MasterCheat 04.09.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam, proszę o poradę jak najlepiej zamontować parapety w domku szkieletowym. Sytuacja wygląda jak na zdjęciach. Okno osadzone za pomocą pianki w otworze kantówek/belek drewnianych 14x6. OD wewnątrz ściany zamknięte płytą MFP i na to kartongips. Karton gips zostawiony tak że wystaje dość mocno tak więc na pewno do przycięcia. ale tak czy inaczej zostaje spora dziura. W pokojach będę zakładał parapety pcv, natomiast w łazience chcę wykończyć to miejsce płytką. ps na zdjęciach pod żółta folią jest belka 14x6. na bokach również pod kartongipsem i pianką. tak więc na boki moge wpuścić parapet max 2 cm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 17.09.2013 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Zamontowane jak umiałem tak zrobiłem 1. Przycięcie płyty kg tak aby wyszedł lekki spadek 2. Wycięcie otworów po bokach tak aby lekko wpuścić parapet na boki 3. przedmuchanie wszystkiego dokładnie sprężonym powietrzem tak żeby usunąć brud kurz itp 4. przyszykowanie podkładek (z kawałków płyt karton gips) tak aby parapet wchodził na styk i nie opadał środkiem/tyłem 5. przymiarki 6. nałożenie pianki montażowej (przy okazji uzupełnienie ubytków pod oknem) 7. wsunięcie parapetu na miejsce (wcześniej usunięta częściowo folia zabezpieczająca) 8. Dociążenie parapetu 9. ponieważ spadek wyszedł ciupkę za duży, to z przodu pod parapet na na karton gips poszły kliniki aby przód lekko unieść. 10. Wycięcie odrobimy pianki która wyszła przodem spod parapetu a wyglądało to mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts