imei 25.06.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Przy okazji mam ofertę dla budujących Dzisiaj miałem montaż okien i okazało się, że jedno z nich (trójkątne nad salonem) zostało wykonane odwrotnie Z uwagi na budowę profilu i jakieś tam warstwy szkła, okno idzie na śmietnik chyba, że trafi do wersji MAJA tradycyjnej - tu będzie pasować (ja mam odbicie lustrzane). Gdyby akurat ktoś potrzebował to mogę tanio sprzedać. Okno jest z POZBUDU, sosna, kolor pinia, stałe szklenie. Dolna pozioma krawędź 270 cm, krótsza pionowa 43 cm, dłuższa pionowa 199 cm, profil 68mm. Jestem otwarty na propozycje. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez imei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja2GL 26.06.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Przy okazji mam ofertę dla budujących Dzisiaj miałem montaż okien i okazało się, że jedno z nich (trójkątne nad salonem) zostało wykonane odwrotnie Z uwagi na budowę profilu i jakieś tam warstwy szkła, okno idzie na śmietnik chyba, że trafi do wersji MAJA tradycyjnej - tu będzie pasować (ja mam odbicie lustrzane). Gdyby akurat ktoś potrzebował to mogę tanio sprzedać. Okno jest z POZBUDU, sosna, kolor pinia, stałe szklenie. Dolna pozioma krawędź 270 cm, krótsza pionowa 43 cm, dłuższa pionowa 199 cm, profil 68mm. Jestem otwarty na propozycje.[ATTACH=CONFIG]267330[/ATTACH] Ładne okienko imei. Taka pomyłka to chyba do najtańszych nie należy. Niestety u nas przy tarasie nastąpiła pewna zmiana planów i też się okazało, że pieniądze wyrzucone w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honey615 02.07.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 do imei mamy już działkę ale zastanawiamy się właśnie nad tym projektem... i w związku z tym mamy prośbę czy jest możliwość obejrzenia Waszego domu na żywo? jeśli tak to czy możesz podać adres i nr telefonu żeby ewentualnie się zdzwonić? chcielibyśmy jak najszybciej dokonać wyboru projektu. Podaję maila [email protected] możesz podesłać adres jeśli wyrażasz zgodę albo czy możesz podesłać zdjęcia dokładniejsze kuchni? wydaje nam się mikroskopijna... a ile obecnie po przeróbkach ma Wasza kuchnia, bo przesunęliście chyba ściankę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldmar 02.07.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Imei - my budujemy wersję normalną (nie lustrzaną), ale nam do okien jeszcze daleko. Ale dobrze wiedzieć, że masz okienko. Pomyślimy, policzymy i jakby co, to damy znać. Czytam, oglądam i przeraża mnie to wszystko, ale niezmiennie Maja nam się strasznie podoba i nie żałujemy wcale wyboru tego projektu. My w końcu kupiliśmy bez poddasza, ale zostawiamy sobie furtkę tzn. "dziurę" w stropie nad pokojem w rogu domu, na w razie czego Pozdrawiamy i powodzenia budowniczym i marzycielom Honey615 - my na razie w projekcie powiększyliśmy kuchnię o część holu. Nie mam tego w papierach, ale chodzi o to, że wyrównaliśmy ścianę między holem a kuchnią i zlikwidowaliśmy tam drzwi. Tak więc wejście będzie tylko od strony salonu, a w kuchni będzie jakby drugi rząd za meblami kuchennymi, pełniący rolę spiżarni. Nie wiem czy ktoś zrozumie o co mi chodzi, ale nie potrafię tego lepiej opisać Edytowane 2 Lipca 2014 przez Aldmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpax 10.07.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam Interesuje mnie projekt Maja. Czy salon faktycznie wygląda jak wieża i czy macie jakieś zdjęcia z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iliy 11.07.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam Interesuje mnie projekt Maja. Czy salon faktycznie wygląda jak wieża i czy macie jakieś zdjęcia z salonu. Kilka stron wcześniej było sporo zdjęć salonu i całej reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wzjoanna 12.07.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam serdecznie. Po wielu miesiącach poszukiwań, nasz (familia 2+2) wybór padł na projekt Maja II 2G (odbicie lustrzane). My z mężem zagospodarujemy parter, dzieciom "oddamy" poddasze. Z Państwa zdjęć wynika, że to odpowiedni dom także dla mojej rodziny. Aktualnie załatwiać będziemy pozwolenie na budowę. Naszą "Maję" zbudujemy w gminie Leoncin. Jedyne zmiany planujemy wprowadzić na styku kuchnia - hol. Będę wdzięczna za informacje (ew. zdjęcia) kuchni. Jak planujecie Państwo ją urządzić? Czy typowa rodzina zmieści tam typowe urządzenia? Pozdrawiam, j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastr 16.07.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Witam serdecznie. Po wielu miesiącach poszukiwań, nasz (familia 2+2) wybór padł na projekt Maja II 2G (odbicie lustrzane). My z mężem zagospodarujemy parter, dzieciom "oddamy" poddasze. Pozdrawiam, j. Witam, my budujemy tak samo, rodzina taka sama i góra też dla dzieci. Na temat kuchni nic nie napiszę bo w tej chwili będą nam zalewać strop czyli jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać. Jedyne zmiany które wprowadzimy to tak jak tu pisano i załączono zdjęcia, będziemy mieli punkt widokowy z piętra, mini drzwiczki do pomieszczenia nad kuchnią i na dole w wiatrołapie przesuniemy ścianę do okna przy wejściu i ścianę dzielącą wiatrołap z kotłownią o 20 cm, tak aby zrobić na całości zabudowę a w niej przesuwane drzwi do kotłowni (będziemy mieli ogrzewanie gazowe i to pomieszczenie możemy zmniejszyć). Na dole przesuniemy jeszcze ścianę w salonie do okna kosztem pokoju, ale to są drobne zmiany nic większego nie planujemy. Powodzenia w załatwianiu formalności:rolleyes: pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewdie 27.07.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Cześć, witam wszystkich budujących Maję Jestem na etapie wyboru projektu mojego domku, a Maja jest jedną z faworytek - Maja 2g - wersja bez poddasza, z dwustaniskowym garażem. http://extradom.pl/projekt-domu-maja-2g-BSB1093 Domek będzie dla 2 czasami 3 osób zmiany, które chciałbym wprowadzić to: - łazienki nie wyobrażam sobie bez okna, te bez okna kojarzą mi się z blokiem, zamiast pokoju nr. 6 łazienka, 2 pokoje wystarczą idealnie + salon - w miejsce obecnej łazienki zrobiłbym pomieszczenie gospodarcze z pralnią - wc też dla mnie niepotrzebne, jedna łazienka wystarczy na taki domek - powiększyłbym kuchnię i salon poszerzając o metr Jak oceniacie te zmiany? Myślę, że są wykonalne. Dodatkowo w kuchni usunąłbym ścianki działowe, dzięki temu będzie bardziej otwarta. Chyba dobrze myślę, że ta ściana, którą zaznaczyłem strzałką to ściana nośna, tak? Planuję wprowadzenie wyspy lub półwyspu, z czego chyba te 2. rozwiązanie jest funkcjonalniejsze. Jeśli macie jakieś uwagi, podpowiedzi, rady osób, które już budują Maję, śmiało piszcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imei 28.07.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ciekawe zmiany i jak najbardziej wykonalne. Zaznaczona ściana to ściana nośna. Zwróć tylko uwagę, jak dużą masz powierzchnię zabudowy przy stosunkowo niewielkiej powierzchni użytkowej. To nie jest rozsądny projekt pod tym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvo 30.07.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Witajcie fani/posiadacze MAJKI II 2G, Podobnie jak wielu z Was zainteresowała nas (moją małżonkę i mnie) Maja ze względu na prostą bryłę i charakterek, który bez wątpienia wynika miedzy innymi z ciekawie zaplanowanego tarasu, który (w wersji lustrzane odbicie) w naszym przypadku idealnie wkomponowuje się w naszą działkę. Pomimo, że projekt nas zaintrygował to widzimy jego minusy, również dzięki cennym uwagą wszystkich "Forumowiczów" , do których bez wątpienia należą: mała powierzchnie kuchni, wąski korytarz, podzielona kotłownia, wąski garaż jak na 2 samochody i spore skosy na górze. Jednak mimo tego Maja jest naszą faworytką. Dziś spotkamy się z architektem i przedstawimy mu nasze oczekiwania (poszerzyć cały dom w stronę tarasu, tak aby zwiększyć kuchnię i jednocześnie salon, połączyć łazienkę z WC, kotłownia nie będzie pomieszczeniem przechodnim a wejście do garażu będzie bezpośrednio z korytarza, wybudowanie ścianki kolankowej z jednoczesnym wydłużeniem dachu. Zobaczymy co powie na to architekt a w konsekwencji ile będą kosztowały zmiany. Wydaje nam się, że w oryginalnym projekcie jest trochę ciasno na wejściu do domu, w kotłowni, w dolnej łazience i WC, w kuchni. Czytaliśmy Wasze opinie i wiem, że nie wszyscy widzą w tych samych miejscach problemy - wszystko zależy od potrzeb. W związku z tym, że projekt to projekt a rzeczywistość to co innego zwracamy się z prośbę do imej czy byłaby możliwość zobaczenia Waszej Majki, będziemy szalenie wdzięczni za możliwość podglądnięcie Waszych rozwiązań. O to nasz mail: [email protected]. Wiemy, że jest teraz okres urlopowy, także dostosujemy się do Waszych możliwości. A wszystkim życzymy dużo pomysłów przy urządzaniu i wykańczaniu Waszych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander15 07.08.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanie? Jest może ktoś kto buduje MAJE w zachodniopomorskiem lub w sasiedztwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander15 07.08.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 MAJA2GL mysle ze już jestescie bliscy końca, może kilka zdjęć i uwag będę zobowiązany, ja ruszam wiosną, ale od dawna was śledze i powiem że projekt jest boski , dzieki wam i reszczie forumowiczów zdecydowaliśmy sie na ten właśnie domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastr 09.08.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Mam pytanie? Jest może ktoś kto buduje MAJE w zachodniopomorskiem lub w sasiedztwie My budujemy w Gdyni, ale to jest spory kawałek od Goleniowa. Mamy zalany strop. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoja2014 10.08.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Witam Imeiczy byłaby możliwość obejrzenia Waszego domku w ten weekend? Mam na myśli 15-17.08.2014. Jesteśmy z południowej Polski i nikt w pobliżu nie buduje wg tego projektu a przynajmniej nic nam nie wiadomo. Namiar na mnie [email protected]. Od kilku miesięcy myślimy nad tym projektem i obejrzenie go na żywo może rozwieje nasze wątpliwości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoja2014 10.08.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Witam czy byłaby możliwość obejrzenia Waszego domku w ten weekend? Mam na myśli 15-17.08.2014. Jesteśmy z południowej Polski i nikt w pobliżu nie buduje wg tego projektu a przynajmniej nic nam nie wiadomo. Namiar na mnie [email protected]. Od kilku miesięcy myślimy nad tym projektem i obejrzenie go na żywo może rozwieje nasze wątpliwości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamas 11.08.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Kilka miesięcy już upłynęło od ostatniego wpisu, tak więc i nasza Maja zdążyła sobie urosnąć. W związku z tym załączam kilka zdjęć: Pozdrawiamy budowniczych Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Hamas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamas 11.08.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Hamas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamas 11.08.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander15 11.08.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Jest sliczna , dzieki za foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts