawionej elewacji na zimę. Grunt elewacyjny skutecznie ogranicza przenikanie wilgoci co zabezpiecza przed spękaniem nawet poprawnie wykonanej elewacji. Zaleca się również ponowne gruntowanie na krótko przed wykonaniem tynku. Pozdrawiam P.s gruntujemy tylko pędzlami wtedy grunt jest dobrze wtarty Edytowane 16 Października 2013 przez Kieratos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts